TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Οι δύο διπλές ευκαιρίες και η Βαγιεκάνο που συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της

Ο Ζεράρδ Μορένο της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Τσέλσι στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στο Μπέλφαστ
Ο Ζεράρδ Μορένο της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζει γκολ © 2021 PETER MORRISON/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ μετά το 2/2 της Παρασκευής αναλύει το στοιχηματικό πρόγραμμα του Σαββάτου και καταλήγει σε δυνατές επιλογές από τη La Liga.

Η Βαγιεκάνο είναι η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος στην Ισπανία. Παίζοντας πολύ καλό, επιθετικό ποδόσφαιρο και έχοντας μία έδρα που δεν περνά κανείς, βρίσκεται στην 6η θέση.

Το εντυπωσιακό είναι πως ακόμα και στα ματς που χάνει, βγάζει πολύ καλό και επιθετικό πρόσωπο. Στα τελευταία επτά παιχνίδια της έχει μόλις δύο ήττες, στο Μπερναμπέου με 2-1 και το Μαδριγάλ με 2-0.

Ο Αντσελότι, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Βαγιεκάνο, είχε δηλώσει πως για να τους κερδίσουμε χρειάστηκε να κάνουμε το καλύτερο φετινό μας παιχνίδι.

Την περασμένη Κυριακή στο Μαδριγάλ, η καθαρή νίκη της Βιγιαρεάλ ήταν συγκυριακό αποτέλεσμα. Δέχτηκε τα γκολ από κόρνερ και πέναλτι, ωστόσο είχε ευκαιρία για να μειώσει αμέσως μετά το 2-0 και πολύ καλές στιγμές για να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο.

Είναι πραγματικότητα όμως, πως η Βιγιαρεάλ είναι πολύ πιο χαμηλά απ' ότι αξίζει, οπότε είναι και δίκαιο κάποια να την βοηθήσει και η μπάλα.

Απίστευτο αλλά δίκαιο το εντός έδρας ρεκόρ της Βαγιεκάνο

Η Βαγιεκάνο όμως συνεχίζει να έχει την επιθετικότητα, το πάθος, που την έχει φέρει σε ευρωπαϊκές θέσεις και την έχει οδηγήσει σε αυτό το απίστευτο 7-1-0 στα εντός έδρας παιχνίδια. Έχει δώσει 8 εντός έδρας παιχνίδια, έχει κερδίσει τα επτά και με βάση τα xGoals το μοναδικό που δεν θα έπρεπε να κερδίσει, είναι αυτό με την Μπαρτσελόνα.

Δηλαδή, έχει πετύχει στο γήπεδο της όσες νίκες άξιζε και με βάση την εικόνα που δείχνουν τα xGoals. Μεσοβδόμαδα, παίζοντας με αναπληρωματικούς, προκρίθηκε στο κύπελλο, κερδίζοντας με 3-1 έκτος έδρας την Μπερναντίνιο, ομάδα τέταρτης κατηγορίας.

Υποδέχεται την Αλαβές (15:00 Novasports 1HD, Live από το SPORT24), που μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε για το κύπελλο, χάνοντας με 2-1 από την Λινάρες, που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία.

Το σημαντικό όμως είναι πως η Αλαβές δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ένα βατό πρόγραμμα και να κερδίσει έδαφος, για την παραμονή. Ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από τη Θέλτα, 2-1 εκτός έδρας από τη Γρανάδα και στο 86ο λεπτό έσωσε το βαθμό με την Χετάφε. Έχει κερδίσει πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια εντός η Βαγιεκάνο φέτος. Ο άσος στο 1.80 στο μέσο όρο των εταιριών.

Το μομέντουμ δείχνει Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ έζησε ένα εκπληκτικό τριήμερο την περασμένη εβδομάδα. Χτύπησε στην αντεπίθεση την Αταλάντα και πέρασε στους 16 του Champions League και μετά από τρεις ημέρες κέρδισε την ανταγωνιστική Βαγιεκάνο με 2-0. Μεσοβδόμαδα, επιβεβαίωσε πως είναι καλά, κερδίζοντας με 7-1 για το κύπελλο αντίπαλο 3ης κατηγορίας.

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται ακόμη πολύ χαμηλά. Μιλάμε για μία ομάδα που πέρυσι κατέκτησε το Europa, έχασε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στα πέναλτι και φέτος πήρε την πρόκριση στους 16 του Champions League.

Γίνεται κατανοητό πως δεν την αντιπροσωπεύει η 13η θέση που βρίσκεται. Έχει ακόμη πολύ έδαφος να καλύψει και είναι βέβαιο, πως θα το καλύψει. Σε αυτό βοηθά η ευφορία που έφερε το διπλό στο Μπέργκαμο και φυσικά η επιστροφή του Ζεράρδ Μορένο. Έχει πολλές λύσεις ο Έμερι, όμως η ομάδα του είναι εξαρτώμενη από τον Ισπανό επιθετικό.

Η Βιγιαρεάλ είναι σε άνοδο, η Σοσιεδάδ σε πτώση. Την περασμένη Κυριακή, το 4-0 από την Μπέτις μπορεί να ήταν άδικο, όμως δείχνει και τον εύθραυστο χαρακτήρα, που βγάζει αυτήν την εποχή η βασκική ομάδα. Αυτήν την εποχή λοιπόν, η Βιγιαρεάλ κερδίζει και η Σοσιεδάδ χάνει έδαφος (17:15 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Το μομέντουμ δείχνει Βιγιαρεάλ. Το Χ2Δ στο 1.75.

Αντίθετη διαδρομή

Θα συνεχίσω με La Liga. Μεγάλο παιχνίδι στο Σάντσεθ Πιθχουάν, ανάμεσα σε Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00 Novasports 1HD, Live από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες είχαν αντίθετη πορεία την περασμένη εβδομάδα. Η Σεβίλλη προέρχεται από δύο τεράστιες νίκες, στο πρωτάθλημα με 1-0. Ενδιάμεσα βέβαια, αποκλείστηκε από τη νοκ άουτ φάση του Champions League, χάνοντας στο Σάλτσμπουργκ.

Οι δύο νίκες στο ισπανικό πρωτάθλημα είχαν πολύ μεγάλη δόση εύνοιας. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιγιαρέαλ και στο εκτός με την Μπιμπάο, σκόραρε από ένα τέρμα, έχοντας ελάχιστες ευκαιρίες και κράτησε το μηδέν χάρη στον Μπόνο, αλλά και χάρη στην ανικανότητα, σε κάποιες κραυγαλέες, ευκαιρίες των αντιπάλων της.

Στο παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ το 1-0 ήρθε με xGoals 0,47-1,91. Στο Σαν Μαμές, το 0-1 ήρθε σε παιχνίδι με xGoals 2,38-0,21.

Η Ατλέτικο είχε την εντελώς διαφορετική διαδρομή. Ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από την Μαγιόρκα, σε αγώνα που τα xGoals ήταν 2,07-0,78. Στην συνέχεια έκανε διπλό στο Ντραγκάο και προκρίθηκε στους 16 του Champions League και το τελικό 2-0 στο Μπερναμπέου την αδικεί. Τα xGoals ήταν 0,45-0,91.

Στην πράξη, δέχτηκε δύο γκολ σε ένα ντέρμπι που θα μπορούσε να έχει κρατήσει άνετα το μηδέν, ενώ από την πλευρά της, οι καλές στιγμές που έφτιαξε σταμάτησαν στον Κουρτουά. Η εικόνα των δύο ομάδων με κάνει να πιστεύω πως τα αποτελέσματα θα έρθουν σε ισορροπία. Στο 1.50 το Χ2Δ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ράγιο Βαγιεκάνο - Αλαβές: 1 (απόδοση 1.80), 15:00
  • Σοσιεδάδ - Βιγιαρεάλ: Χ2Δ (απόδοση 1.75): 17:15
  • Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης: Χ2Δ (απόδοση 1.50), 22:00
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ