BIG GAMES BET

Ελλάδα - Ισπανία: Προγνωστικά και Ανάλυση - Με ενθουσιασμό και Γιάννη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει την μπάλα στην προπόνηση της Εθνικής Ανδρών
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει την μπάλα στην προπόνηση της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI SPORTS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο φιλικό προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει Eurobasket, κόντρα στην Ισπανία.

Η εθνική Ελλάδος δίνει απόψε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Eurobasket, αντιμετωπίζοντας την Ισπανία, στο ΟΑΚΑ (09/08, 19:00, ΕΡΤ1, LIVE από το SPORT24). Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη (11/8) στη Μαδρίτη, σε νέα φιλική αναμέτρηση.

Ελλάδα - Ισπανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Παρότι βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, η παρουσία του δις MVP του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεση της "γαλανόλευκης" αποτελεί πόλο έλξης και το βράδυ στο ΟΑΚΑ αναμένεται εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αφού έχουν διατεθεί πάνω από 11.000 εισιτήρια.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε τη Δευτέρα τα πρώτα κοψίματα (Τσαλμπούρης, Τανούλης, Νεζήπογλου, Μαντζούκας, Αλεξ Αντετοκούνμπο) από την αρχική προεπιλογή. Από εκεί και πέρα, δεν θα έχει στη διάθεσή του απόψε τους Κώστα Σλούκα και Γιώργο Παπαγιάννη.

Στην ίδια φάση βρίσκεται και η εθνική Ισπανίας με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να κόβει τέσσερις παίκτες (Αλμπέρτο Ντίαθ, Ζόναθαν Μπαρέιρο, Μικέλ Σάλβο, Χέκτορ Αλντερέτε) πριν η αποστολή των φούριας ρόχας πετάξει για την Αθήνα. Το ταξίδι στην Ελλάδα δεν έκανε ούτε ο Σέρχιο Γιουλ, λόγω ενός προσωπικού προβλήματος. Αντίθετα, ενσωματώθηκε στην αποστολή ο Ουσμάν Γκαρούμπα, ωστόσο η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη, αφού κουβαλάει έναν τραυματισμό από το Summer League του NBA.

Η Ισπανία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και από την αποστολή της λείπουν για διαφορετικούς λόγους πολλά μεγάλα ονόματα, όπως ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Ρίκι Ρούμπιο, ο Μαρκ Γκασόλ, ο Σερτζ Ιμπάκα, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ και ο Βίκτορ Κλαβέρ.

Ειδικά στη θέση "1" υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και για αυτό ο Σκαριόλο αναμένεται να βασιστεί κυρίως στον νατουραλιζέ Λορέντζο Μπράουν. Επίσης, έχει αυξηθεί πλέον σημαντικά η πιθανότητα να συμπεριληφθεί στην τελική 12αδα ο 18χρονος άσος της Ρεάλ, Χουάν Νούνιες, που αναδείχθηκε MVP στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20. Αμφότεροι, αναμένεται απόψε να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συμμετοχή με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Προγνωστικά Στοιχήματος: Δεύτερο φαβορί η Ελλάδα

Σε κάθε περίπτωση, το ρόστερ των Ισπανών δεν έχει τη λάμψη των προηγούμενων ετών και αυτό αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών, όπου οι φούριας ρόχας είναι μόλις το πέμπτο φαβορί για την κατάκτηση του Eurobasket σε τιμές άνω του 11.00, τη στιγμή που η Ελλάδα είναι δεύτερο φαβορί στο 5.00, πίσω μόνο από τη Σερβία (4.30).

Το αποψινό ματς θα είναι το πρώτο της Ελλάδας με την Ισπανία μετά από επτά ολόκληρα χρόνια και τον προημιτελικό στο Eurobasket 2015, όταν οι Ισπανοί είχαν κερδίσει με 73-71 την "επίσημη αγαπημένη". Εκείνη ήταν η έβδομη νίκη της Ισπανίας σε οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα μέσα στον 21ο αιώνα.

Τα δεδομένα σήμερα πάντως είναι πολύ διαφορετικά. Αφενός η παρουσία του Γιάννη, αφετέρου το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται με τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο, έχουν δημιουργήσει σημαντικές προσδοκίες και σίγουρα μεγάλο ενθουσιασμό. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ σίγουρα θα σπρώξει τους διεθνείς μας προς τη νίκη και αυτοί με τη σειρά τους θα προσπαθήσουν με την εμφάνισή τους να ανταμείψουν όσους βρεθούν απόψε στο Μαρούσι.

Ο άσος φυσιολογικά είναι φαβορί στο 1.50. Μπορούμε ωστόσο να τον ανεβάσουμε στο 2.20 αν ζητήσουμε ταυτόχρονα και το μίνιμουμ Over των 149,5 πόντων, στη λογική ότι οι άμυνες δεν θα είναι τόσο σκληρές, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας και των δύο ομάδων εν όψει Eurobasket.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ελλάδα – Ισπανία: 1 & Over 149,5 (απόδοση 2.20), 19:00
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ