BET CORNER

EuroLeague: Ο Ντιλέινι και η υποχρέωση των "κοντών"

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι με την Αρμάνι Μιλάνο
Ο Μάλκολμ Ντιλέινι με την Αρμάνι Μιλάνο OLIMPIA MILANO OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Οι "κοντοί" είναι αυτοί που κατά βάση καθορίζουν την έκβαση των μεγάλων αγώνων. Αυτό καλούνται να κάνουν κι όσοι εμπλακούν στα Game 5 των playoffs, με πρώτο και καλύτερο τον Μάλκολμ Ντιλέινι.

Η ώρα της κρίσης για έξι ομάδες της EuroLeague έφτασε, με τη διεξαγωγή του Game 5 σε Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο και Βαρκελώνη. Οι γηπεδούχοι έχουν την παράδοση με το μέρος τους (ήτοι το 10/10 που μετρούν όσοι φιλοξένησαν αντίστοιχους αγώνες), την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πάνε με... φόρα μετά απ' όσα έγιναν την περασμένη βδομάδα. Φτάνει όμως μόνο αυτό;

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Παρότι δεν διαφαινόταν κάτι τέτοιο με την εικόνα των δύο πρώτων αγώνων, η σειρά επιστρέφει στο Sinan Erdem Dome για το Game 5. Η πίεση βρίσκεται ομολογουμένως στην τουρκική πλευρά, πλην όμως είναι σαφές πως η Αναντολού Εφές παραμένει το φαβορί για τη νίκη. Αρκεί να μην "καταρρεύσει" στην τελευταία περίοδο, όπως έγινε στους δύο αγώνες του WiZink Center, όταν ηττήθηκε με -29 σε Game 3 και Game 4.

Η νίκη των γηπεδούχων είναι το πλέον λογικό αποτέλεσμα βάσει όσων έχουμε δει ως τώρα, γι αυτό κιόλας η προσοχή στρέφεται προς τον "άσο". Εν προκειμένω μάλιστα, η Stoiximan έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επιλογή για τη νίκη της Αναντολού Εφές στο -2.5 σε συνδυασμό με τα under 5.5 ριμπάουντ του Μπράιαντ Ντάνστον στο 2.40. Τι καθιστά τόσο ενδιαφέρουσα αυτή τη δυάδα; Το γεγονός πως -σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα- ο Έντι Ταβάρες είναι έτοιμος να επιστρέψει στο rotation του Πάμπλο Λάσο κι ως εκ τούτου να αλλάξει ξανά τους συσχετισμούς στις δύο ρακέτες.

Παρεμπιπτόντως, από το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει κάτι ακόμη που αξίζει να κρατήσουμε: τους over 8.5 πόντους του Σέρχιο Γιουλ στο 1.75. Ο πολύπειρος γκαρντ θα πάρει πολλές μπάλες, θα κληθεί να επιτεθεί κατά μέτωπο απέναντι στην τουρκική άμυνα και δεδομένα θα καθορίσει τις πιθανότητες επιτυχίας για τη "Βασίλισσα" στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ

Η Αρμάνι Μιλάνο και η Μπάγερν επιστρέφουν στο Mediolanum Forum για να παίξουν τα ρέστα τους για πρόκριση στο Final Four. Είναι ξεκάθαρο βάσει όσων έχουμε δει ως τώρα ότι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και μεταβάλλονται εν πολλοίς από τις προσωπικότητες. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Ζακ ΛεΝτέι έκαναν τη διαφορά για την ιταλική ομάδα, για να ακολουθήσει η "απάντηση" από τον Βλάντιμιρ Λούτσιτς.

Το μείζον για την Αρμάνι Μιλάνο είναι να πάρει πράγματα από τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος στους δύο αγώνες επί γερμανικού εδάφους έκανε ένα βήμα μπροστά και έδειξε τη διάθεση να στείλει την ομάδα του στην Κολωνία. Έχει βρει ρυθμό, η γερμανική άμυνα δεν έχει πάντοτε τις απαντήσεις στο μαρκάρισμά του και γι αυτό η επιλογή μας από τον συγκεκριμένο αγώνα πάει στο over 17.5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ για τον Μάλκολμ Ντιλέινι, επιλογή που η Stoiximan προσφέρει στο 1.65.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΖΕΝΙΤ

Η πιο αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα -από τακτικής άποψης- σειρά, με τη Ζενίτ να έχει οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στα άκρα και τα... σχοινιά. Η πίεση στην ισπανική πλευρά είναι αφόρητη, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι βλέπουν τον Κέβιν Πάνγκος να κάνει σπουδαία σειρά. Γι αυτό κιόλας, η στοιχηματική εμπιστοσύνη στον βραχύσωμο γκαρντ, που δεν λογαριάζει ούτε από τις παγίδες ούτε από το overplay των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Μπορεί να "γράψει" στην στατιστική του over 20.5 σε πόντους και ασίστ (στο 1.80 δίνει την επιλογή η Stoiximan); Μπορεί, αφού έχει την προσωπικότητα, το ταλέντο, αλλά και την "υποχρέωση" να κάνει πολλά πράγματα στην επίθεση της Ζενίτ στο Game 5.

Ακόμη ένα ειδικό στοίχημα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι κι αυτό που αφορά στον Μπράντον Ντέιβις, σε πόντους και ριμπάουντ. Στο 1.95 προσφέρει η Stoiximan το over 19.5 για τον βασικό σέντερ της Μπαρτσελόνα, που -κι αυτός με τη σειρά του- καλείται να κάνει μεγάλο μέρος της δουλειάς, στις δύο ρακέτες. Παρεμπιπτόντως, με εξαίρεση το Game 4 στο οποίο ήταν απογοητευτικός (1 πόντος από 0/6 δίποντα κι 1/2 βολές, συν 1 ριμπάουντ), ο Μπράντον Ντέιβις είχε κατά μέσο όρο 20.66 πόντους και 8.33 ριμπάουντ.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo Credits: Olimpia Milano Basketball / Twitter

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ