DAILY BET

Ο τίτλος στα χέρια της Ατλέτικο

Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ του Λουίς Σουάρες κόντρα στην Θέλτα σε ματς της La Liga
Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν γκολ του Λουίς Σουάρες κόντρα στην Θέλτα σε ματς της La Liga Ⓒ 2021 JOSE BRETON/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει το στοιχηματικό κουπόνι της Τετάρτης και ποντάρει στο κίνητρο. Ο τίτλος στα χέρια της Ατλέτικο Μαδρίτης. Υψηλές τιμές στο Κάλιαρι - Φιορεντίνα.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα φέτος ο ένας δίνει το πρωτάθλημα στον άλλον. Το περασμένο Σάββατο η Ατλέτικο έδωσε έναν παιχνίδι, που έμοιαζε σαν τελικός τίτλου στο Καμπ Νόoυ. Ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, υπήρξαν στιγμές, που θα μπορούσε να χάσει το παιχνίδι στο δεύτερο, κανείς δεν δικαιούται να πει πως δεν άξιζε την ισοπαλία. Αποτέλεσμα όμως που έδινε το πλεονέκτημα στη Ρεάλ. Μία ημέρα αργότερα, το χέρι του Μιλιτάο, δημιούργησε συνθήκες, για να ορίσει το πού θα πάει ο τίτλος.

Βατό το 3/3

Η Ατλέτικο έχει το πρωτάθλημα στα δικά της χέρια και μπροστά της ένα πρόγραμμα που της δίνει το δικαίωμα να κάνει το 3/3, Σοσιεδάδ εντός, Οσασούνα εντός, Βαγιαδολίδ εκτός. Σήμερα υποδέχεται τη Σοσιεδάδ που αδιάφορη δεν τη λες, όμως είναι και δύσκολο να χάσει την έξοδο της στο επόμενο Europa League. Η ομάδα του Αλγουαθίλ στα δύο τελευταία παιχνίδια της έβγαλε κόπωση και μία πολύ μεγάλη δυσκολία να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στην εκτός έδρας ήττα από την Ουέσκα με 1-0 τα xG ήταν 0,54 - 0,29. Μετά από παιχνίδι με 0,29 xG ήρθε ακόμα ένας αγώνας που έδειξε πως δεν είναι στα καλύτερα της. Απέναντι στην Έλτσε έπαιξε από το 9ο λεπτό με παίκτη παραπάνω είχε την μπάλα όμως δυσκολευόταν πολύ να γίνει δημιουργική, περίμενε μέχρι το 72ο λεπτό να ανοίξει το σκορ και το 2-0 ήρθε με πέναλτι στις καθυστερήσεις. Η Ατλέτικο παίζει για το πρωτάθλημα, το κίνητρο είναι τόσο μεγάλο, που τον παίκτη τον αποενοχοποιεί, αν δεν κερδίσει θα χάσουμε ένα δελτίο, η ομάδα του Σιμεόνε πιθανότατα τον τίτλο. Πολύ καλή η παράδοση απέναντι στη Σοσιεδάδ, 6-1-0 τα τελευταία 7 εντός έδρας παιχνίδια, ο άσος στο 1.60 στο μέσο όρο των εταιριών.

Με ρόστερ για οκτάδα βρέθηκε με το ενάμιση πόδι στη Serie B

Στο ιταλικό πρωτάθλημα αρχίζουν τα πράγματα να παίρνουν τη λογική μορφή όσον αφορά τη μάχη της παραμονής. Όποιος διάβασε τις στοιχηματικές μου στήλες θα παρατήρησε πως τα πράγματα πήγαν ακριβώς όπως τα περίμενα. Την εποχή που έμοιαζαν να έχουν πάρει μία περίεργη μορφή. Εδώ και καιρό έγραφα πως ένα ρόστερ που διαθέτει η Κάλιαρι με τους Ναϊνγκολάν, Ναντέζ, Ντάγκαν, Μαρίν, Ζοάο Πέδρο, Παβολέτι, με τη δυνατότητα που προσφέρει στον προπονητή της να φέρνει από τον πάγκο τον Σιμεόνε, να μην βρίσκει χώρο στον Ασαμόα, δεν γίνεται να χάσει την κατηγορία.

Η Κάλιαρι έχει ρόστερ για 8άδα και βρέθηκε με το ενάμιση πόδι στην δεύτερη κατηγορία. Πριν το παιχνίδι με την Πάρμα στις 17 Απριλίου, η Κάλιαρι είχε 22 βαθμούς, βρισκόταν 5 βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και επειδή στην 17η θέση ήταν η Τορίνο, 8 κάτω από την Μπενεβέντο που έπρεπε να ρίξει. Αν δεν κέρδιζε την Πάρμα ήταν αδύνατον να γυρίσει την κατάσταση. Βρέθηκε να χάνει με 0-2, με 1-3, μπήκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις και με ένα τέρμα στο 92ο και ένα στο 95ο λεπτό έγινε το κλικ που χρειαζόταν για να γυρίσει ο διακόπτης και να σωθεί η χρονιά. Μετά από αυτήν την επική ανατροπή, η Κάλιαρι μεταμορφώθηκε, έκανε διπλό με 1-0 στην έδρα της Ουντινέζε, κέρδισε εντός 3-2 τη Ρόμα, πήρε ισοπαλία στην έδρα της Νάπολι που αυτή την εποχή πετάει και την περασμένη Κυριακή, σε εξάποντο παραμονής κέρδισε 3-1 μέσα στην Μπενεβέντο.

Η παραμονή μπορεί να φτάσει το ανώτερο στους 37 βαθμούς

Πώς έχουν τώρα τα πράγματα; Η ουρά πήρε τη σωστή μορφή, αν δεν πέσει η Μπενεβέντο η ομάδα που πρέπει να ακολουθήσει είναι η Σπέτσια. Η Μπενεβέντο είναι στην 18η θέση με 31 και ορίζει πού θα φτάσει η σωτηρία. Σήμερα παίζει εκτός με την Αταλάντα, εκτός απροόπτου δεν θα πάρει βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ουραγό Κροτόνε και θα μπορέσει να πάει 34. Η λογική λέει λοιπόν πως την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στο Τορίνο την κατηγορία με 34 βαθμούς, οπότε οι ομάδες υπολογίζουν σαν ανώτατο line παραμονής τους 37 βαθμούς.

Κάτι που σημαίνει πως η Φιορεντίνα με 38 είναι αδιάφορη και αν κερδίσει σήμερα η Κάλιαρι, την φτάνει στους 38 βαθμούς και θα πανηγυρίσει τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία. Κάτι βασικό επίσης, η Κάλιαρι την επόμενη αγωνιστική πάει στο Μεάτσα να παίξει με τη Μίλαν, οπότε αν δεν κερδίσει σήμερα, δεδομένα θα πάει πιεσμένη την τελευταία αγωνιστική, για να παίξει την κατηγορία με την Τζένοα. Κανένας δεν θέλει να φτάσει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή του. Ο άσος στο 2.44 στο μέσο όρο των εταιριών.


19:30 Κάλιαρι - Φιορεντίνα: 1

23:00 Ατλέτικο - Σοσιεδάδ: 1

Photo Credits: ⓒ 2021 Jose Breton/Associated Press

TAGS DAILY BET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ