BET CORNER

EuroLeague: Η ώρα του Σλούκα

Ο Σλούκας με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Σλούκας με τη φανέλα του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να "χτυπήσει" την αμυντική αφέλεια της Άλμπα στη Mercedes Benz Arena. Τα τρίποντα στην EuroLeague και το πρόβλημα του Νικολάς Λαπροβίτολα.

Με τη regular season της EuroLeague να μπαίνει στην τελική ευθεία και τις ισορροπίες να είναι πλέον πολύ εύθραυστες, κάθε αποτέλεσμα πλέον (ακόμη και κάθε πόντος) μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συμπλήρωση της οκτάδας εν όψει των playoffs.

Γι αυτό κιόλας, όσα γίνουν σε Αγία Πετρούπολη και Μαδρίτη είναι ικανά να επηρεάσουν τις ισορροπίες.

Πέραν αυτών, ο Ολυμπιακός ψάχνει την τρίτη σερί νίκη του, με τον Κώστα Σλούκα να έχει την (στοιχηματική) τιμητική του, δεδομένης της αμυντικής αφέλειας που χαρακτηρίζει την Άλμπα.

ΑΛΜΠΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Άλμπα στη Mercedes Benz Arena, με στόχο να φτάσει τις τρεις διαδοχικές νίκες και να βελτιώσει τη θέση του στην κατάταξη. Η γερμανική ομάδα δεν φημίζεται για τις αμυντικές της επιδόσεις, αντίθετα στηρίζεται κατά βάση στον υψηλό ρυθμό των αγώνων και την παραγωγικότητά της. Γι αυτό, η προσοχή μας στρέφεται στην επίθεση των ερυθρολεύκων και δη στον Κώστα Σλούκα. Η Stoiximan δίνει στο 2.08 το over 1.5 τρίποντο του διεθνή γκαρντ, αριθμός που μπορεί να πιάσει νωρίς κιόλας μέσα στο παιχνίδι. Η Άλμπα έχει συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία (σε άμυνα και επίθεση), δίχως να προσαρμόζεται αμυντικά στον εκάστοτε αντίπαλο. Κάτι που σημαίνει πως ο Κώστας Σλούκας θα βρει πεδίο δράσης.

ΖΕΝΙΤ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Πρόκειται για το κρισιμότερο παιχνίδι των δύο ομάδων (μέχρι το επόμενο) για τη μάχη των playoffs. Για την ακρίβεια, η Μπασκόνια ξέρει πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει για να πατήσει γερά στην οκτάδα, αφού είχε ηττηθεί στον α' γύρο από τη Ζενίτ. Όπως συμβαίνει σχεδόν στο σύνολο των αγώνων της ρωσικής ομάδας, η απόδοση του Κέβιν Πάνγκος (τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση) θα παίξει μείζονα ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Γι αυτό, στην προκειμένη περίπτωση η στοιχηματική επιλογή για τον αγώνα έχει να κάνει με το τρίποντο. Όχι μεμονωμένα για τον βασικό πόιντ γκαρντ της Ζενίτ, αλλά σε συνδυασμό με τον Άλεκ Πίτερς. Η Stoiximan προσφέρει τα over 4.5 τρίποντα των δύο παικτών στο 2.00, μια επιλογή που δικαιολογείται απόλυτα τόσο βάσει όσων έχουν δείξει οι δύο παίκτες στη διάρκεια της φετινής σεζόν, όσο και εξαιτίας του σημαίνοντα ρόλου που έχουν στο rotation του Τσάβι Πασκουάλ και του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αντίστοιχα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη μονομαχία δύο ομάδων που έχουν ως στόχο την πρόκριση στο Final Four, πλην όμως δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Οι γηπεδούχοι κάνουν "κοιλιά" στην EuroLeague τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν πληγωθεί σημαντικά από τις συνεχείς απουσίες (σ.σ.: αυτή τη φορά εκτός μάχης είναι ο Νταρούν Χίλιαρντ). Ο Πάμπλο Λάσο και ο Δημήτρης Ιτούδης θα στηρίξουν πολλά στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι με Τόρνικε Σενγκέλια και Έντι Ταβάρες, κυρίως στο επίπεδο των ριμπάουντ και της άμυνας. Εν προκειμένω, η στοιχηματική επιλογή μας αφορά στην περιφέρεια και τον Νικολάς Λαπροβίτολα. Ο πόιντ γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει καταφέρει φέτος να μπει -ούτε στο ελάχιστο- στα παπούτσια του Φακούντο Καμπάσο, με τον Πάμπλο Λάσο να δίνει όλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής στον Κάρλος Αλοθέν. Γι αυτό, στρεφόμαστε στους under 7.5 πόντους που δίνει η Stoiximan στο 1.70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα, με στόχο να δημιουργήσει νικηφόρο σερί στην EuroLeague και να πιάσει τη Μακάμπι στη 14η θέση της κατάταξης. Οι πράσινοι είναι το φαβορί απέναντι στους ερυθρόλευκους για μια σειρά από λόγους, δεδομένα είναι πιο ποιοτική ομάδα και έχουν καλύτερο ρυθμό. Ο Ερυθρός Αστέρας μετράει άλλωστε εννέα ήττες στα δέκα τελευταία παιχνίδια, είναι πολύ ασταθής μακριά από το γήπεδό του και αδυνατεί να ελέγξει τον ρυθμό. Η επιλογή μας από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η νίκη του τριφυλλιού με το χάντικαπ των -8.5 πόντων, που η Stoiximan προσφέρει στο 1.90. Η σερβική ομάδα δεν έχει άλλωστε ούτε το ταλέντο ούτε το μέγεθος για να περιορίσει από κοινού την δράση των Μάριο Χεζόνια και Ιωάννη Παπαπέτρου.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS BET CORNER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ