BIG GAMES BET

Εφές - Ολυμπιακός: Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο ματς

Ο Σάσα Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας από το πρόγραμμα της EuroLeague είναι φυσικά αυτό του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές (19:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Πρόκειται ουσιαστικά για το remake του περσινού συγκλονιστικού ημιτελικού στο Final-4, που κρίθηκε με το μεγάλο τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός με ρεκόρ 7-3 φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης και βρίσκεται σταθερά από το ξεκίνημα της σεζόν σε τροχιά τετράδας και πλεονεκτήματος. Από την άλλη, η Εφές ξεκίνησε ως είθισται με χαμηλές ταχύτητες, όμως σταδιακά έχει αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μετρούν τρεις σερί νίκες στη EuroLeague και πέντε διαδοχικές αν προσθέσουμε και τα παιχνίδια στην τουρκική λίγκα, με Μανίσα και Κόνιασπορ. Στη διαβολοβδομάδα που προηγήθηκε, το σύνολο του Εργκίν Αταμάν έβγαλε δύο διπλά στην Ιταλία κόντρα σε Μιλάνο (80-51) και Μπολόνια (85-80).

Το θετικό για την Εφές είναι ότι έχει επανέλθει σε ρυθμούς προπονήσεων ο Σέιν Λάρκιν και πλησιάζει η επιστροφή του στη δράση. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να κάνει το ντεμπούτο του για φέτος απόψε, κόντρα στους "ερυθρόλευκους".

Προγνωστικά EuroLeague

Σε ό,τι αφορά στον Ολυμπιακό έχει απολογισμό 6-1 στα τελευταία επτά επίσημα ματς, με μοναδική ήττα αυτή από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, την περασμένη εβδομάδα. Ακολούθησε το εντός έδρας 86-76 επί της Άλμπα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι δεύτεροι στις ασίστ (21,6), έχουν την τρίτη καλύτερη επίθεση (85,3) της διοργάνωσης και την κορυφαία αξιολόγηση (104,9).

Παραδοσιακά, ο Ολυμπιακός δεν τα πηγαίνει καλά στην Κωνσταντινούπολη με την Εφές. Έχει να την κερδίσει εκτός έδρας από το 2017. Έκτοτε μετράει τέσσερις ήττες, όλες με διψήφια διαφορά. Την περσινή σεζόν είχε χάσει με 88-69, σημειώνοντας μόλις τρεις πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο!

Φέτος πάντως, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει σε οποιοδήποτε γήπεδο. Έχει ήδη κάνει δύο σπουδαία διπλά σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη και έχει το κορυφαίο εκτός έδρας ρεκόρ (4-1) μαζί με τη Φενέρ. Οι μπουκ δίνουν φαβορί την Εφές στους 4,5 πόντους. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει υποστεί τρεις ήττες, όλες με διαφορά από έξι πόντους και κάτω. Ακόμη και να χάσει απόψε από την ανεβασμένη Αναντολού, δύσκολα αυτό θα γίνει με πάνω από 9 πόντους.

Το διπλό με +9,5 δίνει 1.45 και ανεβαίνει στο 1.95 αν πάρουμε κι ένα βατό line 155 πόντων για να χτίσουμε bet builder με Over. Εκτός απροόπτου ο νικητής θα κριθεί πάνω από τους 80. Όπως είπαμε ο Ολυμπιακός σκοράρει πάνω από 85 κατά μέσο όρο και η Εφές 83,6. Επίσης, στα τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς της Εφές εντός έδρας, σημειώθηκαν περισσότεροι από 166 πόντοι.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στα ειδικά των παικτών, ασφαλώς τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στη σπουδαία κόντρα του Γουίλ Κλάιμπερν με τον Σάσα Βεζένκοβ. Πρόκειται για τους δύο κορυφαίους παίκτες της EuroLeague στις πρώτες δέκα αγωνιστικές. Ο Κλάιμπερν είναι ο πρώτος σκόρερ με 20,4 πόντους και 40,3% εντός παιδιάς. Ο Βεζένκοβ είναι ο δεύτερος σκόρερ (20,1) και βρίσκεται στην κορυφή στο σύστημα αξιολόγησης (27,8) της EuroLeague.

Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν εντυπωσιακός στο παιχνίδι με την Άλμπα, καθώς σημείωσε 30 πόντους, εκ των οποίων οι 24 σε catch-and-shoot καταστάσεις και οι υπόλοιποι έξι με βολές. Εν ολίγοις, ο 27χρονος φόργουορντ σκόραρε 24 πόντους κόντρα στους Βερολινέζους χωρίς να κάνει ούτε μία ντρίμπλα!

Για τον Βεζένκοβ το αποψινό ματς έχει και μία παραπάνω σημασία, καθώς στον περσινό ημιτελικό, κατά δήλωση του ιδίου, είχε κάνει το χειρότερό του παιχνίδι μέσα στη σεζόν. Είναι αλήθεια, πως αν έπαιζε στα γνωστά του στάνταρ, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βρεθεί στον τελικό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Βεζένκοβ επέστρεψε φέτος ακόμη πιο δυνατός και στην παρούσα φάση είναι μακράν το πρώτο φαβορί (2.25) για να αναδειχθεί MVP. Στο 1.80 να συνεχίσει και κόντρα στην Εφές το σερί με του με 20+ πόντους. Το έχει κάνει ήδη επτά φορές φέτος στη EuroLeague.

Αν ζητήσουμε και μίνιμουμ 18 πόντους από τον Κλάιμπερν, χτίζουμε ένα combo στο 2.55. Ο Αμερικανός σταρ της Εφές σημειώνει 23 κατά μέσο όρο στα τελευταία πέντε ματς κι έχει πιάσει το συγκεκριμένο όριο 8/10 φορές στην τρέχουσα regular season. Υπενθυμίζεται εξάλλου, ότι στο τελευταίο του παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, όντας ακόμη παίκτης της ΤΣΣΚΑ, είχε σκοράρει 29 πόντους, τον Οκτώβριο του 2021.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Εφές – Ολυμπιακός, 19:30

  • 2 +9,5 & Over 155,5 (απόδοση 1,95)
  • Βεζένκοβ Over 19,5 πόντοι & Κλάιμπερν 18+ πόντοι (απόδοση 2.55)
TAGS BIG GAMES BET ΜΠΑΣΚΕΤ BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ EUROLEAGUE ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ