TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Γερμανία Προγνωστικά: Η Μπάγερν κλειδώνει τον δέκατο σερί τίτλο

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι © 2022 ANDREAS SCHAAD/AP IMAGES

Η Μπάγερν κλειδώνει απόψε τον δέκατο σερί τίτλο και θέλει να το κάνει με πανηγυρικό τρόπο στο Klassiker με την Ντόρτμουντ.

Το ντέρμπι της Μπάγερν κόντρα στην Ντόρτμουντ (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24), γνωστό και ως Klassiker κλέβει ασφαλώς την παράσταση στο πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η Μπάγερν βρίσκεται στο +9 από την Ντόρτμουντ τέσσερις στροφές πριν το φινάλε, υπερέχοντας επίσης ξεκάθαρα στη διαφορά τερμάτων. Συνεπώς, οι Βαυαροί πρακτικά χρειάζονται απλά μία ισοπαλία για να εξασφαλίσουν και τυπικά τον 10ο σερί τίτλο τους στην Bundesliga, γράφοντας νέο ρεκόρ διαδοχικών πρωταθλημάτων στο Top 5 των ευρωπαϊκών λιγκών (η Γιουβέντους σταμάτησε στα εννιά σερί από το 2012 ως το 2020).

Βέβαια, το ιδανικό σενάριο για την Μπάγερν, θα είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με μία νίκη επί των Βεστφαλών, προκειμένου να διασκεδάσει και τις εντυπώσεις μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Champions League, από τη Βιγιαρεάλ.

Γερμανία Προγνωστικά: Ο τελευταίος χορός Λέβα και Χάλαντ

Η αλήθεια είναι, πως η σεζόν της Μπάγερν κρίνεται συνολικά αποτυχημένη, αφού η ομάδα δεν κατάφερε να εκπληρώσει τον μίνιμουμ στόχο της πρόκρισης ως τα ημιτελικά του Champions League, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι αποκλείστηκε και πρόωρα στο κύπελλο, γνωρίζοντας μία ταπεινωτική ήττα από την Γκλάντμπαχ, με 5-0 τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν έχει προαναγγείλει ότι αναμένεται σημαντική ανανέωση στο ρόστερ το καλοκαίρι και ήδη στο ρεπορτάζ των Βαυαρών, παρελαύνουν ουκ ολίγοι μεταγραφικοί στόχοι. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να αποχωρήσουν από το Μόναχο, τόσο ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, όσο και ο Σερτζ Γκνάμπρι, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το 2023.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι το αποψινό ματς με την Ντόρτμουντ, ίσως είναι το τελευταίο Klassiker του Λέβα και σίγουρα ο Πολωνός στράικερ δεν θα ήθελε στο στερνό του γερμανικό ντέρμπι να μείνει άσφαιρος.

Το τελευταίο Klassiker βέβαια, αναμένεται να είναι και για τον Ερλινγκ Χάλαντ. Οι φήμες για τον Νορβηγό στράικερ οργιάζουν, υπάρχουν αλλεπάλληλα ρεπορτάζ που τον παρουσιάζουν να έχει έρθει σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι και φυσικά όλα δείχνουν ότι η Ντόρτμουντ το καλοκαίρι θα αναγκαστεί να τον πωλήσει.

Το στόρι του Χάλαντ έχει κουράσει αρκετά την Ντόρτμουντ, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος μέσα στο 2022 πρακτικά δεν έχει προσφέρει τίποτα στους "κιτρινόμαυρους". Η Ντόρτμουντ πάντως, είναι ένας σύλλογος που μαγειρεύει πριν πεινάσει και βλέποντας ότι ο Χάλαντ πολύ σύντομα θα μετακομίσει σε διαφορετικό περιβάλλον, φαίνεται πως έχει ήδη κλείσει από τη Ζάλτσμπουργκ, τον Καρίμ Αντεγιέμι.

Γερμανία Προγνωστικά: Με απουσίες η Ντόρτμουντ

Σε ό,τι αφορά στο αποψινό ματς, οι Βεστφαλοί ταξίδεψαν στη Βαυαρία με πολύ σημαντικές απουσίες. Αναλυτικά, είναι εκτός ο πολύπειρος στόπερ Χούμελς, ο βασικός χαφ Νταχούντ, ο έμπειρος Βέλγος χαφ Βίτσελ, ο περιφερειακός επιθετικός Μάλεν, ο βασικός μπακ Μενιέ, ο καλός γκολκίπερ Κόμπελ, ο ανερχόμενος εξτρέμ Ρέινα και ο χρήσιμος ακραίος επιθετικός Αζάρ. Μοναδικό θετικό νέο για τον Μάρκο Ρόζε, είναι η επιστροφή του Γκερέιρο.

Με τόσα μαζεμένα προβλήματα, θα είναι πραγματικά έκπληξη, αν η Ντόρτμουντ καταφέρει να φανεί ανταγωνιστική στο Μόναχο. Άλλωστε, κάθε επίσκεψή της στην Allianz Arena τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε μαρτύριο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τη σεζόν 2014/15 και μετά, η Μπάγερν σε επίπεδο πρωταθλήματος μετράει επτά σερί νίκες στο Μόναχο με γκολ 30-5!

Δηλαδή, η Μπάγερν όχι μόνο κερδίζει την Ντόρτμουντ, αλλά τη συντρίβει. Την προηγούμενη εξαετία, οι Βεστφαλοί δεν γλίτωσαν σε καμία τους επίσκεψη με κάτω από τέσσερα γκολ. Παρότι, η φετινή Μπάγερν δεν είναι το ίδιο πειστική, όσο ήταν με τον Χάνζι Φλικ στον πάγκο της, θέλει απόψε να πανηγυρίσει τον τίτλο με μία ευρεία νίκη. Εξάλλου, ο Νάγκελζμαν χρειάζεται ένα μεγάλο αποτέλεσμα επιβεβαίωσης για να συνεχίσει τη δουλειά του χωρίς ιδιαίτερη γκρίνια και μουρμούρα.

Ο άσος μπορεί να βρίσκεται κάτω από το 1.40, αλλά περιγράφει αρκετά σωστά τη διαφορά των δύο ομάδων. Σε combo με το Over 3,5 ανεβαίνει στο 2.10 και φτάνει σε αξιόλογα επίπεδα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάγερν – Ντόρτμουντ: 1 & Over 3,5 (απόδοση 2.10), 19:30
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ