ΜΠΑΣΚΕΤ BET

Μακάμπι - Ολυμπιακός: Με ένα combo στο 2.15 και δύο ειδικά παικτών

Μακάμπι - Ολυμπιακός: Με ένα combo στο 2.15 και δύο ειδικά παικτών

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για την ένατη αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός (6-2) δοκιμάζεται απόψε στο Τελ Αβίβ (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) με την Μακάμπι (4-4) στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της EuroLeague. Αυτό θα είναι το πρώτο από τα δύο ευρωπαϊκά ματς των "ερυθρόλευκων" μέσα στην εβδομάδα, καθώς την Πέμπτη ακολουθεί η αναμέτρηση με την Άλμπα στο ΣΕΦ.

Οι "ερυθρόλευκοι" μετά τις δύο κολλητές ήττες στο ΣΕΦ από Μονακό και Βαλένθια, αντέδρασαν ενδεδειγμένα. Αρχικά συνέτριψαν την ελλιπή Παρτίζαν με 87-58 και εν συνεχεία κέρδισαν 82-71 μέσα στο Μόναχο την ανεβασμένη Μπάγερν, ελέγχοντας το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό.

Στον αντίποδα, η Μακάμπι βρίσκεται σε φάση κάμψης, αφού μετά το αρχικό 4-1 γνώρισε τρεις απανωτές ήττες από Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Παρτίζαν. Σε αυτά τα τρία ματς δέχθηκε κατά μέσο όρο 99,3 πόντους! Γενικά, η άμυνα των Ισραηλινών είναι από τις χειρότερες στη EuroLeague. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση με 120,7 πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός σκοράρει 85,4 πόντους κατά μέσο όρο και 121,8 ανά 100 κατοχές. Έχει δηλαδή το δεύτερο καλύτερο offensive rating, μετά μόνο από την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Προφανώς, το Τελ Αβίβ δεν είναι ποτέ και για κανέναν εύκολη υπόθεση, ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν "μασάει" όταν επισκέπτεται τη Menora Mivtachim Αρένα. Στα επτά προηγούμενα παιχνίδια στο Ισραήλ, ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 4-3 κόντρα στη Μακάμπι.

Μάλιστα, τα πέντε από αυτά τα επτά ματς κρίθηκαν με διαφορά είτε ενός, είτε δύο πόντων! Εξαίρεση η περσινή ήττα των "ερυθρόλευκων" με 84-69 αλλά και το διπλό που είχαν βγάλει το 2017 με 82-71. Λογικά και απόψε το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι, δεδομένου ότι η Μακάμπι αναζητάει αντίδραση μετά από τρεις στη σειρά άσχημες ήττες και από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι αήττητος εκτός έδρας (4-0), έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Το ενδεχόμενο να μην υπάρξει νικητής με διψήφια διαφορά και παράλληλα ο Ολυμπιακός να σημειώσει πάνω από 77 πόντους μας δίνει ένα combo στο 2.15. Απέναντι στην προβληματική άμυνα της Μακάμπι θα είναι μάλλον έκπληξη αν οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν πιάσουν ξανά τους 80+ πόντους, κάτι που έχουν κάνει 7/8 φορές φέτος.

Σε ατομικό επίπεδο μπορούμε να δούμε το 2.00 του Σακίλ ΜακΚίσικ, ώστε να ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο. Με την Μπάγερν δεν μπόρεσε να μπει στο πνεύμα του αγώνα και έπαιξε μόνο δέκα λεπτά. Στο παιχνίδι όμως με τον Κολοσσό πήρε ψυχολογία, είχε 2/2 τρίποντα και σημείωσε 14 πόντους σε 20 λεπτά συμμετοχής.

Ως γνωστόν, ο ΜακΚίσικ είναι ασταμάτητος αν του δώσεις το πρώτο βήμα και για αυτό οι αντίπαλες άμυνες πάντα κλείνουν προς τα μέσα για να τον αντιμετωπίσουν. Του δίνουν λοιπόν σουτ από την περιφέρεια. Μέχρι στιγμής, ο Αμερικανός γκαρντ έχει εκτελέσει 22 τρίποντα κι έχει 18,2%. Ποτέ δεν ήταν σταθερός σουτέρ, όμως δεν είναι και τόσο κακός όσο δείχνει το φετινό του ποσοστό. Ευκαιρία να το διορθώσει κόντρα στη Μακάμπι, απέναντι στην οποία είχε 3/7 την περσινή σεζόν.

Για τον Σάσα Βεζένκοβ δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη με βάση το σύστημα αξιολόγησης (28,3) της EuroLeague. Άλλωστε, είναι πρώτος τόσο στους πόντους, με 20 κατά μέσο όρο, μπροστά από τους Γουίλ Κλάιμπερν (19,9) και Βασίλιε Μίτσιτς (19,8) της Εφές, όσο και στα ριμπάουντ (8,9) μπροστά από τον Ματίας Λεσόρ (8,5) της Παρτίζαν. Ο άσος του Ολυμπιακού έχει κάνει φέτος ήδη τρία double-double και το ενδεχόμενο να φτάσει απόψε τα τέσσερα προσφέρεται στο 3.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μακάμπι – Ολυμπιακός, 21:05

  • Ολυμπιακός Over 77,5 πόντοι & 1+9,5 & 2 +9,5 (απόδοση 2.15)
  • ΜακΚίσικ Over 0,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 2.00)
  • Βεζένκοβ double-double (απόδοση 3.00)
TAGS ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ