BIG GAMES BET

Προγνωστικά Αγγλία: Απογοητεύει η Τσέλσι, ευκαιρία να ξεσπάσει η Αρσεναλ

Προγνωστικά Αγγλία: Απογοητεύει η Τσέλσι, ευκαιρία να ξεσπάσει η Αρσεναλ
@2023 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Τσέλσι.

Το όνειρο του τίτλου έχει αρχίσει να αργοσβήνει για την Άρσεναλ, η οποία από εκεί που οδηγούσε την κούρσα, βρίσκεται πλέον στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Λίγο πριν την τελική ευθεία της σεζόν οι "κανονιέρηδες" λύγισαν και με ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων (0-3-1) επέτρεψαν στους πρωταθλητές να κάνουν την προσπέραση.

Το... τελειωτικό χτύπημα ήρθε την περασμένη Τετάρτη, καθώς η Άρσεναλ ηττήθηκε με το βαρύ 4-1 στο Etihad από τη Μάντσεστερ Σίτι σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα "τελικού". Οι μπουκ πια θεωρούν δεδομένο ότι ο τίτλος θα καταλήξει ξανά στο Μάντσεστερ, προσφέροντας τη Σίτι στο 1.03 για πρωταθλήτρια και την Άρσεναλ στο 10.00!

Είναι προφανές, πως η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει χάσει την αυτοπεποίθησή της και υπάρχει πικρία για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα πέρασε εκ νέου στα χέρια της Σίτι. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει την εξαιρετική σεζόν που έχουν κάνει φέτος οι "κανονιέρηδες". Πολύ καλύτερη φυσικά, από αυτή της Τσέλσι, η οποία έχει κατρακυλήσει στη 12η θέση και πάει από το κακό στο χειρότερο (22:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Στους "μπλε" το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον είναι η επικείμενη συμφωνία με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι ο νέος τεχνικός των Λονδρέζων την επόμενη σεζόν. Μέχρι τότε ωστόσο, στον πάγκο θα βρίσκεται ο Φρανκ Λάμπαρντ. Ο θρυλικός χαφ της Τσέλσι δέχθηκε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις να αναλάβει την αγαπημένη του ομάδα σε μία αν μη τη άλλο δύσκολη καμπή, ωστόσο η θητεία του μέχρι στιγμής εξελίσσεται καταστροφικά.

Με το εντός έδρας 2-0 από την Μπρέντφορντ, η Τσέλσι συμπλήρωσε πέντε διαδοχικές ήττες σε ισάριθμα ματς με τον Λάμπαρντ στον πάγκο. Πρόκειται για το χειρότερο σερί του κλαμπ από τον Νοέμβριο του 1993! Ειδικά ο Λάμπαρντ είναι χωρίς νίκη 15 κολλητά ματς, αν συνυπολογίσουμε και τα τελευταία εννιά παιχνίδια του στον πάγκο της Έβερτον.

Το επιθετικό πρόβλημα της Τσέλσι είναι άλυτο. Έχει σκοράρει μόλις 30 γκολ σε 32 ματς. Είναι δηλαδή η τέταρτη χειρότερη επίθεση της Premier League μετά την ουραγό Σαουθάμπτον, την προτελευταία Έβερτον και τη Γουβλς. Είναι ενδεικτικό πως στα τελευταία επτά επίσημα ματς έχει σημειώσει μόλις ένα γκολ, στην ήττα με 2-1 από την Μπράιτον, στο Stamford Bridge, με ένα σουτ του Κόνορ Γκάλαχερ, που κόντραρε.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η Άρσεναλ αντίθετα, παρά την απογοήτευσή της, είναι σαφώς πολύ πιο δημιουργική και αποτελεσματική. Αναμενόμενο λοιπόν, ότι προσφέρεται καθαρό φαβορί στο 1.60, δεδομένου μάλιστα ότι είναι αήττητη φέτος στα λονδρέζικα ντέρμπι με εννιά νίκες και δύο ισοπαλίες.

Σημειώνεται πάντως, ότι στα τελευταία έξι ματς που έλειψε ο βασικός στόπερ Σαλιμπά, δέχθηκε σε όλα γκολ. Μάλιστα, στα τέσσερα πιο πρόσφατα δέχθηκε από δύο γκολ και πάνω.

Από την άλλη, η Τσέλσι θα παραταχθεί ξανά χωρίς τους Τζέιμς, Μάουντ, Κουκουρέγια και Κουλιμπαλί. Το θετικό είναι πως επιστρέφει ο Χάβερτς (7 γκολ), ωστόσο οι "μπλε" μετρούν πέντε ήττες στα έξι προηγούμενα ντέρμπι με τους "κανονιέρηδες". Επίσης, έχουν φέτος γνωρίσει ήδη 13 συνολικά στο πρωτάθλημα, απέχουν δηλαδή μόλις δύο από το χειρότερό τους ρεκόρ (15 ήττες το 1997/98).

Ο άσος από το 1.60, μπορεί να ξεπεράσει το 2.30 με Over 2,5, το οποίο επιβεβαιώνει η Άρσεναλ εννιά σερί αγωνιστικές.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αρσεναλ – Τσέλσι: 1 & Over 2,5 (απόδοση 2.30), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ