BIG GAMES BET

Προγνωστικά Αγγλία: Για το 4ο σερί διπλό στο Stamford Bridge η Σίτι στο 2.14

 Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγυρίζει έντονα μετά από γκολ του Άλβαρες απέναντι στην Νιούκαστλ | 19 Αυγούστου 2023
Πεπ Γκουαρδιόλα πανηγυρίζει έντονα μετά από γκολ του Άλβαρες απέναντι στην Νιούκαστλ | 19 Αυγούστου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Premier League.

Το σημαντικότερο παιχνίδι από το αποψινό πρόγραμμα της Premier League διεξάγεται αναμφίβολα στο Stamford Bridge, εκεί όπου η Τσέλσι περιμένει την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (18:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε μεσοβδόμαδα το 4/4 στον όμιλο του Champions League, επικρατώντας πανεύκολα με 3-0 της Γιουνγκ Μπόις στο Μάντσεστερ και σφράγισε την πρόκρισή της στους 16. Επόμενος στόχος η πρωτιά, η οποία ασφαλώς είναι στο χέρι της, αφού είχε κερδίσει με 3-1 εκτός έδρας τη Λειψία.

Η Σίτι έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές και στο πρωτάθλημα, αφού μετά τις κολλητές ήττες από Γουλβς και Άρσεναλ, κέρδισε διαδοχικά τις Μπράιτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπόρνμουθ με συνολικά γκολ 11-2. Οι 27 βαθμοί έπειτα από 11 αγωνιστικές, είναι η καλύτερή της συγκομιδή μετά το 2018/19, όταν είχε ξεκινήσει με 29 βαθμούς.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι έκανε επιτέλους ένα μεγάλο αποτέλεσμα, νικώντας την περασμένη Δευτέρα με 4-1 στο λονδρέζικο ντέρμπι την Τότεναμ, μέσα μάλιστα στην έδρα των "σπιρουνιών". Το παιχνίδι βέβαια ήταν ιδιαίτερων συνθηκών και ουσιαστικά καθορίστηκε από τις αποβολές δύο παικτών της αντιπάλου. Η Τσέλσι ισοφάρισε με πέναλτι στο 33' (1-1), αποκομίζοντας στην ίδια φάση και αριθμητικό πλεονέκτημα. Από το 55' έπαιξε εναντίον εννιά και απολύτως φυσιολογικά το έφερε τούμπα, με την Τότεναμ πάντως να αγγίζει το 2-2 πριν έρθει το 1-3 στο 90+4'.

Μεγάλο κέρδος για τον Μαουρίσιο Ποκετίνο ήταν η εμφάνιση του Τζάκσον, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, ενώ στις πρώτες εννιά συμμετοχές του είχε μόλις δύο τέρματα. Γκολ και από τον 21χρονο μεσοεπιθετικό Πάλμερ, ο οποίος έχει πλέον εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος και απόψε θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Τα προβλήματα βέβαια απουσιών παραμένουν πολλά για τους "μπλε". Τσάλομπα, Τσουκβουεμέκα, Τσίλγουελ και Φοφανά παραμένουν σταθερά εκτός. Επίσης, Ενκουνκού και Λάβια πλησιάζουν στην επιστροφή τους, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμοι στο 100%. Από την άλλη, ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα στερηθεί τον Στόουνς και φυσικά τον Ντε Μπρόινε, που λείπει από τον Αύγουστο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η νίκη επί της Τότεναμ, ήταν σίγουρα μία τονωτική ένεση στο ηθικό της Τσέλσι, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αρκεί ένα καλό αποτέλεσμα για να μπει η ομάδα του Ποκετίνο σε ράγες. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Τσέλσι σε 18 εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματος μέσα στο 2023 έμεινε άσφαιρη εννιά φορές. Επίσης, στα τελευταία 13 παιχνίδια της στο Stamford Bridge κέρδισε μόνο τη νεοφώτιστη Λούτον. Συν τοις άλλοις, η Τσέλσι κινδυνεύει να συμπληρώσει εννιά ήττες μπροστά στο κοινό της σε ένα ημερολογιακό έτος, για πρώτη φορά μετά το 1986.

Η Σίτι παραμένει μία κατηγορία μόνη της και παρότι μερικοί θα θεωρήσουν τα 1.75 στο διπλό μικρή απόδοση, η αλήθεια είναι πως σπάνια βλέπουμε τις νίκες των "πολιτών" να παίζουν σε αυτά τα επίπεδα με αντιπάλους, που βρίσκονται οριακά στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας.

Αν στα παραπάνω υπολογίσουμε ότι η Σίτι μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες με την Τσέλσι στο 1-0, τρία σερί διπλά στο Stamford Bridge και ότι ο Έρλινγκ Χάλαντ, σε 70 εμφανίσεις του από την αρχή της περασμένης σεζόν έχει πετύχει 67 γκολ, όταν ολόκληρη η Τσέλσι στο ίδιο διάστημα έχει 72 γκολ σε 64 αγώνες, είναι προφανές πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο κλαμπ.

Αν πάρουμε μαζί και το Under 4,5, στη λογική ότι η Τσέλσι θα παίξει μαζεμένα με πρώτο στόχο να μην εκτεθεί, τότε μπορούμε να ανεβάσουμε το διπλό σε τιμές άνω του 2.10.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: 2 & Under 4,5 (απόδοση 2.14), 18:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ