TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Με τη φόρα του Μοντέστ από το 2.40 μέχρι το 7.50

Ο άσος της Κολωνίας, Αντονί Μοντέστ
Ο Αντονί Μοντέστ © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ο αναγεννημένος Αντονί Μοντέστ έχει φτάσει τα δέκα γκολ σε 16 αγώνες στην Bundesliga και απειλεί απόψε τη Στουτγάρδη του Ντίνου Μαυροπάνου.

Ο πρώτος γύρος στην Bundesliga ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση της Κολωνίας απέναντι στη Στουτγάρδη (18:30 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η νίκη των γηπεδούχων έχει πιεστεί προς το 1.90 από τα αρχικά 2,00-2,05, ενώ το διπλό κινείται κατά μέσο όρο στο 3.80.

Η Κολωνία την περσινή σεζόν έσωσε την κατηγορία οριακά μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. Το καλοκαίρι όμως έκανε κίνηση ματ προσλαμβάνοντας τον Στέφεν Μπάουμγκαρτ από την Πάντερμπορν.

Ο Μπάουμγκαρτ είναι ένας τεχνικός με επιθετική φιλοσοφία, που του αρέσει οι ομάδες του να πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο και να παίζουν σε ψηλά μέτρα από την εστία τους. Το αγωνιστικό του στιλ είναι πολύ απαιτητικό και με τη μικρούλα Πάντερμπορν δεν γινόταν να αποδειχθεί και αποδοτικό στην απαιτητική Bundesliga.

Με το ρόστερ της Κολωνίας ωστόσο έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα πολύ ελκυστικό σύνολο και μολονότι η ομάδα του δεν έχει καταφέρει να κρατήσει σε κανένα ματς το μηδέν, βρίσκεται στη 10η θέση με 22 βαθμούς και το κυριότερο τα νούμερα της φανερώνουν ανοδική δυναμική.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Κολωνία έχει τα περισσότερα xGoals στο πρωτάθλημα πίσω μόνο από τις Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία, Χοφενχάιμ και Γκλάντμπαχ. Είναι δηλαδή η έκτη πιο δημιουργική ομάδα της κατηγορίας και περνάει ομάδες όπως η τρίτη της βαθμολογίας Λεβερκούζεν και η πέμπτη Αϊντραχτ.

Αναγεννήθηκε ο Μοντέστ στα χέρια του Μπάουμγκαρτ

Ο Μπάουμγκαρτ είναι ένας παθιασμένος με τη δουλειά του τεχνικός, που ξέρει να παίρνει το 100% από τους παίκτες του. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Αντονί Μοντέστ, η καριέρα του οποίου πήρε την κάτω βόλτα όταν άφησε τους "τράγους" για να παίξει στην Κίνα, έπειτα από μία οργιαστική σεζόν (2016/17) στην Bundesliga με 25 γκολ.

Με την επιστροφή του στην Κολωνία, στο δεύτερο μισό της σεζόν 2018/19, ο Μοντέστ ήλπιζε πως θα επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ, ωστόσο κανείς από τους προηγούμενους τεχνικούς των "τράγων" δεν τον πίστεψε πραγματικά, με συνέπεια ο Γάλλος στράικερ να δοθεί πέρυσι δανεικός στη Σεντ Ετιέν.

Ο Μπάουμγκαρτ ωστόσο εκτίμησε ότι ο 33χρονος στράικερ έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στην Κολωνία και ο Μοντέστ φέτος είναι κυριολεκτικά αναγεννημένος! Εχει σημειώσει 10 γκολ σε 16 ματς, όταν την περσινή σεζόν κανείς παίκτης των "τράγων" δεν ξεπέρασε τα επτά τέρματα.

Στο τελευταίο παιχνίδι μάλιστα της Κολωνίας ήταν καθοριστικός, αφού σκόραρε δις και οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλο διπλό (3-2) επί της Βόλφσμπουργκ. Αυτό είναι το τέταρτο παιχνίδι φέτος, που ο Μοντέστ σημειώνει δύο γκολ σε ένα 90λεπτο. Είχαν προηγηθεί το 2-2 με την Ουνιόν στο Βερολίνο, το εντός έδρας 2-2 με τη Λεβερκούζεν και η πρόκριση στο κύπελλο επί της Στουτγάρδης με 2-0.

Κολωνία - Στουτγάρδη: Στοιχηματική Πρόταση

Τώρα, η Κολωνία έρχεται ξανά αντιμέτωπη με τη Στουτγάρδη και ο Μοντέστ ασφαλώς αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την άμυνα των Σουηβών και τον Ντίνο Μαυροπάνο. Το να σκοράρει ο Γάλλος στράικερ προσφέρεται στο 2.40. Ωστόσο όποιος θέλει να ανεβάσει το ρίσκο και να ψάξει μία ακόμη καλύτερη απόδοση, μπορεί να αναζητήσει το ενδεχόμενο ο Μοντέστ να σκοράρει με κεφαλιά στο 7.50!

Ο Γάλλος άσος (1,87μ.) έχει πετύχει τα επτά από τα δέκα του γκολ φέτος στο πρωτάθλημα με το κεφάλι! Ποτέ άλλοτε παίκτης στην Bundesliga δεν είχε σημειώσει επτά γκολ με κεφαλιά στον πρώτο γύρο. Βλέπετε, το στιλ της Κολωνίας ευνοεί τα σωματικά του προσόντα, αφού οι "τράγοι" είναι η ομάδα με τις περισσότερες σέντρες στην κατηγορία (244) κι έχουν μάθει να παίζουν με έναν κλασικό target man στην περιοχή όπως ο Μοντέστ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κολωνία - Στουτγάρδη: Μοντέστ να σκοράρει (απόδοση 2.40), 18:30
  • Κολωνία - Στουτγάρδη: Μοντέστ να σκοράρει με το κεφάλι (απόδοση 7.50), 18:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ