BET CORNER

Η μάχη που ήθελαν να μας στερήσουν

West Ham's Aaron Cresswell, left, reacts as he competes for the ball with Chelsea's Cesar Azpilicueta during the English Premier League soccer match between Chelsea and West Ham at Stamford Bridge, London, Monday, Dec. 21, 2020(AP Photo/John Walton,Pool)
West Ham's Aaron Cresswell, left, reacts as he competes for the ball with Chelsea's Cesar Azpilicueta during the English Premier League soccer match between Chelsea and West Ham at Stamford Bridge, London, Monday, Dec. 21, 2020(AP Photo/John Walton,Pool) PHOTO CREDITS: @ 2020 JOHN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Στην Premier League γίνεται σφαγή για την τετράδα. Αυτή είναι η μάχη που ήθελε να μας στερήσει η European Super League, αλλά αυτό θα το κάνει το νέο Champions League που έρχεται.

European Super League ήταν, να ζήσουμε να τη θυμόμαστε. Όχι βέβαια πως δεν θα επιστρέψει η διάθεση των ισχυρών για περισσότερο χρήμα, περισσότερα και ολοένα μεγαλύτερη εξασφάλιση της παρουσίας τους στα σημαντικά ραντεβού.

Δεν θα είναι κλειστή λίγκα, αλλά θα είναι σαν να είναι. Για εκεί πάει το νέο Champions League που εγκρίθηκε την ώρα που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης καιγόταν για την ανταρσία των 12.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Είσαι μεγάλο κλαμπ που έμεινες στην 5η θέση; Κανένα πρόβλημα, έχουμε δύο έξτρα εισιτήρια για το Champions League της επόμενης σεζόν, σχεδιασμένα ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις.

Είσαι μεγάλο κλαμπ και έκανες άσχημο ξεκίνημα στον όμιλο; Κινδυνεύεις να χάσεις τα νοκ-άουτ, όπως τα έχασε φέτος η Ίντερ και η Γιουνάιτεντ; Δεν θες να παλεύεις την τελευταία αγωνιστική, όπως πχ η Λίβερπουλ και η Τότεναμ το 2019;

Κανένα πρόβλημα, τα ματς των ομίλων από έξι γίνονται 10. Έχεις χρόνο να διορθώσεις τα όποια λάθη, σιγά μη μείνεις έξω μετά από 10 παιχνίδια.

Η ESL μπήκε στον πάγο, αλλά αυτή είναι η φάση που έρχεται στο Champions League.

Κι όταν θα έρθει, θα μας στερήσει πχ από το δράμα της φετινής Premier League. Όχι στην κορυφή, εκεί η Σίτι έστειλε το μήνυμα από νωρίς.

Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΔΑΣ

Υπάρχει όμως η μάχη της τετράδας. Σχεδόν κάθε χρόνο γίνεται σφαγή και φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τσέλσι και Γουέστ Χαμ ισοβαθμούν στην 4η θέση με 55 βαθμούς. Ακολουθεί η Τότεναμ με 53, αλλά ένα παιχνίδι περισσότερο, και μετά έρχονται Λίβερπουλ με 53 και Έβερτον με 52.

Έξι αγωνιστικές για το τέλος, πέντε ομάδες για ένα εισιτήριο ή ακόμα και δύο, αν η Λέστερ αυτοκτονήσει στο τέλος.

Αυτή είναι η μάχη που ήθελε να μας στερήσει η ESL, αυτή είναι η μάχη της οποίας τη σημασία θα ελαττώσουν τα δύο έξτρα εισιτήρια του Champions League των 36 ομάδων.

Η ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ

Η σφαγή γίνεται στο Γουέστ Χαμ - Τσέλσι (19:30, COSMOTE SPORT 1 HD). Οι ομάδες είναι ισόβαθμες, αλλά οι Μπλε έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Η ομάδα του Μόγιες είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, είδε τα χάλια των μεγάλων κι αποφάσισε να τρυπώσει. Μήνες την περιμένουν να ξεφουσκώσει και να μείνει πίσω, αλλά εκείνη παλεύει όσο μπορεί.

Με την Άρσεναλ προηγήθηκε 3-0 και τελικά έφερε 3-3, με δύο δικά της αυτογκόλ. Άλλη ομάδα θα κατέρρεε μετά από τέτοιο ματς, αλλά η Γουέστ Χαμ πήρε τα δύο επόμενα ματς με Γουλβς και Λέστερ, αμφότερα με 3-2.

Μεγάλες νίκες, μέχρι που ήρθε η σφαλιάρα από τη Νιουκάστλ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και η ήττα με 2-3.

Και στα τελευταία τέσσερα ματς της ομάδας του Μόγιες έχουν μπει πέντε γκολ και πάνω, αλλά εμείς θα πάμε με το under που στη Stoiximan δίνει 1.83.

Η ΟΡΜΗ ΤΗΣ ΛΙΝΤΣ

Την Κυριακή (16:00, COSMOTE SPORT 1 HD) η Λιντς υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Μπιέλσα ήταν εντυπωσιακή το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στη Λίβερπουλ.

Η Λιντς βρέθηκε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ήταν καταιγιστική στο δεύτερο και το τελικό 1-1 την αδικεί.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου, η Γιουνάιτεντ συνέτριψε τη Λιντς με 6-2, εμείς πάμε με τους γηπεδούχους και το 1Χ που στη Stoiximan δίνει 2.02.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo Credits: @ 2020 John Walton/Associated Press

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ