BIG GAMES BET

Λίβερπουλ - Έβερτον: Προγνωστικά και ανάλυση για το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ

Ο Σον Ντάις
Ο Σον Ντάις @ 2022 JON SUPER / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στη χειρότερή της φάση από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ και ασφαλώς κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί στο ξεκίνημα της σεζόν, ότι μετά από 20 ματς, οι Reds θα είναι 12 βαθμούς πίσω από την τετράδα και θα έχουν υποστεί ήδη επτά ήττες!

Πέρυσι η Λίβερπουλ μάζεψε 92 πόντους και γνώρισε σε όλο το πρωτάθλημα μόλις δύο ήττες και φέτος κερδίζει μόνο 1,45 βαθμούς ανά ματς. Αν δεν αλλάξει... ταχύτητα και συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, με τα βίας θα ξεπεράσει τους 55 στο τέλος της σεζόν.

Την προηγούμενη αγωνιστική, γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στην έδρα της Γουλβς, χάνοντας ουσιαστικά από τα αποδυτήρια, αφού το σκορ ήταν ήδη 2-0 στο 12'. Συμπλήρωσε έτσι τέσσερις διαδοχικές αγωνιστικές (0-1-3) χωρίς νίκη. Η Λίβερπουλ κινδυνεύει απόψε, αν δεν κερδίσει το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ με την Έβερτον (22:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24), να μείνει δίχως τρίποντο πέντε σερί ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά τα πρώτα πέντε παιχνίδια του Κλοπ στον πάγκο της, το 2017!

Μέσα στο 2023, η Λίβερπουλ έχει μόλις μία νίκη σε επτά επίσημα ματς (1-2-4) και στο πρωτάθλημα είναι άσφαιρη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές κόντρα σε Μπράιτον (3-0), Τσέλσι (0-0) και Γουλβς (3-0).

Το βασικό πρόβλημα βέβαια δεν είναι τόσο ότι δεν σκόραρε, όσο η ευκολία με την οποία δημιουργούν ευκαιρίες οι αντίπαλοί της. Στο Μπράιτον για παράδειγμα τα xGoals ήταν 2,40-1,29. Στο εντός έδρας ματς με την ντεφορμέ Τσέλσι, που σκοράρει φέτος με το σταγονόμετρο, τα xGoals ήταν 1,30-1,83. Ακόμη και η Γουλβς, που μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας, της έβαλε τρία τέρματα με xGoals 2,63-1,30!

Στον αντίποδα, η Έβερτον πραγματοποίησε ψυχωμένη εμφάνιση κόντρα στην πρωτοπόρο Άρσεναλ και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη με 1-0 στο ντεμπούτο του Σον Ντάις στον πάγκο της. Το εντυπωσιακό είναι πως δεν έκλεψε το τρίποντο, αλλά το πήρε πανάξια με xGoals 2,09-0,69.

Πλέον μένει να φανεί αν τα "ζαχαρωτά" θα μπορέσουν α σταθεροποιήσουν σε αυτά τα επίπεδα την απόδοσή τους, ή απλά "μίλησε" ο... νόμος της αλλαγής προπονητή. Όπως και να έχει, η Έβερτον ήταν κυριολεκτικά μεταμορφωμένη στο παιχνίδι με τον Ντάις και προφανώς σε όρους ψυχολογίας υπερέχει ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή της Λίβερπουλ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Προφανώς και δεν είναι εύκολο για την Έβερτον να κερδίσει μέσα στο Anfield. Άλλωστε, τα "ζαχαρωτά" έχουν μόλις μία νίκη εκτός έδρας απέναντι στη Λίβερπουλ στις τελευταίες 22 συναντήσεις τους (1-9-12) σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Με τα δικαιώματα πάντως, που δίνει φέτος η Λίβερπουλ, το timing μοιάζει ιδανικό, προκειμένου η Εβερτον να διεκδικήσει ένα μεγάλο αποτέλεσμα απέναντι στη συμπολίτισσά της. Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Σαν Ντάις, όταν ήταν τεχνικός της Μπέρνλι, είχε κερδίσει τον Ιανουάριο του 2021 στο Anfield με 1-0, σπάζοντας έτσι ένα εκπληκτικό αήττητο εντός έδρας σερί της Λίβερπουλ, που κράτησε για 68 αγώνες Premier League!

Εξάλλου, η Λίβερπουλ εξακολουθεί να παίζει με σημαντικά προβλήματα απουσιών. Φιρμίνιο, Φαν Ντάικ, Λουίς Ντίας, Κονατέ και Αρτούρ είναι σταθερά εκτός. Ο Ζότα ίσως επιστρέψει μετά από τρεις μήνες, ωστόσο είναι αβέβαιο αν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, έπειτα από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής. Τέλος, αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Τιάγκο.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και ο αντίλογος, ότι μπορεί να λειτουργήσει ο πληγωμένος εγωισμός της Λίβερπουλ, η οποία προφανώς θα αναζητήσει αντίδραση μέσα από το μεγάλο ντέρμπι της πόλης. Με το διπλό ωστόσο, ακόμη και σε τιμές άνω του 5.00, η αξία είναι στην κόντρα και στη διπλή ευκαιρία, στο 2.25. Υπενθυμίζεται, ότι στον πρώτο γύρο, όταν η Έβερτον ήταν σε σαφώς χειρότερο μομέντουμ και δεν είχε ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, κράτησε στο 0-0 τη Λίβερπουλ στο Goodison Park.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Λίβερπουλ – Εβερτον: Χ2 (απόδοση 2.25), 22:00
TAGS BIG GAMES BET XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ