BET CORNER

Γιουνάιτεντ, κοίτα πίσω σου

Ο Μπρούνο Φερνάντες κόντρα στη Γουέστ Μπρομ στην Premier League
Ο Μπρούνο Φερνάντες κόντρα στη Γουέστ Μπρομ © 2021 NAOMI BAKER/POOL PHOTO VIA ASSOCIATED PRESS

Η Γιουνάιτεντ δεν ήταν ποτέ σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, ό,τι κι αν έλεγε η βαθμολογία. Ο Θέμης Καίσαρης εξηγεί γιατί πλέον η ομάδα του Σόλσκιερ πρέπει να κοιτάει πίσω της.

Η βαθμολογία μετράει, λέει το κλισέ. Ναι, ισχύει. Αλλά στο τέλος της σεζόν. Τότε ναι, μετράει η βαθμολογία και 19 φορές στις 20 δεν λέει ψέμματα. Κατά τη διάρκεια, όμως, της χρονιάς καλό είναι να μην την παίρνουμε πολύ σοβαρά τη βαθμολογία.

Αρκετές φορές λέει ψέμματα. Παρουσιάζει τη φόρμα των ομάδων, όχι την πραγματική τους εικόνα. Επηρεάζεται από το πρόγραμμα, τη ρέντα, την γκίνια.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΗΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ...

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν. Στα μέσα του Ιανουαρίου, μετά από 17 αγωνιστικές, η Γιουνάιτεντ είναι πρώτη στη βαθμολογία με 36 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Λίβερπουλ και τέσσερις πάνω από τη Σίτι, που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Σόλσκιερ είναι πρώτη, προφανώς και πηγαίνει εξαιρετικά, σίγουρα είναι ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το αήττητο σερί 11 αγώνων που τρέχει την έχει φέρει να έχει εννέα νίκες και δύο ισοπαλίες, με Σίτι και Λέστερ.

Τρένο για τη διεκδίκηση του τίτλου. Αυτό έλεγε η βαθμολογία και η φόρμα.

...ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ

Ας δούμε και τι έλεγε το χορτάρι. Αυτή ήταν η εικόνα των ομάδων μετά τα πρώτα 17 ματς.

Η εικόνα των ομάδων της Premier League μετά από 17 αγωνιστικές
Η εικόνα των ομάδων της Premier League μετά από 17 αγωνιστικές SPORT24

Τη βλέπετε τη Γιουνάιτεντ; Όταν ήταν λοιπόν πρωτοπόρος και διεικδικήτρια, η Γιουνάιτεντ είχε τη μόλις 6η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και την 11η(!) καλύτερη άμυνα.

Πουθενά δεν είχε δείκτες που να λένε πως μπορεί να μείνει τόσο ψηλά. Είχε ρέντα και χαρακτήρα, είχε πάρει αρκετές νίκες σε οριακά, ισοδύναμα ματς, με γκολ στο τέλος, κτλ.

Όμως, ο κόσμος κοιτάει τη βαθμολογία. Αφού είναι πρώτη και αήττητη σε 11 ματς, δεν μπορεί παρά να είναι καλή και διεκδικήτρια.

ΗΡΘΕ Η ΠΤΩΣΗ...

Και πέρασε λίγος καιρός. Μεσολάβησαν 10 ματς από τότε και πλέον η Γιουνάιτεντ όχι μόνο είναι 2η, αλλά τη χωρίζουν πλέον 14 βαθμοί από τη Σίτι.

Ο κόσμος απορεί. Εντάξει να χάσει την πρώτη θέση, αλλά να μείνει τόσο πίσω; Τι συνέβη, τι πήγε λάθος; Γιατί στα τελευταία οκτώ ματς η Γιουνάιτεντ έχει μόνο δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και μία ήττα.

...ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ

Λογικό. Αν κοιτάς μόνο τη βαθμολογία, πιστεύεις ότι κάτι έχει αλλάξει, κάτι φταίει. Αν όμως κοιτάς μόνο το χορτάρι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απορείς.

Δεν συνέβη κάτι, δεν φταίει κάτι. Η Γιουνάιτεντ είναι ίδια με πριν, απλώς στέρεψε η ρέντα της. Δεν είναι αφύσικη η πτώση της, αφύσικο ήταν το προηγούμενο διάστημα.

Ναι, ήταν πρώτη, αλλά δεν είχε καμία σχέση με τη Σίτι που ερχόταν πίσω της. Ήταν νομοτελειακό πως η ομάδα του Γκουαρδιόλα θα προσπεράσει, αλλά και πως εκείνη του Σόλσκιερ θα έχανε έδαφος.

ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ

Τώρα που συναντιόνται την Κυριακή (18:30, COSMOTE SPORT 1 HD), δεν υπάρχει κουβέντα τίτλου. Η Σίτι είναι πραγματικό τρένο και στο χορτάρι και στη βαθμολογία.

Η Γιουνάιτεντ πλέον δεν κοιτάει ψηλά, κοιτάει πίσω της. Είναι ακόμα 2η, αλλά δεν είναι πως έχει απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες πίσω της που θα σφαχτούν για μια θέση στην 4άδα.

Ο τίτλος πάει πέρασε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Γιουνάιτεντ είναι εξασφαλισμένη και δεν έχει πράγματα να παλέψει.

Ο άσος στο ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι λογικός, αλλά και χαμηλός, πληρώνει 1.45 στη Stoiximan. Η Γιουνάιτεντ έχει κάνει κηδεία στη Σίτι σε ανάλογες συνθήκες, στο φινάλε της σεζόν 2017-18 με τον Μουρίνιο στον πάγκο.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ

Από το να ασχοληθούμε με το ντέρμπι, καλύτερα να κοιτάξουμε μόνο την ομάδα του Σόλσκιερ. Το να μην τερματίσει στην πρώτη δυάδα δίνει πλέον 1.75 στη Stoiximan. Το ακραίο σενάριο, να μην μπει στην 4άδα, δίνει 4.50.

Την ίδια στιγμή, 4.50 πληρώνει και το να πάρει τη 2η θέση η Τσέλσι. Ναι, η Τσέλσι, που την πήγαινε ο Λάμπαρντ στον πάτο της πρώτης δεκάδας. Ο Τούχελ την έχει βελτιώσει άμεσα και δραστικά.

Αν η Σίτι πάρει το ντέρμπι, η Γιουνάιτεντ μένει στους 51 και τη Δευτέρα το βράδυ η Τσέλσι υποδέχεται την Έβερτον. Με νίκη πάει στους 50.

Τι θα σας λέει η βαθμολογία τότε;

Photo Credits: © 2021 Naomi Baker/Pool Photo via Associated Press

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ