BET CORNER

Κάρεν Κατσάνοφ - Στέφανος Τσιτσιπάς: Προγνωστικά και ανάλυση

Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Jiri Lehecka of the Czech Republic during their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 24, 2023. (AP Photo/Aaron Favila)
Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point against Jiri Lehecka of the Czech Republic during their quarterfinal match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Tuesday, Jan. 24, 2023. (AP Photo/) AARON FAVILA / AP PHOTO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τίθεται αντιμέτωπος με τον Κάρεν Κατσάνοφ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν με στόχο να φτάσει στο φινάλε στο πρώτο Major της χρονιάς. Ο Ρώσος όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ποντάρισμα στο 2.15.

(05:30) Κάρεν Κατσάνοφ - Στέφανος Τσιτσιπάς: Ώρα ημιτελικών στη Μελβούρνη και στο ταμπλό των ανδρών για το Αυστραλιανό Όπεν. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται για άλλη μια φορά σε ημιτελικό Grand Slam, έχει τη φορα και το μομέντουμ από την αρχή του Tour και τρέχει ρεκόρ 9-0 ως τώρα. Κόντρα στον Σίνερ στους 16 ήταν επιβλητικός στα δύο πρώτα σετ, έπαιξε κυριαρχικό σετ, ο Ιταλός μπήκε στο παιχνίδι, αλλά ο Στέφανος ήταν αυτός που συνέχισε να έχει τον έλεγχο και το πλεονέκτημα. Παρά το γεγονός ότι το ματς κρίθηκε στα πέντε σετ νοητικά ο Στέφανος δεν κουράστηκε και το απέδειξε στον προημιτελικό απέναντι στον Λεχέτσκα που δεν παραχώρησε σετ και πιέστηκε ελάχιστα.

Αυτή τη φορά το Νο3 του ταμπλό κοντράρεται με τον Κάρεν Κατσάνοφ, με τον Ρώσο να βρίσκεται στο Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης και να ψάχνει τον δεύτερο τελικό στη σειρα σε Grand Slam, μετά από αυτόν της Νέας Υόρκης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Απαιτητικό εμπόδιο για τον Έλληνα πρωταθλητή. Ο Ρώσος δεν έχει παίξει ελκυστικό τένις ομολογουμένως ως τώρα, κόντρα στον Κόρντα στον προηγούμενο γύρο πέρασε με bye, ενώ στον δεύτερο γύρο Κούμπλερ και στον τρίτο ο Τιαφό τού πήραν σετ, κόντρα στον Νισιόκα έβγαλε δύο διαφορετικά πρόσωπα επίσης για τη φάση των 16. Πήρε τα δύο πρώτα σετ με 6-0, αλλά το τρίτο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Ρώσος δεν πρέπει να υποτιμηθεί σαφώς, εάν αποκτήσει αυτοπεποίθηση μέσα στο παιχνίδι τα πράγματα θα είναι ζόρικα, ειδικά από τη στιγμή που έχει δυνατά groundstrokes. Εκεί θα ποντάρει κιόλας, με στόχο να πιέσει το backhand του Στέφανου.

Ο Τσιτσιπάς είναι κυριαρχικός, ώριμος και ψύχραιμος ως τώρα, ενώ σε έξι συναντήσεις κόντρα στον Κατσάνοφ κέρδισε στις πέντε. Μοναδική νίκη μάλιστα του Κατσάνοφ ήταν σε τουρνουά επίδειξης στο γρασίδι πριν τέσσερα χρόνια. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους πέρσι, στο Masters της Ρώμης για τη φάση των 16 ο Τσιτσιπάς κέρδισε 4-6,6-0,6-3.

Δύσκολη δοκιμασία σαφώς, ο Τσιτσιπάς όμως δείχνει πιο έτοιμος, πιο φορμαρισμένος, πιο κατάλληλα προετοιμασμένος για να φτάσει στον τελικό της Μελβούρνης. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα λυγίσει στα mind games του Κατσάνοφ, του έχει πάρει εξάλλου τον αέρα. Ένα σετ πάντως ο Ρώσος είναι ικανός να πάρει. Στο 2.15 στη Stoiximan το combo νίκη Τσιτσιπά και over 3,5 σετ.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS BET CORNER STOIXIMAN BET STOIXIMAN BRAND EXPERIENCE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ