BET CORNER

Η Τσέλσι χρειαζόταν προπονητή και τον βρήκε

Ο Τόμας Τούχελ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Τσέλσι
Ο Τόμας Τούχελ στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Τσέλσι AP

Η Τσέλσι που θα πήγαινε για τον τίτλο βρέθηκε να παλεύει για την τετράδα και ο Θέμης Καίσαρης εξηγεί γιατί στη θέση του Λάμπαρντ χρειαζόταν έναν ικανό προπονητή, όπως ο Τούχελ.

Δεν πάει πολύς καιρός, μερικοί μόνο μήνες. Το αφήγημα τότε στην Premier League ήταν πως η Τσέλσι πάει για τον τίτλο με τις μεταγραφές και τον Λάμπαρντ, ενώ την ίδια ώρα η Άρσεναλ καταστρέφεται, σε ελεύθερη πτώση με τον Αρτέτα στον πάγκο.

Και λίγο μετά του δρόμου τα μισά, μετά από 20 αγωνές στο φετινό πρωτάθλημα, Τσέλσι και Άρσεναλ είναι ισόβαθμες, με 30 βαθμούς.

Ούτε οι Μπλε πάνε για πρωτάθλημα, ούτε η Άρσεναλ καταστρέφεται.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΑΡΝΤ

Ο Λάμπαρντ αποδείχθηκε ανεπαρκής για το πρότζεκτ που του δόθηκε, αποχαιρέτησε και στη θέση του ήρθε ο Τούχελ. Τον θρύλο της Τσέλσι δεν τον έφαγαν τα αποτελέσματα, ούτε η κακή του τύχη.

Τον έφαγε η δική του τακτική ανεπάρκεια, αφού στην ουσία η Τσέλσι είχε τα ίδια ζητήματα από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας τους. Πρόβλημα στο αμυντικό transition, λίγες πραγματικά δουλεμένες ιδέες στην επίθεση.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ένας σπουδαίος τακτικιστής όπως ο Τούχελ είναι σίγουρα αναβάθμιση για τους Μπλε, χωρίς αυτό βέβαια να εγγυάται την επιτυχία. Το ρόστερ των Μπλε εξακολουθεί να είναι περίεργα φτιαγμένο.

Στην επίθεση εκεί που υπήρχε ο Έιμπραχαμ και ο Ζιρού προστέθηκε ο Βέρνερ, εκεί που υπήρχε ο Πούλισιτς προστέθηκε ο Ζίγιες, εκεί που υπήρχε ο Μάουντ προστέθηκε ο Χάβερτζ. Στην πρώτη ματιά, ένα τρομερό οπλοστάσιο.

Στη δεύτερη, παίκτες που κινούνται σε παρόμοιους χώρους, νεοφερμένοι που δύσκολα βρίσκουν χρόνο και συνθήκες για να ενσωματωθούν όπως πρέπει, όλα στα χέρια ενός προπονητή χωρίς την πείρα και τη γνώση να διαχειριστεί την κατάσταση.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΤΕΤΡΑΔΑ

Ο νόμος του Αμπράμοβιτς είναι σκληρός, αλλά πάγιος από το 2003: όλα συγχωρούνται εκτός από την απώλεια της τετράδας. Αν δεν πάρεις τίτλο, φεύγεις στο τέλος της σεζόν, αλλά αν κινδυνεύεις να μείνεις εκτός Champions League, φεύγεις κατά τη διάρκεια.

Στα τελευταία πέντε ματς, η Τσέλσι του Λάμπαρντ νίκησε μόνο τη Φούλαμ, που παλεύει για τη σωτηρία και έπαιζε από το πρώτο ημίχρονο με δέκα παίκτες.

Ο Τούχελ ξεκίνησε με το αριστερό, αφού οι Μπλε έφεραν 0-0 με τη Γουλβς στο ντεμπούτο του. Άθλιο ματς, χωρίς πραγματική ευκαιρία, με την Τσέλσι να είναι είναι το αφεντικό, αλλά να μην καταφέρνει ποτέ να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή.

Το πρόγραμμα δίνει στον Γερμανό την ευκαιρία να παίξει πάλι εντός και του φέρνει στο Λονδίνο την Μπέρνλι την Κυριακή στις 14.00 (COSMOTE SPORT 3 HD).

Ο ΜΠΕΛΑΣ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΛΙ

Οι φιλοξενούμενοι είναι διαβόητοι για την ικανότητά τους να παίρνουν αποτελέσματα και νίκες σε ματς που πρέπει να χάσουν. Φέτος δεν το είχαν κάνει καθόλου, μέχρι που χτύπησαν σε δύο ματς σερί.

Πήραν τη νίκη στο Άνφιλντ και τερμάτισαν το αήττητο σερί που έτρεχε στο γήπεδό της η Λίβερπουλ και μετά νίκησαν και 3-2 εντός έδρας την Άστον Βίλα σε ματς που τα expected goals ήταν 0.70 - 2.40.

Ποντάρουμε πως δεν το κάνουν και στο Στάμφορντ Μπριτζ και πάμε με το MatchCombo άσο και under 3.5 γκολ που στη Stoiximan δίνει 2.05.

ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ

Την ίδια μέρα στις 19.30 η Άρσεναλ υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην καλύτερη φόρμα τους με τον Αρτέτα στον πάγκο.

Δεν είχαν νίκη για επτά ματς και πάτησαν το κουμπί όταν νίκησαν εντός έδρας την Τσέλσι με 3-1. Από τότε δεν έχουν χάσει, έχουν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία, με όλες τις νίκες τους να είναι αποτελέσματα ανωτερότητας: απειλούν και σκοράρουν πολύ, απειλούνται λίγο.

Η Άρσεναλ ήταν και η τελευταία ομάδα που είχε νικήσει τη Γιουνάιτεντ, όταν είχε περάσει με 1-0 από το Ολντ Τράφορντ την 1η Νοεμβρίου. Από τότε η ομάδα του Σόλσκιερ έτρεξε ένα αήττητο σερί με 10 νίκες και τρεις ισοπαλίες, που την έφερε στην πρώτη θέση και στην κουβέντα για τη μάχη του τίτλου.

Μέχρι που ήρθε η ήττα σοκ στο Μάντσεστερ από την ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που έδωσε την πρώτη θέση στη Σίτι, που έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Για το γεγονός πως η Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί τα είπαμε σχετικά έγκαιρα, αλλά τώρα το θέμα μας είναι το ντέρμπι της Κυριακής.

Ποντάρουμε στη συνέχεια του σερί της Άρσεναλ και στο πως η Γιουνάιτεντ δεν θα επιστρέψει αμέσως στις νίκες, πάμε με το 1Χ που στη Stoiximan πληρώνει 1.57.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo credits: ⓒ 2021 Frank Augstein/Associated Press

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ