ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Τα ειδικά στοιχήματα του clasico

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Τα ειδικά στοιχήματα του clasico
PHOTO CREDITS: BARCA BASKET

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα στον δεύτερο ημιτελικό του Final-4 ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ.

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ θα τεθούν αντιμέτωπες για τέταρτη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο Final-4 (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η πρώτη ήταν το 1996, στο Παρίσι, όταν η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει τη Ρεάλ στον ημιτελικό, αλλά μετέπειτα έχασε το τρόπαιο από τον Παναθηναϊκό.

Το δεύτερο ραντεβού τους σε Final-4 ήταν το 2013 στο Λονδίνο. Εκεί ήταν η σειρά της Ρεάλ να επικρατήσει, αλλά εν συνεχεία έχασε στον τελικό από τον Ολυμπιακό. Τρίτο και τελευταίο συναπάντημα, μέχρι το αποψινό, ήταν το 2014. Στο Μιλάνο, η Ρεάλ είχε συντρίψει την Μπαρτσελόνα με 100-62, αλλά στον παιχνίδι του τίτλου, ηττήθηκε από τη Μακάμπι, διευρύνοντας την παράδοση, που θέλει τις ομάδες που νικούν σε εμφύλιο ημιτελικό, να χάνουν στον τελικό.

Στον αποψινό ημιτελικό, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι το φαβορί σε τιμές στο 1.55, ωστόσο σε ένα clasico τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι Καταλανοί έχουν υπεροπλία σε όλες τις θέσεις, αλλά οι Μαδριλένοι ταξίδεψαν στο Βελιγράδι σε καλή φόρμα και με αναπτερωμένο ηθικό.

Προγνωστικά EuroLeague

Στα ειδικά στοιχήματα των παικτών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι βολές του Σέρχιο Γιουλ, καθώς το line του βρίσκεται αρκετά χαμηλά και έχει βγει αποκλειστικά με γνώμονα τον μέσο όρο του στην κανονική περίοδο, όπου εκτέλεσε συνολικά 53 σε 32 συμμετοχές (1,6 ανά αγώνα).

Ο ρόλος του Γιουλ όμως, είναι κομβικός από τη στιγμή που ο Ερτέλ βρέθηκε εκτός πλάνων. Επίσης, είναι δεδομένο πως σε ένα ντέρμπι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο 35χρονος πόιντ-γκαρντ της Ρεάλ θα βγει μπροστά. Σημειώνεται ότι στα δύο ματς της regular season, ο Γιουλ εκτέλεσε συνολικά 10 βολές, ενώ στο τελευταίο clasico για το πρωτάθλημα είχε 4/4.

Παρότι λοιπόν, δεν έχει πλέον την ίδια έκρηξη στο πρώτο βήμα, μόνο απίθανο δεν είναι να βρει ένα ζευγάρι βολών κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. Άλλωστε, στο game 2 και στο game 3 με τη Μακάμπι, έπαιξε 19:30 και 22:00 λεπτά αντίστοιχα. Λογικά και απόψε θα πάρει μίνιμουμ δύο δεκάλεπτα. Στο 2.08 το Over 1,5 εκτελεσμένες βολές από τον Γιουλ.

Άλλη μία παλιά καραβάνα της Ρεάλ, από την οποία περιμένει ο Λάσο να δώσει πράγματα, είναι φυσικά ο Φαμπιάν Κοζέρ. Ο Γάλλος άσος ολοκλήρωσε τη regular season με 8,1 πόντους κατά μέσο όρο. Στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα είχε 11 και 8 πόντους αντίστοιχα, ενώ στα playoffs, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο game 1 με τη Μακάμπι, σημειώνοντας 20. Βατό όριο οι επτά πόντοι στο 1.78.

Από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, ο παίκτης που ξεχώρισε στα playoffs, ήταν ο Νίκολας Λαπροβίτολα, ο οποίος στο κρίσιμο game 5 με την Μπάγερν πήρε από το χεράκι τους Καταλανούς με 26 πόντους (2/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 7/7 βολές).

Ο Αργεντινός άσος έχει πραγματοποιήσει φέτος εξαιρετικές εμφανίσεις κόντρα στη Ρεάλ. Στη EuroLeague, σημείωσε 16 πόντους στην εντός έδρας νίκη με 93-80 και 20 στο διπλό στη Μαδρίτη με 86-66. 20αρα έβαλε και στην πρόσφατη νίκη της Μπαρτσελόνα στην ACB με 108-97 στην παράταση.

Από τους βασικούς υποψήφιους του clasico για να πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων ο Λαπροβίτολα. Στο 2.08 το Over 9,5 πόντοι του Αργεντινού.

Τέλος, αξίζει να ρίξουμε μία ματιά και στον Σερτάτς Σανλί. Ο Τούρκος σέντερ, με το μέγεθός του και το αμυντικό του φίλτρο, είναι απαραίτητος στο ροτέισον του Σάρας κόντρα στη Ρεάλ, η οποία έχει το μεγαλύτερο size στην Ευρώπη.

Η πρώην άσος της Εφές έχει αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμος στα clasico την τρέχουσα και στα τελευταία πέντε ντέρμπι με τη Ρεάλ δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 5 πόντους. Είχε ακριβώς 5 στα δύο ματς της EuroLeague. Σημείωσε 17 και 10 στα δύο παιχνίδια για την ACB, ενώ στον τελικό κυπέλλου, όπου η Μπάρτσα κέρδισε με 64-59, ο Σανλί είχε εννιά πόντους. Στο 1.70, να βάλει τουλάχιστον 5 στον αποψινό ημιτελικό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Γιουλ Over 1,5 εκτελεσμένες βολές (απόδοση 2.08), 22:00
  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Κοζέρ 7+ πόντοι (απόδοση 1.78), 22:00
  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Λαπροβίτολα Over 9,5 πόντοι (απόδοση 2.08), 22:00
  • Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Σανλί 5+ πόντοι (απόδοση 1.70), 22:00
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ