ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Με ανεβασμένη ψυχολογία η Νότιγχαμ

Όρκος νίκης των παικτών της Νότιγχαμ πριν από αγώνα της Premier League
Όρκος νίκης των παικτών της Νότιγχαμ πριν από αγώνα της Premier League @ 2022 RUI VIEIRA / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Σαουθάμπτον - Νότιγχαμ και Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ από την Premier League.

Με τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα της Premier League. Η αρχή γίνεται με το κρίσιμο παιχνίδι για τη μάχη της παραμονής, ανάμεσα στην ουραγό Σαουθάμπτον και τη Νότιγχαμ (21:45 Novasports Start, Live από το SPORT24).

Η Σαουθάμπτον, παρότι αντικατέστησε το Ραλφ Χάζενχιτλ δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Σε τρία ματς πρωταθλήματος με τον Νέιθαν Τζόουνς στον πάγκο έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Τελευταία το 2-1 στο Λονδίνο από τη Φούλαμ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι “άγιοι” έχουν το χειρότερο ρεκόρ εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Από τους 24 βαθμούς, που έχουν διεκδικήσει στο St Mary's, έχουν κατακτήσει μόλις έξι και αγνοούν τη νίκη μπροστά στο κοινό τους από τον περασμένο Αύγουστο.

Είναι ενδεικτικό ότι η Σαουθάμπτον έχασε εντός έδρας εννιά ματς μέσα στο 2022, που είναι η χειρότερή της επίδοση από το 1998. Επίσης, δέχθηκε συνολικά 31 γκολ την περσινή χρονιά.

Η Νότιγχαμ από την πλευρά της, έχει αρχίσει πλέον να μαζεύει δεξιά-αριστερά πόντους. Μπορεί να είναι η χειρότερη εκτός έδρας ομάδα (0-2-6) της κατηγορίας, όμως στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια της (3-2-1) έχασε μόνο στο Μάντσεστερ από την ανεβασμένη Γιουνάιτεντ. Την Πρωτοχρονιά μάλιστα, κράτησε στο 1-1 την Τσέλσι, στο City Ground και τόνωσε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της.

Το πρόβλημα βέβαια για τη Νότιγχαμ είναι ότι δεν μπορεί να σκοράρει με τίποτα μακριά από την έδρα της. Για την ακρίβεια έμεινε άσφαιρη στις έξι τελευταίες εξόδους της για την Premier League. Απόψε πάντως, ο Στιβ Κούπερ θα έχει στη διάθεσή του και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του, τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Σκάρπα.

Με βάση την τελευταία εικόνα των δύο ομάδων, μπορεί να σταθεί η κόντρα. Η Νότιγχαμ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με την Τσέλσι και για λεπτομέρειες δεν έφτασε σε ακόμη μία ιστορική νίκη, μετά από εκείνη επί της Λίβερπουλ στις 22 Οκτωβρίου. Από τη στιγμή που το διπλό βρίσκεται σε τιμές άνω του 3.30, κρατάμε τη διπλή ευκαιρία (Χ2) στο 1.70.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Λίγο αργότερα ακολουθεί το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και την Τότεναμ (22:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Εδώ έχουμε δύο ομάδες που είναι ο ορισμός της αστάθειας. Για παράδειγμα, οι Spurs έκαναν ρεκόρ συλλόγου με 23 βαθμούς στις πρώτες δέκα αγωνιστικές και έκτοτε έχουν μαζέψει μόλις επτά, στα επόμενα επτά ματς.

Ειδικά την Πρωτοχρονιά, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν αποκαρδιωτική και ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από την Αστον Βίλα μέσα στο Τότεναμ Στάντιουμ, σε ένα ματς με xGoals 0,57-1,22. Για ένα σύνολο με τις απαιτήσεις της Τότεναμ είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να ολοκληρώνει το 90λεπτο με μόλις έξι τελικές μέσα στην έδρα της.

Απαιτείται άμεσα αντίδραση, διότι ο ανταγωνισμός φέτος για την τετράδα είναι πιο σκληρός από ποτέ. Η Τότεναμ πάντως είναι χωρίς διπλό σε λονδρέζικο ντέρμπι εδώ και δέκα αγώνες. Επίσης, δέχεται πρώτη γκολ εδώ και επτά αγωνιστικές!

Από την άλλη, η Κρίσταλ Πάλας μετά το βαρύ εντός έδρας 3-0 από τη Φούλαμ, στην Boxing Day, απάντησε με διπλό στο Μπόρνμουθ και παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Το αρνητικό για την ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά είναι ότι δεν έχει καμία νίκη στα τελευταία επτά ματς απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Πέρυσι πάντως, κέρδισε με 3-0 στο Selhurst Park την Τότεναμ και είναι αήττητη εντός έδρας απέναντι στα "σπιρούνια" από τη σεζόν 2018/19. Με βάση τον αψυχολόγητο χαρακτήρα της Τότεναμ, το γεγονός ότι υποπίπτει συχνά πυκνά σε σοβαρά αμυντικά λάθη και ότι ο Ουγκό Γιορίς δεν εμπνέει πλέον καμία σιγουριά, αξίζει το ρίσκο στο ενδεχόμενο να σκοράρει πρώτη η Πάλας στο 2.45.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σαουθάμπτον – Νότιγχαμ: Χ2 (απόδοση 1.70), 21:30
  • Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ: Κρίσταλ Πάλας να σκοράρει πρώτη (απόδοση 2.45), 22:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ