ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Αγγλία: Η αντίδραση της Γουέστ Χαμ και η φόρμα του Σαλάχ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Γουλβς | 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ της Λίβερπουλ απέναντι στην Γουλβς | 16 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις Γουέστ Χαμ - Έβερτον, Μπράιτον - Φούλαμ και Λίβερπουλ - Νότιγχαμ.

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται την Κυριακή (29/10) το πρόγραμμα της Premier League. Πρώτη χρονικά αυτή στο London Stadium ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και την Έβερτον (15:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Η Γουέστ Χαμ έχασε την Πέμπτη με 2-1 στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική του Europa League. Η απόφαση του Ντέιβιντ Μόγες να προχωρήσει σε ροτέισον επτά παικτών δεν δούλεψε και έτσι τα "σφυριά" είδαν το εντυπωσιακό ευρωπαϊκό αήττητο σερί τους (16-1-0) να σπάει δίκαια στο "Καραϊσκάκης".

Τα παιχνίδια με την Έβερτον έχουν πάντα ιδιαιτερότητες για τον Μόγες, δεδομένου ότι δούλεψε στον πάγκο των "ζαχαρωτών" για 11 ολόκληρα χρόνια. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια η Γουέστ Χαμ τα καταφέρνει αρκετά καλά κόντρα στην Έβερτον, μετρώντας τέσσερις νίκες στις έξι προηγούμενες αναμετρήσεις τους σε επίπεδο Premier League.

Γενικά, ο Μόγες έχει τον τρόπο του με τη Γουέστ Χαμ να κερδίζει τα παιχνίδια με θεωρητικά κατώτερους αντιπάλους. Πέρυσι, μετά τα Χριστούγεννα, όταν η ομάδα βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού, κατάφερε να νικήσει την Έβερτον, τη Σαουθάμπτον, τη Νότιγχαμ και τη Λιντς και έτσι οδήγησε τα "σφυριά" σε ασφαλή νερά, πριν τον ευρωπαϊκό θρίαμβο με την κατάκτηση του Conference League.

Στα τελευταία 14 εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα, η Γουέστ Χαμ έχασε μόνο από τις Μάντσετερ Σίτι, Λίβερπουλ και Νιούκαστλ. Επίσης, μέσα στο 2023 σε 18 εντός έδρας ματς για πρωτάθλημα και κύπελλο, η Γουέστ Χαμ βρήκε σε όλα γκολ.

Στον αντίποδα, η Έβερτον υπέστη μία μάλλον φυσιολογική ήττα με 2-0 στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ από τη Λίβερπουλ, παίζοντας μάλιστα και με παίκτη λιγότερο από το 37'. Τα "ζαχαρωτά" κάνουν το χειρότερό τους ξεκίνημα στο πρωτάθλημα από το 2005, μένοντας χωρίς γκολ στα πέντε από τα εννιά ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

Ο άσος στο κοντά στο 2.20 δεν είναι κακή περίπτωση και μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 3.20 με Under 3,5. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες έξι μονομαχίες του Μόγες με τον Ντάις σημειώθηκαν μόλις οκτώ γκολ. Επίσης, η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέρυσι με 2-0 την Έβερτον στο Λονδίνο και με 2-1 πρόπερσι.

24 γκολ παθητικό σε 13 παιχνίδια η Μπράιτον

Πολύ ενδιαφέρουσα στοιχηματικά αναμέτρηση είναι και αυτή της Μπράιτον με τη Φούλαμ (16:00 Novasports 6HD, Live από το SPORT24). Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, κέρδισε την Πέμπτη στο Amex τον Άγιαξ με 2-0 και πανηγύρισε την πρώτη της ιστορικά ευρωπαϊκή νίκη.

Το γεγονός πάντως, ότι ο Ντε Τσέρμπι έβαλε σε προτεραιότητα το ευρωπαϊκό ματς, αυτόματα δημιουργεί ερωτηματικά για το αποψινό παιχνίδι με τη Φούλαμ. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Μπράιτον πριν κερδίσει τον απογοητευτικό φέτος Αγιαξ, έτρεχε σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη (0-2-3). Επίσης, η Φούλαμ δεν έχει χάσει ποτέ από την Μπράιτον σε επίπεδο Premier League σε έξι αναμετρήσεις τους (3-3-0).

Είναι αλήθεια πως η Μπράιτον δεν έχει ακόμη πλησιάσει τα περσινά της στάνταρ και προς το παρόν δυσκολεύεται να συνδυάσει πρωτάθλημα και Ευρώπη. Είναι ενδεικτικό ότι πριν την πανάξια νίκη επί του Άγιαξ δεν είχε ούτε ένα clean sheet, μετρώντας 24 γκολ παθητικό σε 12 επίσημα παιχνίδια.

Γενικά, η Μπράιτον είναι ένα αλέγκρο σύνολο, που βασίζεται κυρίως στην επίθεσή της, όμως το γεγονός ότι αδυνατεί να κρατήσει το μηδέν την καθιστά επίφοβη σε τιμές φαβορί κάτω του 1.60. Σαφώς προτιμότερο το Goal/Goal & Over 2,5 στο 1.95. Οι "γλάροι" το έχουν επιβεβαιώσει φέτος 11 φορές σε 13 αγώνες τους.

Ασταμάτητος ο Σαλάχ

Γκράντε φαβορί είναι και η Λίβερπουλ που φιλοξενεί στο Anfield τη Νότιτχαμ (16:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Οι Reds έκαναν πλάκα την Πέμπτη στην Τουλούζ για το Europa League κι έφτασαν στο επιβλητικό 5-1, παρά το γεγονός ότι ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε οκτώ αλλαγές στην 11αδα.

Στο πρωτάθλημα, κέρδισε με 2-0 την Έβερτον, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 37' και κράτησε μόλις για δεύτερη φορά φέτος ανέπαφη την εστία της στο πρωτάθλημα. Το εντυπωσιακό για την ομάδα του Κλοπ είναι πως στα τελευταία 46 παιχνίδια Premier League στο Anfield έχει ρεκόρ 35-10-1! Μετά την ήττα από τη Λιντς τον περσινό Οκτώβριο τρέχει αήττητο 16 αγώνων (13-3-0).

Στον αντίποδα, η Νότιγχαμ έρχεται από το πικρό 2-2 με τη Λούτον, σε ματς που προηγήθηκε με 2-0 και είχε xGoals 3,28. Στην πιο παραγωγική της εμφάνιση φέτος δεν κατάφερε να κερδίσει, δεχόμενη την ισοφάριση με γκολ στο 83' και στο 90+2'!

Η Λίβερπουλ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό της και θα μειώσει ξανά στο -3 από την κορυφή, περιμένοντας παράλληλα πιθανές απώλειες της Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ για να τη βάλει από κάτω.

Στο 2.25 η νίκη της Λίβερπουλ με Over 2,5 και anytime σκόρερ τον Σαλάχ. Οι Reds έχουν φέτος 7/9 Over 2,5 στο πρωτάθλημα και πέρυσι είχαν κερδίσει τη Νότιγχαμ εντός έδρας με 3-2.

Όσο για τον Σαλάχ έχει σκοράρει την τρέχουσα σεζόν σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια για την Premier League (Μπόρνμουθ, Αστον Βίλα, Γουέστ Χαμ, Εβερτον). Σκόραρε και την Πέμπτη με την Τουλούζ στις καθυστερήσεις, μπαίνοντας αλλαγή στο 70'

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γουέστ Χαμ – Εβερτον: 1 & Under 3,5 (απόδοση 3.20), 15:00
  • Μπράιτον – Φούλαμ: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.95), 16:00
  • Λίβερπουλ – Νότιγχαμ: 1 & Over 2,5 & Σαλάχ Anytime (απόδοση 2.25), 16:00
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ