BIG GAMES BET

Ντνίπρο-1 - Παναθηναϊκός: Κάνει το πρώτο βήμα στο 2.05 με "όπλο" τη χημεία του

Ο άσος του Παναθηναϊκού Αντράζ Σπόραρ στο φιλικό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο
Ο άσος του Παναθηναϊκού Αντράζ Σπόραρ στο φιλικό με τη Ράγιο Βαγιεκάνο INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο-1 στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού φέτος ξεκινάει απόψε από το Κόζιτσε της Σλοβακίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας, Ντνίπρο-1, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που ρίχνεται τη φετινή σεζόν στη μάχη των προκριματικών και φυσικά στόχος του είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα διευκολύνει το έργο του εν όψει της ρεβάνς στην Αθήνα, την επόμενη Τρίτη (01/08).

Για το "τριφύλλι" είναι εξόχως σημαντικό να υπερκεράσει το εμπόδιο της Ντνίπρο-1, διότι αν τα καταφέρει, αφενός θα εξασφαλίσει μίνιμουμ την είσοδό του στους ομίλους του Europa League, αφετέρου θα συνεχίσει να ονειρεύεται την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια!

Υπενθυμίζεται, ότι αν οι "πράσινοι" προκριθούν στον τρίτο προκριματικό γύρο, εκεί τους περιμένει η Μαρσέιγ, που τερμάτισε πέρυσι στην τρίτη θέση της Ligue 1.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στις δηλώσεις του για την πρώτη μεγάλη πρόκληση της σεζόν, παραδέχθηκε πως τα παιχνίδια με την Ντνίπρο-1 είναι από τα πιο κρίσιμα που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός, την τελευταία διετία.

Οι "πράσινοι" μετά την επιστροφή τους σε πρωταγωνιστικό επίπεδο εντός συνόρων, όπου διεκδίκησαν πέρυσι το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική, θέλουν τώρα να επανακάμψουν δυναμικά και στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Για ένα κλαμπ με το μέγεθος του Παναθηναϊκού, που έχει μάθει να "τρέφεται" μέσα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, τα επτά χρόνια απουσίας από έναν ευρωπαϊκό όμιλο είναι πάρα πολλά και φυσικά η 265η θέση στο UEFA Ranking δεν είναι αυτή που του αρμόζει.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τελευταία φορά σε όμιλο διοργάνωσης της UEFA το 2016/17, μετέχοντας στο Europa League. Την επόμενη σεζόν έκανε την τελευταία του ευρωπαϊκή νίκη κόντρα στην Γκαμπάλα, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και έκτοτε έμεινε εκτός Ευρώπης για μία ολόκληρη πενταετία.

Το "τριφύλλι" έκανε πέρυσι την επανεμφάνισή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο αποκλείστηκε πρόωρα από τη Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Φέτος όμως, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς "θέλουμε να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο ως Παναθηναϊκός".

Υπολογίσιμη, αλλά όχι φόβητρο η Ντνίπρο-1

Η Ντνίπρο-1 είναι ουσιαστικά η διάδοχη ομάδα της γνωστής μας Ντνίπρο που είχε φτάσει το 2015 στον τελικό του Europa League, έχοντας τότε στη σύνθεσή της τους μετέπειτα παίκτες του ΠΑΟΚ, Σάκχοφ και Μάτος.

Η... παλιά Ντνίπρο οδηγήθηκε σε πτώχευση το 2018 από τη FIFA, λόγω χρεών σε παίκτες και προπονητές. Η Ντνίπρο-1 ιδρύθηκε το 2015, έδωσε το πρώτο της επαγγλεματικό ματς το 2017 και μετά τη... διάλυση της Ντνίπρο ανέλαβε όλη την υποδομή του συλλόγου και τις ακαδημίες.

Το 2019 ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Τις πρώτες δύο σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση, πρόπερσι έκοψε το νήμα τρίτη και πέρυσι δεύτερη πάνω από τη Ζόρια και την Ντιναμό Κιέβου, η οποία θα βρεθεί στο δρόμο του Άρη αν οι "κίτρινοι" ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αραράτ.

Στην πρώτη της ευρωπαϊκή παρουσία την περσινή σεζόν, η Ντνίπρο-1 αποκλείστηκε στα πλέι-οφ του Europa League, με δύο ήττες από την ΑΕΚ Λάρνακας. Συμμετείχε έτσι σε όμιλο του Conference League, με τον Απόλλωνα Λεμεσού, τη Βαντούζ και την Άλκμααρ, όπου τερμάτισε δεύτερη. Στην νοκ άουτ φάση για ένα εισιτήριο στους "16" της διοργάνωσης, κληρώθηκε ξανά με την ΑΕΚ Λάρνακας και αποκλείστηκε εκ νέου. Έχασε με 1-0 στην Κύπρο και έμεινε στο 0-0 στο Κόζιτσε.

Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η Ντνίπρο-1 όπως είναι φυσικό στηρίζεται κυρίως σε γηγενείς ποδοσφαιριστές, από τους οποίους ξεχωρίζει ασφαλώς ο φορ Αρτέμ Ντόβμπικ, που θεωρείται από τα νέα μεγάλα αστέρα του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Στην ευρωπαϊκή λίστα, ο 40χρονος τεχνικός, Ολεξάντρ Κούσερ (μεγάλη καριέρα ως παίκτης στη Σαχτάρ και την εθνική Ουκρανίας) έχει συμπεριλάβει μόλις τρεις ξένους παίκτες. Τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, Μαξ Βάλεφ, τον Ιταλό μπακ, Εμιλιάνο Πουρίτα και τον ηγετικό Αργεντίνο χαφ, Ντομίνγκο Μπλάνκο.

Γενικά, η Ντνίπρο-1 δεν είναι ένας αντίπαλος που μπορεί να τρομάξει τον Παναθηναϊκό, ωστόσο σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, όπου καμία ομάδα δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμη, δεν υπάρχει εύκολη αποστολή. Ο Παναθηναϊκός βέβαια θεωρείται το καθαρό φαβορί για την πρόκριση και προσφέρεται στο 1.26 από τη Stoiximan για να συνεχίσει στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Ποντάρει στη χημεία και την ομοιογένεια ο Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά ότι στην παρούσα φάση μετράει πολύ η χημεία και η ομοιογένεια, επομένως όλα δείχνουν ότι θα εμπιστευτεί κατά κύριο λόγο τον περσινό κορμό. Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, μόνο ο Τζούριτσιτς αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού.

Οι "πράσινοι" έδωσαν συνολικά επτά φιλικά προετοιμασίας πριν τους αγώνες με την Ντνίπρο-1, έχοντας απολογισμό 5-1-1. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα τους στην πρόβα τζενεράλε με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, από την οποία ηττήθηκαν με 1-0, δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική. Τα αποτελέσματα πάντως στα καλοκαιρινά φιλικά ξεχνιούνται πολύ γρήγορα όταν έρχονται τα επίσημα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του. Παραδέχθηκε πως η εμφάνιση της ομάδας του κόντρα στους Μαδριλένους δεν ήταν ικανοποιητική, ξεκαθάρισε όμως ότι απέναντι στην Ντίπρο-1 ο Παναθηναϊκός θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Το βασικό πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο δημιουργικό και παραγωγικό κομμάτι. Είναι κάτι που είχε εντοπιστεί σε πολλά ματς και πέρυσι. Ο Παναθηναϊκός πάντως είναι μία ομάδα με αρχές, ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο και στιβαρή αμυντική λειτουργία. Πάνω σε αυτή αναμένεται να βασιστεί και απόψε για να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης.

Στη λογική λοιπόν, ότι ούτε η Ντνίπρο-1 αναμένεται να πάρει πολλά ρίσκα, αφού και για αυτή είναι το πρώτο φετινό ματς της σεζόν, το Under 2,5 προσφέρεται απολύτως φυσιολογικά σε τιμές φαβορί, στο 1.65. Αν ταυτόχρονα ζητήσουμε και το Χ2, δηλαδή να μη χάσει ο Παναθηναϊκός, τότε χτίζουμε ένα Bet Builder στη Stoiximan σε απόδοση 2.05.

Προφανώς, το ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό θα είναι να κερδίσει, παρόλα αυτά ακόμη και η ισοπαλία δεν θα θεωρηθεί αρνητικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ακολουθεί η ρεβάνς στην καυτή Λεωφόρο.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ