BIG GAMES BET

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Προγνωστικά και Ανάλυση για το ντέρμπι τίτλου

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει το χέρι του στον Τόμας Τούχελ στο τέλος του αγώνα Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League στο Στάμφορντ Μπριτζ στις 25 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει το χέρι του στον Τόμας Τούχελ στο τέλος του αγώνα Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League στο Στάμφορντ Μπριτζ Ⓒ 2022 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι παίζει απόψε στο Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι το τελευταίο της χαρτί για τον τίτλο και οδηγεί το ντέρμπι κορυφής της Premier League στο 1.90

Το ντέρμπι κορυφής στην Premier League, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι (14:30 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24) μπορεί να κρίνει το πρωτάθλημα πριν ακόμη βγει ο Ιανουάριος, αν η Σίτι κερδίσει και αφήσει στο -13 τους Λονδρέζους. Οι "μπλε" πάντως έχουν απόψε την ευκαιρία να δώσουν νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου, αν καταφέρουν να νικήσουν τους "πολίτες".

Το σετ άνοιξε με τον άσο φαβορί στο 1.55-1.60, πήρε όμως διόρθωση στη συνέχεια και πλέον βρίσκεται στο 1.70+ στις περισσότερες εταιρίες. Αντίστοιχα, το διπλό από το 5.50 έχει υποχωρήσει σε τιμές κάτω του 5,00, στο 4.85 κατά μέσο όρο.

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Σίτι από τον Νοέμβριο και μετά δείχνει απλά ακαταμάχητη. Μετράει 11 διαδοχικές νίκες στην Premier League και τη στιγμή που η Τσέλσι και η Λίβερπουλ άρχισαν να πετούν βαθμούς εδώ και εκεί, αυτή έχτισε διψήφια διαφορά από τις άμεσες ανταγωνίστριες του τίτλου.

Η τελευταία της εμφάνιση πάντως στο πρωτάθλημα μάλλον ήχησε ως καμπανάκι. Ναι μεν κέρδισε στο Λονδίνο την Αρσεναλ με γκολ του Ρόδρι στις καθυστερήσεις, συνολικά όμως δεν άξιζε τη νίκη απέναντι στους "κανονιέρηδες". Όσο το ματς παίχθηκε στο 11 εναντίον 11, η Άρσεναλ ήταν σαφώς η πιο επικίνδυνη ομάδα και δημιούργησε ξεκάθαρα περισσότερες ευκαιρίες.

Ακολούθησε η εύκολη πρόκριση στο κύπελλο επί της Σούιντον με 4-1 (7/1), ωστόσο πρώτο θέμα στο εσωτερικό της Σίτι την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν το ματς αυτό καθαυτό, αλλά η διαχείριση του κορονοϊού, αφού συνολικά 21 μέλη της ομάδας ανιχνεύθηκαν θετικοί. Ανάμεσα σε αυτά, επτά παίκτες και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν κάθισε στον πάγκο κόντρα στη Σουίντον, αναμένεται όμως να το κάνει κανονικά απόψε.

Ο Πεπ, εν όψει Τσέλσι, είπε πως ακόμη κάποιοι παίκτες του επιστρέφουν θετικά τεστ, ωστόσο δεν αποκάλυψε ονόματα, αν και φημολογείται ότι μεταξύ των απόντων απόψε θα είναι ο Φόντεν και ο Ζιτσένκο, τη στιγμή βέβαια που απουσιάζει και ο Μαχρέζ (6 γκολ) με την εθνική του στο Κόπα Άφρικα. Φυσικά, η Σίτι έχει εξαιρετικό βάθος στο ρόστερ της και παρά τα προβλήματα με τον κορονοϊό, είναι δεδομένο πως θα κατεβάσει ποιοτική ενδεκάδα.

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Προγνωστικά Αγγλία

Προβλήματα απουσιών αντιμετωπίζει και η Τσέλσι και μάλιστα μαζεμένα στην άμυνα. Πέρα από τον Μεντί, που λείπει στο Κόπα Άφρικα και υποχρεώνει τον Τούχελ να χρησιμοποιήσει στον άσο τον ασταθή Κέπα, υπάρχουν επίσης μαζεμένα θέματα στην άμυνα, καθώς θα είναι τραυματίες οι Τζέιμς, Τσίλγουελ, Τσάλομπα και εκτός με κορονοϊό ο Κρίστενσεν.

Το θετικό για την Τσέλσι είναι ότι έφτιαξε την ψυχολογία της κάνοντας τρεις απανωτές νίκες μετά το 2-2 με τη Λίβερπουλ. Κέρδισε μέσα-έξω την Τότεναμ για το Λιγκ Καπ και προκρίθηκε για στον τελικό, ενώ ενδιάμεσα καθάρισε εύκολα για το κύπελλο την Τσέστερφιλντ με 5-1.

Οι Λονδρέζοι πέρυσι επικράτησαν με 2-1 στο Etihad τη Σίτι, στη μοναδική νίκη του Τούχελ επί του Γκουαρδιόλα σε έξι αναμετρήσεις τους σε επίπεδο πρωταθλήματος. Βέβαια, ο Τούχελ είχε κερδίσει τον Πεπ και στον περίφημο περσινό τελικό στο Champions League.

Βέβαια, η Τσέλσι στις τελευταίες 12 επισκέψεις της στο Etihad γνώρισε συνολικά οχτώ ήττες. Γενικά, τα τελευταία χρόνια, η Σίτι έχει ισορροπήσει την αρνητική παράδοση που είχε με τους "μπλε". Απόψε οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για 50η φορά σε επίπεδο Premier League. Στις πρώτες 25 συναντήσεις τους, η Σίτι είχε σημειώσει μόλις τρεις νίκες. Έκτοτε μετράει 12 σε 24 ματς! Ο Γκουαρδιόλα πάντως, στην καριέρα του ως προπονητής, έχει υποστεί τις περισσότερες ήττες, οχτώ στον αριθμό απέναντι στην Τσέλσι.

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Στοιχηματική Πρόταση

Στοιχηματικά, σε ό,τι αφορά στο σημείο, είναι τολμηρό να κοντράρεις τη Σίτι, που μοιάζει με τρένο, ωστόσο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σετ, αν αξίζει κάτι είναι μόνο η κόντρα, με το διπλό κοντά στο 5.00 και δεδομένου ότι η Τσέλσι απόψε παίζει πρακτικά το τελευταίο της χαρτί.

Από εκεί και πέρα, η Τσέλσι αναμένεται να πάρει ρίσκα, αφού είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει τη νίκη και αυτό λογικά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ανοιχτό ματς. Δεν αποκλείεται δηλαδή να πάμε πάλι σε ένα παιχνίδι εξοντωτικής έντασης, όπως στο ντέρμπι Τσέλσι – Λίβερπουλ, όπου το πρώτο ημίχρονο παίχθηκε σε διαστημικές ταχύτητες.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως ο Κέπα δεν εμπνέει ανάλογη εμπιστοσύνη όπως ο Μεντί και ότι η Τσέλσι στα τελευταία 11 παιχνίδια της στην Premier League, κράτησε το μηδέν μόλις δύο φορές, έχοντας πλέον χάσει την αμυντική της σιγουριά. Μοιάζει λοιπόν δύσκολο να δούμε ένα ανάλογο σενάριο με αυτό του τελικού του Champions League, όπου οι “μπλε” έβαλαν ένα γκολ και εν συνεχεία το κράτησαν παίζοντας άμυνα για σεμινάριο.

Η Τσέλσι πιθανότατα θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο γκολ, αν θέλει να κερδίσει στο Μάντσεστερ. Η Σίτι αν πιάσει ρυθμό μπορεί να διαλύσει τον οποιονδήποτε. Αρα, το over 2,5 σε τιμές στο 1.90 παρουσιάζει αν μη τι άλλο ενδιαφέρον, αφού μιλάμε για ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο από τις πιο ποιοτικές επιθετικές γραμμές της Ευρώπης.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Over 2,5 (απόδοση 1.90), 14:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ