BIG GAMES BET

Κόντρα σε παράδοση και Μπενίτεθ η Λίβερπουλ για το 1.95

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ με τον Αλισον μετά το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Εβερτον τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ανφιλντ
Ο Τζόρνταν Πίκφορντ με τον Αλισον μετά το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Εβερτον τον περασμένο Φεβρουάριο © 2021 LAWRENCE GRIFFITHS-POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Καθαρό φαβορί η Λίβερπουλ στο μεγάλο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ με την Εβερτον, σε ένα ματς με κεντρικό πρόσωπο τον Ράφα Μπενίτεθ.

Το ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ (22:15 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24) αποτελεί το μεγάλο ματς της βραδιάς στην Premier League έστω κι αν οι δύο ομάδες βρίσκονται σε τελείως διαφορετικά αγωνιστικά μομέντουμ. Ασφαλώς η παρουσία του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Εβερτον το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, αφού ο Ισπανός τεχνικός καθοδήγησε τη Λίβερπουλ για μία εξαετία (2004-10) στο παρελθόν και κατέκτησε μαζί της ένα Champions League (2005), ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2005), το κύπελλο Αγγλίας (2006) και το Community Shield (2006).

Προφανώς η Λίβερπουλ είναι απόλυτο φαβορί στο ζευγάρι σε αποδόσεις στο 1.40 κατά μέσο όρο. Αντίθετα, η νίκη της Εβερτον κινείται σε τιμές άνω του 7.50.

Εβερτον - Λίβερπουλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Εβερτον περνάει μία δύσκολη φάση αφού έχει να κερδίσει από τα τέλη Σεπτέμβρη και το 2-0 επί της Νόριτς. Εκτοτε τρέχει ένα σερί επτά αγωνιστικών χωρίς νίκη (0-2-5). Μάλιστα με τον Κάλβερτ-Λιούιν σταθερά στα "πιτς" δυσκολεύεται πλέον χαρακτηριστικά στο γκολ και έμεινε άσφαιρη στα τελευταία τρία παιχνίδια της με Τότεναμ (0-0), Σίτι (3-0) και Μπρέντφορντ (1-0).

Εντελώς διαφορετική η εικόνα της Λίβερπουλ, η οποία ξεπέρασε άμεσα την ήττα στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ, κερδίζοντας πειστικά τρία σερί ματς στο Ανφιλντ, απέναντι σε Αρσεναλ, Πόρτο και Σαουθάμπτον με συνολικό σκορ 10-0! Ειδικά με τη νίκη επί της Σαουθάμπτον, εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Τσέλσι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή τους δύο πόντους.

Για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θεωρείται κομβικό να κάνει ένα ράλι νικών στα επτά ματς του Δεκεμβρίου που περιλαμβάνει το καλεντάρι της Premier League, διότι τον Ιανουάριο είναι προγραμματισμένο το Κόπα Αφρικα και φυσικά θα λείψουν ο Μοχάμεντ Σαλάχ με την Αίγυπτο και ο Σάντιο Μανέ με τη Σενεγάλη.

Παραδοσιακά δυσκολεύεται στο Γκούντισον Παρκ η Λίβερπουλ

Τα ματς βέβαια για τη Λίβερπουλ στο Γκούντισον Παρκ παραδοσιακά είναι δύσκολη υπόθεση. Πέρυσι είχε φέρει 2-2 σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Φαν Ντάικ στο γόνατο.

Γενικά, τα Εβερτον – Λίβερπουλ χαρακτηρίζονται από την ισοπαλία τα τελευταία χρόνια. Στα προηγούμενα εννιά ντέρμπι στο Γκούντισον Παρκ αναδείχθηκαν ισόπαλες οχτώ φορές (!), με τους Reds να κερδίζουν το 2016. Η τελευταία εντός έδρας νίκη της Εβερτον σε επίπεδο Premier League επί της Λίβερπουλ εντοπίζεται το 2010. Εκτοτε ο απολογισμός είναι 0-8-2.

Τα "ζαχαρωτά" πάντως είχαν κερδίσει 2-0 στο Ανφιλντ τον περασμένο Φεβρουάριο, βάζοντας έτσι στοπ σε ένα σερί 20 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ. Η Εβερτον ωστόσο δεν έχει κερδίσει ποτέ δύο σερί αγώνες Premier League απέναντι στη Λίβερπουλ.

Ο Ράφα Μπενίτεθ από τότε που αποχώρησε από τη Λίβερπουλ, αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του έξι φορές και δεν την κέρδισε ποτέ. Σε ένα ματς ως τεχνικός της Τσέλσι και σε πέντε ως τεχνικός της Νιούκαστλ, το ρεκόρ του είναι 0-3-3. Από την πλευρά του ο Γιούργκεν Κλοπ έχει εξαιρετικό ρεκόρ απέναντι στην Εβερτον, μετρώντας επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόνο μία ήττα σε 13 αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Εβερτον - Λίβερπουλ: Στοιχηματική Πρόταση

Η Εβερτον αναμένεται να πάρει μία επιθετική ώθηση από την επιστροφή του Ρισάρλισον που εξέτισε. Στον αντίποδα, παραμένει εκτός ο Φιρμίνιο, ωστόσο στην κατάσταση που βρίσκεται ο Ζότα (δύο γκολ με τη Σαουθάμπτον) το κενό του Βραζιλιάνου δεν φαίνεται.

Η επίθεση της Λίβερπουλ είναι… τρομακτική. Εχει σημειώσει 39 γκολ σε 13 αγωνιστικές, οχτώ περισσότερα από την πρωτοπόρο Τσέλσι και 12 από τη Σίτι. Μετά το 1-1 με την Τσέλσι στα τέλη Αυγούστου η ομάδα του Κλοπ σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ δέκα σερί αγωνιστικές και μετράει ισάριθμα over 2,5.

Μοιάζει πολύ δύσκολο η άμυνα της Εβερτον να σταματήσει την τριάδα Σαλάχ, Μανέ, Ζότα, επομένως μόνο αν σκοράρει θα έχει κάποιες ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα. Παρά τις ιδιαιτερότητας πάντως που υπάρχουν λόγω ντέρμπι και λόγω Μπενίτεθ, είναι τέτοια η διαφορά των δύο ομάδων αυτή τη στιγμή, που λογικά το διπλό παίζει τόσο χαμηλά. Μπορεί πάντως να ανέβει στο 1,95 σε συνδυασμό με το αγαπημένο over 2,5 της Λίβερπουλ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Εβερτον - Λίβερπουλ: 2 και Over 2,5 (απόδοση 1.95), 22:15

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ