ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Αγγλία: Ο φορμαρισμένος Γουίλσον και η "άφοβη" Μπράιτον

Ο Ουίλσον εκτελεί πέναλτι στο Λιντς - Νιούκαστλ
Ο Ουίλσον εκτελεί πέναλτι στο Λιντς - Νιούκαστλ 2023 AP PHOTO/RUI VIEIRA

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση της Νιούκαστλ κόντρα στην Μπράιτον για την Premier League.

Πέρα από τα τους τέσσερις ημιτελικούς του Europa League και του Conference League, το πρόγραμμα περιλαμβάνει απόψε και την πολύ ενδιαφέρουσα εξ αναβολής αναμέτρηση ανάμεσα στη Νιούκαστλ και την Μπράιτον (22:00 Novaspots Premier League, Live από το SPORT24) για την Premier League.

Η Νιούκαστλ είναι σταθερά στην πρώτη τετράδα και κρατάει στα χέρια της την έξοδο στο Champions League, ωστόσο νιώθει πλέον καυτή την ανάσα της Λίβερπουλ, η οποία με 7x7 νίκες έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής.

Η ομάδα του Έντι Χάουι ξέρει ότι αν κερδίσει απόψε τους "γλάρους" θα κάνει το αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή του κλαμπ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια! Σημειώνεται ότι στα τελευταία δύο ματς οι "καρακάξες" παίζουν εντός έδρας με τη Λέστερ και εκτός έδρας με την Τσέλσι.

Η αναμέτρηση βέβαια με την επικίνδυνη και ποιοτική Μπράιτον, που επίσης διεκδικεί ευρωπαϊκό εισιτήριο, μόνο απλή υπόθεση δεν αναμένεται. Άλλωστε, η Νιούκαστλ έχει κερδίσει την Μπράιτον μόνο μία φορά σε 11 αναμετρήσεις τους σε επίπεδο Premier League.

Το Σάββατο, η Νιούκαστλ άφησε δύο βαθμούς στο Elland Road, ωστόσο τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και πολύ χειρότερα, καθώς η Λιντς προηγήθηκε στο 7’ και είχε χαμένο πέναλτι στο 28’ για το 2-0 (το έπιασε ο γκολκίπερ Πόουπ). Εν συνεχεία οι "καρακάξες" ανέτρεψαν το σκορ με δύο εύστοχα πέναλτι του Κάλουμ Γουίλσον (31’, 69’), ωστόσο χάρηκαν το προβάδισμά τους μόνο δέκα λεπτά.

Η Νιούκαστλ έχει την κορυφαία άμυνα της κατηγορίας με 31 γκολ παθητικό, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι, παρόλα αυτά στις τελευταίες 15 αγωνιστικές έχει κρατήσει μόνο ένα clean sheet! Στον αντίποδα, η Μπράιτον έχει σκοράρει στα 16 από τα 17 παιχνίδια της φέτος εκτός έδρας και έχει βγάλει οκτώ διπλά, που είναι η τρίτη κορυφαία επίδοση της Premier μετά από εκείνες των Σίτι και Άρσεναλ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Όλα δείχνουν ότι η Μπράιτον θα τερματίσει φέτος στην καλύτερη θέση της ιστορίας της, ξεπερνώντας την ένατη που κατέλαβε πέρυσι. Την προηγούμενη αγωνιστική άλλωστε, η ομάδα του Ντε Τσέρμπι αντέδρασε υποδειγματικά και κέρδισε στο Λονδίνο την Αρσεναλ με το εμφατικό 3-0, μετά το απρόσμενο εντός έδρας 5-1 από την Έβερτον.

Η Νιούκαστλ βέβαια, με 66 βαθμούς, πραγματοποιεί φέτος την κορυφαία της σεζόν μετά το 2002/03, όταν είχε τερματίσει τρίτη με 69. Επίσης, με ένα ακόμη γκολ θα φτάσει τα 64 και θα γράψει την καλύτερή της επίδοση από το 2001/02, όταν είχε σημειώσει 74. Το αρνητικό για την ομάδα του Έντι Χάουι είναι πως έχει κερδίσει μόνο ένα ματς από τα εννιά που έχει δώσει (1-4-4) κόντρα σε αντιπάλους της πρώτης εξάδας.

Όλα λοιπόν προμηνύουν μία ιδιαίτερα αμφίρροπη και ανταγωνιστική αναμέτρηση, όπου η μπίλια μπορεί να κάτσει οπουδήποτε. Το Goal/Goal μοιάζει η πιο ασφαλής και λογική επιλογή και για αυτό προσφέρεται μόλις στο 1.50-1.55, έστω κι αν η Μπράιτον θα παραταχθεί με αρκετές και σημαντικές απουσίες (Μάρτς, Γουέμπστερ, Φέλτμαν, Ενσίσο).

Μαζί πάντως με το anytime του φορμαρισμένου Γουίλσον φτάνουμε στο 2.55. Ο Άγγλος στράικερ έχει πετύχει φέτος 17 γκολ και είναι ο πρώτος παίκτης της Νιούκαστλ που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε μία σεζόν, μετά τα 22 γκολ του Άλαν Σίρερ το 2003/04! Στα τελευταία πέντε ματς, ο 31χρονος άσος βρήκε συνολικά επτά φορές δίχτυα, αποτυγχάνοντας να σκοράρει μόνο στην ήττα με 2-0 από την Άρσεναλ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νιούκαστλ – Μπράιτον: Goal/Goal & Γουίλσον Anytime (απόδοση 2.55), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ