BIG GAMES BET

Πόρτο - Λιόν: Προγνωστικά και ανάλυση - Ζήτημα φόρμας

Ο Τόνι Μαρτίνεθ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στη Λάτσιο στο Europa League
Ο Τόνι Μαρτίνεθ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στη Λάτσιο © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Στο Ντραγκάο η Πόρτο φιλοξενεί τη Λιόν για τη φάση των "16" του Europa League σε μια σπουδαία αναμέτρηση που έχει την παράδοση με το μέρος της. Ποντάρισμα στο 1.98.

Μεγάλο ματς στο Ντραγκάο απόψε για τους "16" του Europa League. Η Πόρτο φιλοξενεί τη Λιόν (19:45 COSMOTE SPORT 2 , LIVE από το SPORT24 ) σε μια συνάντηση για γερά νεύρα. Αυτή μάλιστα δεν πρόκειται να είναι η πρώτη φορά που κοντράρονται οι δυο τους. Στο παρελθόν έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές με την Πόρτο να μετράει 3 νίκες και μια ισοπαλία. Βέβαια, η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν τον Απρίλιο του 2004. 16-6-5 η συνολική παράδοση της Πόρτο κόντρα σε γαλλικές ομάδες, 10-2-1 ως γηπεδούχος. Η Λιόν από μέρους της έχει αντιμετωπίσει πορτογαλική ομάδα συνολικά 15 φορές και τρέχει ρεκόρ 5-4-6, ενώ τον δρόμο μετράει 4 ήττες και 2 νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Πόρτο - Λιόν: Προγνωστικά και ανάλυση

Εύκολο πέρασμα για την Πόρτο από την έδρα της Πάκος Φερέιρα. Επικράτησε 4-2 για το πρωτάθλημα και συνεχίζει ακάθεκτη προς την κατάκτηση του τίτλου. Προηγήθηκε στο 17’, ισοφαρίστηκε στο 31’, αλλά η κλάση της μίλησε σ’ άλλο ένα ματς και έως το 59’ το είχε κάνει 4-1. Το μόνο που κατάφερε η Πάκος ήταν να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 66’. Είχε προηγηθεί η μεγάλη νίκη στο Κύπελλο Πορτογαλίας κόντρα στη Σπόρτινγκ με 2-1 για τον πρώτο ημιτελικό. Με τούτα και με εκείνα είναι πρωτοπόρος και έχει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, αφού βρίσκεται στο +6 από τους Λέοντες, ενώ η Μπενφίκα βρίσκεται δέκα βαθμούς μακριά. Στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν είναι στα καλύτερά της. Μπορεί να δέχεται γκολ και φάσεις, αλλά βγάζει το απαιτούμενο μέταλλο για να ανατρέψει την κατάσταση. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Λάτσιο με συνολικό σκορ 4-3. Κέρδισε στην Πορτογαλία 2-1, πήρε το Χ στην Ιταλία με 2-2. Ενδεικτικό το γεγονός πως και στις δύο αναμετρήσεις είναι αυτή που βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Μοναδική απουσία αυτή του καλού μπακ Γουέντελ λόγω καρτών.

Συνεχίζει το κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου η Λιόν. Ας μην ξεγελάει η ένατη θέση που βρίσκεται στη Ligue 1, αφού η απόσταση από την πεντάδα και το Στρασβούργο είναι μόλις στους 3 βαθμούς. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα για τους Λιονέ, ωστόσο η εμφάνιση κόντρα στη Λοριάν (4-1) άφησε υποσχέσεις. Αντέδρασε άμεσα μετά την ήττα από τη Λιλ με 1-0. Κυριάρχησε στο επόμενο ματς, δημιούργησε πλειάδα ευκαιριών και το τρίποντο ήρθε δίκαια. Φέτος έχει βάλει ψηλά τον πήχη σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Προκρίθηκε απευθείας στους "16" του Europa League, καθώς τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και μάλιστα πριν την ολοκλήρωση των έξι αγωνιστικών. Από την τέταρτη. Πήρε μέρος στο γκρουπ με Ρέιντζερς, Σπάρτα Πράγας και Μπρόντμπι και συγκέντρωσε 16 βαθμούς (5-1-0), αφήνοντας δεύτερους τους Τζερς με 8 και του Τσέχους τρίτους με επτά. Εκτός ο πολύπειρος στόπερ Μπόατενγκ σ’ άλλο ένα ματς λόγω ενοχλήσεων

Προγνωστικά στοιχήματος

Ποιοτική ομάδα η Λιόν, φέτος παρουσιάζει αξιόλογα στοιχεία στην Ευρώπη, έχει όμως και το τελευταίο διάστημα αρκετά σκαμπανεβάσματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους αντιπάλους της να κάνουν φάσεις. Η Πόρτο προσαρμόζεται όλο και περισσότερο χωρίς τον Ντίας, τα βρήκε δύσκολα στην αρχή, αλλά πατάει καλύτερα. Έχει το απαιτούμενο μέταλλο και το μομέντουμ η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο για να πάρει το παιχνίδι. Δείχνει πιο σταθερή και στο Ντραγκάο είναι αξιόπιστη. Θα τη σπρώξει και ο κόσμος της. Στο 1.98 κατά μέσο όρο ο άσος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Πόρτο - Λιόν: 1 (απόδοση 1.98), 19:45
TAGS BIG GAMES BET ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROPA LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ