BWIN BET

Top-5: Οι κορυφαίοι τελικοί στην ιστορία του κυπέλλου

Top-5: Οι κορυφαίοι τελικοί στην ιστορία του κυπέλλου

Πέντε τελικοί που έγραψαν ιστορία, πέντε ματς που καθήλωσαν, γιατί ο θεσμός του Κυπέλλου υπόσχεται γκολ, εκπλήξεις και αγωνία στο κόκκινο!

Κύπελλο Ελλάδας, ένας θεσμός γεμάτος ματσάρες, εκπλήξεις, γκολ, αγωνία και… μεγάλες αποδόσεις! Ανοίγοντας το χρονοντούλαπο θα βρούμε αναμετρήσεις με… χιτσκοκικό φινάλε, στις οποίες η εξέλιξη έκοβε την ανάσα. Ομάδες που διέλυσαν κάθε πρόβλεψη, παίκτες που έγραψαν ιστορία και έφεραν πανηγυρισμούς ακόμα και στον Λευκό Πύργο. Πέντε τελικοί με το δικό τους ξεχωριστό χρώμα που έμειναν για πάντα κολλημένοι στο ποδοσφαιρικό άλμπουμ του μυαλού μας.

Top-5: Οι κορυφαίοι τελικοί στην ιστορία του κυπέλλου

5. 2006–07 | ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 2–1

Μέρες '80 στον Κάμπο, αφού η ΑΕΛ στις 5 Μαΐου του 2007 πετύχαινε κάτι μοναδικό, κάτι ανεπανάληπτο, σημείωνε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που έχουν γίνει στο θεσμό! Στο κατάμεστο Πανθεσσαλικό, οι «βυσσινί» νίκησαν 2-1 τον Παναθηναϊκό και κατέκτησαν πανάξια το δεύτερο κύπελλο της ιστορίας τoυς. Στην πρώτη φάση της αναμέτρησης, μόλις στο 3ο λεπτό, η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε με κοντινή κεφαλιά του Κόζλεϊ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη.

Κύπελλο Ελλάδας με κορυφαίες αποδόσεις και Live Στοίχημα καλύτερο από ποτέ! |21+

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Θεσσαλούς και φόρτωσε με άγχος τον Παναθηναϊκό που δεν μπορούσε να φανεί απειλητικός. Οι παίκτες του Μουνιόθ πήραν τον έλεγχο μετά το ημίωρο, άρχισαν να πιέζουν, έκαναν ευκαιρίες με τον Μάντζιο, αλλά η λύτρωση ήρθε στο 43'. Ο Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Φέρστερ, ανέλαβε την εκτέλεση κι έφερε το ματς στα ίσα! ΤΟ σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αλλά η ΑΕΛ έβρισκε τον τρόπο αντέχει στην πίεση.

Η θεσσαλική ομάδα προτίμησε να ρίξει το βάρος στην άμυνα και να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό στις αντεπιθέσεις. Ο Δώνης έκανε κίνηση… κούπας περνώντας με τον Αντσουέ στη θέση του Κόζλεϊ, μιας και ο στράικερ από την Γκαμπόν έμελλε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού. Στο 82΄ έπειτα από βαθιά μπαλιά του Φωτάκη, ο Αντσουέ άφησε πίσω του τους Γκούμα και Μόρις και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έβαλε... φωτιά στον Κάμπο! Το άγχος ήταν τεράστιο για τον Παναθηναϊκό, κάτι που μαρτυρά και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μάντζιου στις καθυστερήσεις. Απόδοση 1.95 στην bwin να σκοράρουν και οι δύο ομάδες στον φετινό τελικό!

4. 1995–96 | ΑΕΚ - Απόλλων Αθηνών 7-1

Μια απολαυστική ΑΕΚ, μια Ένωση βγαλμένη από τα ωραιότερα όνειρα των οπαδών της! Ο τελικός του ΟΑΚΑ που μετατράπηκε σε μια τεράστια εκδήλωση αγάπης προς τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, βρήκε την ΑΕΚ θριαμβεύτρια με το εμφατικό 7-1, τη μεγαλύτερη νίκη σε τελικό Κυπέλλου! Ηταν το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας της ΑΕΚ έπειτα από 13 χρόνια. Το δεύτερο του Στέλιου Μανωλά και το πρώτο με την ΑΕΚ για κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της. Απέναντί της ο Απόλλων, ο οποίος γινόταν η δεύτερη ομάδα μετά τον Αθηναϊκό που έκανε την έκπληξη με την παρουσία στον τελικό. Μια εξαιρετική ομάδα που ένα χρόνο νωρίτερα είχε μπει στην τετράδα και είχε εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Top-5: Οι κορυφαίοι τελικοί στην ιστορία του κυπέλλου

Το τέλος του α’ ημιχρόνου βρήκε την «Ένωση» μπροστά στο σκορ με 3-0 χάρη στα γκολ των Ντανιέλ Μπατίστα (11’), Βασίλη Τσιάρτα (22’) και Βασίλη Μπορμπόκη (33’). Εξαιρετικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα του Μπάγεβιτς να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη και στο β’ μέρος, με τον Τσιάρτα να σκοράρει στο 48’. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπατίστα αποβλήθηκε για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο, όμως ακόμα και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Μπάγεβιτς έκανε ό,τι ήθελε. Κετσπάια (60’), Τσιάρτας (76’) και Κωστής (89’) οδήγησαν την ΑΕΚ σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο. Το μόνο που είχε καταφέρει ο Απόλλων, ήταν ένα γκολ του Μπάρνιακ στο 78’. Απόδοση 3.60 στην bwin να δούμε over 3.5 γκολ στον φετινό τελικό!

3. 2000-01, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4-2

Το βράδυ της 12ης Μαΐου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων του ΠΑΟΚ! Στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποτύπωνε στον αγωνιστικό χώρο πως το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων! Κόντρα σε έναν πανίσχυρο Ολυμπιακό και μπροστά σε 9.000 φιλάθλους του, επικρατούσε 4-2 και κατακτούσε την πέμπτη κούπα του.

Το Κύπελλο Ελλάδας παίζει στην bwin με πρωτότυπα ειδικά στοιχήματα! |21+

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον MVP του τελικού, Γιώτη Εγκωμίτη, μόλις στο 4ο λεπτό του τελικού. Στο 21’ είχαμε τη φάση που για πολλούς έκρινε και τον τελικό! Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έχασε το… άχαστο με τον Κόβιτς εξουδετερωμένο. Αντί να γίνει το 1-1, ο «Δικέφαλος» σκόραρε ξανά στο 31’ με τον Βασίλη Μπορμπόκη. Ο Ολυμπιακός έμοιαζε παγιδευμένος.

Με τη σέντρα του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ κατάφερε με... έξι επαφές της μπάλας να διαλύσει την ερυθρόλευκη άμυνα και να σκοράρει με τον Γιώργο Γεωργιάδη. Με πέναλτι του Τζόρτζεβιτς στο 78’, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 3-1, αλλά ο Ναλιτζής, μετά από καταπληκτική ενέργεια του Εγκωμίτη, στο 85’, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του ΠΑΟΚ. Στις καθυστερήσεις ο Χούτος διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Τι ακολούθησε; Η ομάδα του ΠΑΟΚ ανέβηκε στον Λευκό Πύργο με την κούπα και χιλιάδες φίλαθλοι παραληρούσαν. Απόδοση 3.80 στην bwin να νικήσει στον φετινό τελικό ο ΠΑΟΚ!

2. 1993–94 | Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 3–3 (παρ., 4–2 πέναλτι)

Ακόμα ένας επικός τελικός, ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού που μένει καρφωμένο στις μνήμες. Τελικός του 1994, η ΑΕΚ που κατά γενική ομολογία έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός που είχε την ουσία και ήξερε να παίρνει αυτό που ήθελε. Η Ενωση είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και οι «πράσινοι», με τον Ρότσα στον πάγκο τους, ήθελαν να βάλουν τη δικιά τους πινελιά στη χρονιά. Αλλωστε, σε ‘κείνη τη σεζόν δεν είχαν πάρει ούτε ένα ντέρμπι κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο Βαζέχα έδωσε προβάδισμα στο 31' και ο Στέλιος Μανωλάς στο 54' με αυτογκόλ έστειλε τον Παναθηναϊκό αγκαλιά με την κούπα. Η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω και με το ματς να έχει αποκτήσει ξέφρενο ρυθμό, κατάφερε να κάνει το 2-0, 2-2 μέσα σε έξι λεπτά. Στο 71' ο Αλεξανδρής μείωσε και στο 77' ο Δημητριάδης, που είχε μπει λίγο νωρίτερα αλλαγή, έστειλε το ματς στην παράταση. Η Ενωση με το πόδι στο γκάζι πίεσε και ο Αλεξανδρής πέτυχε το 3-2. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός στην καλύτερή του στιγμή ισοφάρισε με τον Μάρκο!

Στη ρωσική ρουλέτα, η ψυχραιμία ήταν σύμμαχος των «πρασίνων». Ο Τσιάρτας αστόχησε, ο Δημητριάδης νικήθηκε από τον Βάντσικ και το χαμένο πέναλτι του Μαραγκού... ξεχάστηκε γρήγορα. Ο Αποστολάκης πέτυχε το 4-2 και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 14ο κύπελλο στην ιστορία του! Απόδοση 5.00 στην bwin να σκοράρουν στον φετινό τελικό και οι δύο ομάδες και το ματς να λήξει ισόπαλο!

2008–09 | Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4–4 (παρ., 15–14 πέν.)

Οκτώ γκολ, δυο αποβολές, παράταση και 34 πέναλτι! Eνας επικός τελικός, ένα ματς που πέρασε για πάντα στην ιστορία. Στις 2 Μαΐου του 2009 ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα ποδοσφαιρικό θρίλερ, που βρήκε τους Πειραιώτες νικητές και τροπαιούχους!

Ο τελικός ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού με δύο γκολ του Μπλάνκο (4', 8') η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα κούπας με το «καλησπέρα»! Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να κάνει την κίνηση-ματ με τον Ντάρμπισαϊρ, καθώς ο Άγγλος άλλαξε τη ροή του ματς. Στο 47' με κεφαλιά έβαλε ξανά στο παιχνίδι τον Ολυμπιακό, για να έρθει ο Ντουντού στο 70' και να φέρει το ματς στα ίσα!

bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις στο Κύπελλο Ελλάδας! 21+

Κι όμως το θρίλερ τότε άρχιζε… Στο τελευταίο λεπτό ο Νάτσο Σκόκο με ένα εντυπωσιακό σλάλομ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε τον Νικοπολίδη για το 3-2. Οπαδοί, «κιτρινόμαυρος» πάγκος, όλοι μια αγκαλιά έτοιμοι να πανηγυρίσουν, όμως στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων… πάγωσαν, αφού ο Ντάρμπισαϊρ με νέα κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3, βάζοντας «φωτιά» στο απέναντι πέταλο του γηπέδου.

Παράταση στον τελικό, παράταση και στο… χιτσκοκικό φινάλε! Ο Ολυμπιακός με τον Γκαλέτι στο 102' πήρε «κεφάλι» στο σκορ, με τον Αργεντινό να αντικρίζει κόκκινη κάρτα, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου της παράτασης ήταν η σειρά του Παπαδόπουλου να αποβληθεί. Οι Πειραιώτες με εννέα παίκτες δεν άντεξαν και ξανά ο Σκόκο σκόραρε για το απίθανο 4-4!

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι, όπου μετά από 34 πέναλτι και πρωταγωνιστή τον Νικοπολίδη (απέκρουσε το πέναλτι του Πελετιέρι και στη συνέχεια ευστόχησε στο δικό του) οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Κύπελλο, μετά από έναν μυθικό τελικό! Απόδοση 3.20 στην bwin να νικήσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ και να σημειωθούν περισσότερα από 2.5 γκολ στο παιχνίδι!

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ