ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ

Μπορντό - Μαρσέιγ: Προγνωστικά και Ανάλυση - 44 χρόνια χωρίς διπλό

Το γήπεδο της Μπορντό, Matmut Atlantique, πριν το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη Ligue 1
Το γήπεδο της Μπορντό πριν το ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη Ligue 1 © 2022 BOB EDME/ASSOCIATED PRESS

Η Μπορντό θα παραταχθεί αποδεκατισμένη κόντρα στη Μαρσέιγ, το διπλό έχει κατρακυλήσει στο 1.60, ωστόσο οι γιρονδίνοι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν μία παράδοση που κρατάει 44χρόνια!

Με το πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι ανάμεσα στην Μπορντό και τη Μαρσέιγ (22:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24) ξεκινάει απόψε ο δεύτερος γύρος στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η Μπορντό διατηρεί μία απίστευτη παράδοση 44 ετών κόντρα στους Μασσαλούς, η οποία ωστόσο κινδυνεύει απόψε να σπάσει, καθώς οι γιρονδίνοι θα παραταχθούν με πολλές και σοβαρές απουσίες λόγω του κορονοϊού, όπως συμβαίνει και με την Μπάγερν κόντρα στην Γκλάντμπαχ.

Το ματς ήταν στον αέρα, παρόλα αυτά φαίνεται τελικά πως θα διεξαχθεί κανονικά, έστω κι αν η Μπορντό είναι αναγκασμένη να παρατάξει σύνθεση ανάγκης.

Μπορντό - Μαρσέιγ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, μιλώντας στο γαλλικό RMC εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεξαγωγή του αγώνα. “Θα είναι σκάνδαλο αν αυτό το ματς γίνει. Νομίζω ότι τελικά θα αναβληθεί. Υπάρχουν οι κανονισμοί, όμως πάνω απ' όλα είναι η υγεία των παικτών”, σχολίασε μεταξύ άλλων ο άσος του Ολυμπιακού, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Μαρσέιγ και έχει περάσει από την ομάδα Νέων της Μπορντό.

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Μπορντό άρχισαν να εμφανίζονται από τις 19 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, διψήφιος αριθμός ποδοσφαιριστών ανιχνεύθηκαν με θετικό δείγμα τις προηγούμενες ημέρες και φυσικά η προετοιμασία έγινε μετ' εμποδίων, αφού πολλοί εξ αυτών έχουν να προπονηθούν από τις 20 Δεκεμβρίου.

Η Μπορντό δεν ανακοίνωσε αποστολή για τον αγώνα με την Μαρσέιγ, σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις οι απόντες θα είναι πάνω από 15, αν προσθέσουμε τους τραυματίες και τον μπακ Μένσα, που έχει υποχρεώσεις στο Κόπα Αφρικα.

Προγνωστικά Γαλλία: Κατρακύλησε το διπλό

Στον κόσμο της ομάδας επικρατεί αναβρασμός και οργή για την απόφαση της διοργανώτριας αρχής να διεξαχθεί κανονικά το ματς. Η διοίκηση της Μπορντό υπό τον φόβο επεισοδίων αποφάσισε να μην ανοίξει τις θύρες του Matmut-Atlantique στο συγκεκριμένο ματς, παρότι είχε το δικαίωμα να επιτρέψει την είσοδο σε 5.000 φιλάθλους, μετά τα τελευταία μέτρα που έχουν παρθεί στη Γαλλία για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι οργανωμένοι πάντως της Μπορντό αναμένεται να μαζευτούν έξω από το γήπεδο για να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς τη Λίγκα.

Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες είναι απολύτως λογικό ότι το διπλό εμφάνισε μεταβολή μεγαλύτερη του 20% και κατρακύλησε από τιμές μεγαλύτερες του 2.00 στο 1.60 κατά μέσο όρο.

Η Μαρσέιγ θεωρητικά έχει απόψε την ευκαιρία να κερδίσει για πρώτη φορά εκτός έδρας την Μπορντό μετά το 1977! Από τότε ο απολογισμός των γιρονδίνων είναι εκπληκτικός, αφού μετρούν 21 νίκες και 15 ισοπαλίες τις 36 φορές που φιλοξένησαν την Ολιμπίκ.

Με αρκετές ρεζέρβες στην 11αδα η Μπορντό

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και η ομάδα του Σαμπαόλι αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κορονοϊό και απουσίες. Οχι τόσο σοβαρά, αλλά έχει και αυτή τα θέματά της. Θετικοί είναι ο επιθετικός Μίλικ (1 γκολ) και ο μεσοεπιθετικός Γκέρσον (3 γκολ.). Επίσης, είναι τραυματίας ο χαφ Ρονζιέ, ενώ απουσιάζουν στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ο χαφ Γκέιγ και ο νεαρός επιθετικός Ντιένγκ (4 γκολ).

Οι δύο ομάδες έκαναν ποδαρικό στο 2022 στις 2 Ιανουαρίου με παιχνίδια για το κύπελλο. Η Μαρσέιγ προκρίθηκε απέναντι σε ερασιτεχνικό σύνολο με 3-0. Αντίθετα, η Μπορντό, όπως ήταν φυσιολογικό, αποκλείστηκε εκτός έδρας με 3-0 από την Μπρεστ, αφού παρέταξε πειραματική σύνθεση.

Για απόψε, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει στον άσο τον 22χρονο Πουσέν, ο οποίος έχει μόνο μία συμμετοχή σε επίπεδο Ligue 1 κι αυτή πριν τρία χρόνια. Αριστερός μπακ θα παίξει μάλλον ο 17χρονος Λουις-Ζαν, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στη Ligue 1. Επίσης, αναμένεται να αγωνιστούν οι 19χρονοι χαφ Σισοκό και Λακού, που έχουν γράψει φέτος πέντε και τρεις συμμετοχές αντίστοιχα.

Μπορντό - Μαρσέιγ: Στοιχηματική Πρόταση

Το θετικό για την Μπορντό είναι πως εκτός απροόπτου θα παίξουν κανονικά τα βασικά της επιθετικά όπλα, δηλαδή η τριάδα Χουάνγκ, Ουντέν, Έλις. Ειδικά, ο τελευταίος βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, έχοντας σκοράρει στα έξι από τα τελευταία εννιά ματς των γιρονδίνων στο πρωτάθλημα.

Για τη Μαρσέιγ θα είναι αποτυχία αν δεν καταφέρει φέτος να σπάσει την αρνητική παράδοση, δεδομένου ότι θα βρει μία αποδεκατισμένη Μπορντό, η οποία βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη βέβαια, όλη η πίεση πλέον έχει μεταφερθεί στο στρατόπεδο των Μασσαλών, ενώ στην πλευρά των γηπεδούχων, το πιθανότερο είναι πως τα πολλά προβλήματα θα λειτουργήσουν συσπειρωτικά.

Η Μπορντό άλλωστε, είναι ένα σύνολο που σκοράρει δέκα σερί αγωνιστικές, μετρώντας ισάριθμα αμφίσκορα και όπως προείπαμε αναμένεται να έχει κανονικά στη σύνθεσή της τον πρώτο της σκόρερ, Έλις Μαρτίνες, ο οποίος έχει πετύχει επτά γκολ.

Ο άσος από την Ονδούρα θα είναι η πιο σοβαρή απειλή για την άμυνα της Μαρσέιγ και το ενδεχόμενο να σκοράρει προσφέρεται στο 3.60 κατά μέσο όρο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπορντό - Μαρσέιγ: Να σκοράρει ο Έλις (απόδοση 3.60), 22:00
TAGS ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ