BIG GAMES BET

Νάπολι - Ρόμα: Προγνωστικά και Ανάλυση για ντέρμπι του ήλιου

Ο Τζιανλούκα Μαντσίνι μαρκάρει τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια στο ντέρμπι της Νάπολι με τη Ρόμα στο Ολίμπικο
Ο Τζιανλούκα Μαντσίνι μαρκάρει τον Κβίτσα Κβαρατσκέλια στο ντέρμπι της Νάπολι με τη Ρόμα στο Ολίμπικο © 2022 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο παιχνίδι της Νάπολι με τη Ρόμα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Serie A.

Το ντέρμπι του ήλιου ανάμεσα στη Νάπολι και τη Ρόμα είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής για τον δεύτερο γύρο της Serie A (21:45 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24).

Η Νάπολι έκανε έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο με 16 νίκες και μόνο μία ήττα, από την Ιντερ στο Μιλάνο. Με 50 βαθμούς συγκομιδή και διψήφια διαφορά από τους διώκτες της, όλα δείχνουν ότι φέτος το Σκουντέτο θα καταλήξει στον ιταλικό νότο και η Νάπολι θα βιώσει ημέρες Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι πρακτικά ακαταμάχητη φέτος και υπερισχύει σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Έχει την κορυφαία επίθεση με 46 γκολ και μόλις δύο παιχνίδια, που έμεινε άσφαιρη. Είναι η κορυφαία άμυνα με 14 τέρματα παθητικό και οκτώ καθαρές εστίες. Επιχειρεί τις περισσότερες τελικές, 14,37 ανά ματς. Έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας, 60,13% κατά μέσο όρο. Εκτελεί τα περισσότερα κόρνερ, 4,63 ανά παιχνίδι. Και φυσικά έχει την κορυφαία διαφορά στα xGoals, με 42,12 υπέρ και 16,97 κατά.

Μπορεί κάποιες φορές τα νούμερα να παραπλανούν, αλλά εδώ περιγράφουν μία εικόνα απόλυτης υπεροχής. Μετά λοιπόν, την ήττα από την Ιντερ, η Νάπολι βρήκε άμεσα πειστικές απαντήσεις, αφού κέρδισε διαδοχικά τη Σαμπντόρια (2-0), τη Γιουβέντους (5-1) και τη Σαλερνιτάνα (2-0).

Απόψε, θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρόμα, η οποία την έχει δυσκολέψει πολύ στον πρώτο γύρο στο Ολίμπικο, τον περασμένο Οκτώβριο. Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο είχε παραταχθεί τότε για να πάρει το 0-0 κι έφτασε αρκετά κοντά στο στόχο του, ωστόσο ένα εκπληκτικό γκολ από τον Βίκτορ Οσιμχεν έκανε τη διαφορά στο 80' (1-0) υπέρ των παρτενοπέι.

Στην παρούσα φάση βέβαια, η Ρόμα δείχνει να είναι σε καλύτερη κατάσταση και ίσως ζητήσει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο, καθώς την έχει ανεβάσει επίπεδο η παρουσία του Πάουλο Ντιμπάλα. Με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό να έχει δύο γκολ και τρεις ασίστ στα τέσσερα ματς μετά το Μουντιάλ, η Ρόμα έχει μαζέψει δέκα βαθμούς. Κέρδισε τις Μπολόνια, Φιορεντίνα, Σπέτσια και πήρε μία πολύτιμη ισοπαλία με 2-2 στο Σαν Σίρο από τη Μίλαν.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Στοιχήματος

Με τη Γιουβέντους να βγαίνει εκτός μάχης, λόγω του -15, οι ελπίδες της Ρόμα για έξοδο στο Champions League αυξήθηκαν, αφού πλέον θα παλέψει με τέσσερις ομάδες (Ιντερ, Μίλαν, Αταλάντα, Λάτσιο) για τις τρεις θέσεις από τη δεύτερη μέχρι την τέταρτη.

Το αποψινό παιχνίδι με την υπερηχητική και πληρέστατη Νάπολι (επέστρεψε και ο Κβαρατσκέλια των 7 γκολ και 7 ασίστ) αποτελεί ασφαλώς το απόλυτο κρας τεστ για τη Ρόμα. Ο Μουρίνιο πολύ δύσκολα θα εκτεθεί όπως συνέβη στη Γιουβέντους, πριν δύο εβδομάδες, που δέχθηκε πέντε γκολ στο "Αρμάντο Μαραντόνα", ωστόσο είναι δεδομένο πως μία υπερβολικά αμυντική τακτική κόντρα στη φετινή Νάπολι, στην καλύτερη περίπτωση θα του προσφέρει μία τιμητική ήττα.

Για να έχει τύχη απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο η Ρόμα, θα πρέπει να σκοράρει. Ναι μεν ο Τζιανόλο είναι πλέον εκτός πλάνων, παρόλα αυτά η μεσοεπιθετική τριάδα του Μουρίνιο με Ντιμπάλα, Πελεγκρίνι και Εϊμπραχαμ είναι ικανή να θέσει ερωτηματικά στην αμυντική γραμμή της Νάπολι, η οποία εντός έδρας έχει δεχθεί γκολ από τις Λέτσε, Τορίνο, Μπολόνια, Ουντινέζε και Γιουβέντους.

Εξάλλου, στα τελευταία έξι παιχνίδια της Νάπολι με τη Ρόμα στο "Αρμάντο Μαραντόνα" επιβεβαιώθηκε πέντε φορές το αμφίσκορο. Σε τιμές άνω του 1.90 το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Στο 2.40 αν παράλληλα δεν χάσουν οι παρτενοπέι, που έχουν ρεκόρ 8-1-0 εντός έδρας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Νάπολι – Ρόμα: 1Χ & G/G (απόδοση 2.40), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ