BWIN BET

Top-10: Οι κορυφαίοι τελικοί στην ιστορία του Champions League

FILE -  This is a Wednesday May 25, 2005.  file photo of Liverpool's coach Rafael Benitez, as he  holds the trophy after Liverpool's victory in the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in  Istanbul, Turkey. Liverpool has announced Thursday June 3, 2010 that  Benitez is leaving the club after six years in charge. (AP Photo/Alastair Grant, File)
FILE - This is a Wednesday May 25, 2005. file photo of Liverpool's coach Rafael Benitez, as he holds the trophy after Liverpool's victory in the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in Istanbul, Turkey. Liverpool has announced Thursday June 3, 2010 that Benitez is leaving the club after six years in charge. (AP Photo/Alastair Grant, File) ASSOCIATED PRESS

Δέκα αναμετρήσεις που μας έστειλαν στ’ αστέρια, γιατί οι τελικοί του Champions League συναρπάζουν, συγκλονίζουν και πάνε κόντρα στα προγνωστικά!

Παιχνίδια που απογείωσαν ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο, τελικοί που πέρασαν για πάντα στην ιστορία. Champions League, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη και κάθε ραντεβού, ένα μαγικό βράδυ για τους φιλάθλους. Πόσω μάλλον, όταν συνδυάζεται με σούπερ αποδόσεις! Με αφορμή το ματς της Σίτι με την Τσέλσι, θυμόμαστε τα ματς που συγκλόνισαν, που έστειλαν τον νικητή στα ουράνια. Ανατροπές, απίθανα γκολ και παίκτες – αστέρια που έβαλαν τη σφραγίδα τους.

Top-10: Οι κορυφαίοι τελικοί στην ιστορία του Champions League

2010 | Ιντερ - Μπάγερν 2-0

H Ίντερ στην κορυφή της Ευρώπης, αν και κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως οι «Νερατζούρι» θα έφταναν στο τρόπαιο! Πήγαν κόντρα στα προγνωστικά με την Τσέλσι, δεν ήταν φαβορί με την Μπαρτσελόνα, αλλά την απέκλεισαν. Ετσι, στον τελικό με την Μπάγερν επιβεβαίωσαν πως ήταν ικανοί για όλα. Με τον Μιλίτο να βάζει ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και την άμυνα του Μουρίνιο να είναι... Special, η Ίντερ στο Santiago Bernabeu ήταν επιβλητική απέναντι στους Βαυαρούς κι έφτασε χωρίς δυσκολία στην κατάκτηση του τίτλου. Παράλληλα, ο Μιλίτο βρήκε για πάντα μια θέση στην ιστορία των Μιλανέζων. Η Ιντερ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 1965, πετυχαίνοντας παράλληλα και το μοναδικό, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, treble του ιταλικού ποδοσφαίρου! Απόδοση 8.25 στην bwin να νικήσει Η Μάντσεστερ Σίτι την Τσέλσι 2-0 στον φετινό τελικό!

Το Champions League παίζει στην bwin με Build A Bet* και κορυφαίο Live Στοίχημα! |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

2014 | Ρεάλ – Ατλέτικο 4-1 (στην παράταση)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Champions League, δυο ομάδες από την ίδια πόλη βρέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό. Ο Κάρλο Αντσελότι ήταν στον πάγκο της Ρεάλ και προσπαθούσε να γράψει ιστορία με το 10ο τρόπαιο της ομάδας, ενώ ο Σιμεόνε είχε φτάσει στην κορυφή της προπονητικής του πορείας με τους ροχιμπλάνκος. Κι όμως η ομάδα του Αργεντίνου έφτασε μία ανάσα από το θαύμα. Ο Γοδίν είχε ανοίξει το σκορ για την Ατλέτικο με γκολ στο 36’, όμως η Βασίλισσα έστω και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αντέδρασε. Ο Σέρχιο Ράμος έφερε το παιχνίδι στα ίσα, έδωσε το φιλί ζωής και με την αυτοπεποίθηση στα ύψη η Ρεάλ έκανε ό,τι ήθελε στην παράταση. Οι ροχιμπλάνκος δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα και είδαν την αντίπαλο να πετυχαίνει τρία γκολ, με τους Μπέιλ (110’), Μαρσέλο (118’) και Κριστιάνο Ρονάλντο (120’). Απόδοση 3.50 στην bwin να πάει ο φετινός τελικός στην παράταση!

bwin – Κορυφαίες αποδόσεις στο Champions League! |21+

2004 | Πόρτο – Μονακό 3-0

Αυτός κι αν ήταν τελικός... έκπληξη! Οι δυο ομάδες που εντυπωσίασαν με τη φρεσκάδα και το πλάνο τους, είχαν φτάσει στον τελικό. Πόρτο vs Μονακό στο Γκελζενκίρχεν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Έναν χρόνο νωρίτερα, η Πόρτο του Μουρίνιο είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA και με τον Special One έφτανε ξανά στον θρίαμβο. Ο Ντεσάν μπορεί να είχε δημιουργήσει μία επιθετική ομάδα, όμως στον τελικό «παγιδεύτηκε» από τους Δράκους. Οι Πορτογάλοι, μπήκαν δυνατά, «κλείδωσαν» τους Μονεγάσκους του Άκη Ζήκου και άνοιξαν το σκορ στο 39', με γκολάρα του Κάρλος Αλμπέρτο. Η Πόρτο είχε τον απόλυτο έλεγχο και μέσα σε τέσσερα λεπτά στην επανάληψη σήκωσε την κούπα. Ο Ντέκο στο 71’ και ο Αλένιτσεφ στο 75’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0. Απόδοση 2.75 στην bwin να νικήσει η Μάντσεστερ Σίτι την Τσέλσι με μηδέν παθητικό.

https://www.youtube.com/watch?v=VsSpLywr1IM

Top-10: Οι κορυφαίοι τελικοί στην ιστορία του Champions League

2011 | Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1

Το 2009, Μπαρτσελόνα και Γιουνάιτεντ είχαν δώσει ραντεβού κορυφής στη Ρώμη. Οι Μπλαουγκράνα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν πρωταθλητές Ευρώπης. Ιδια θα ήταν η κατάληξη και στις 28 Μαΐου 2011 και μάλιστα επί αγγλικού εδάφους. Στο Wembley η Μπαρτσελόνα ήταν εντυπωσιακή, χάρισε μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση σε όλο τον πλανήτη, «εγκλωβίζοντας» τη Γιουνάιτεντ. «Είναι απλά καλύτεροι και μας νίκησαν δίκαια» είχε τονίσει ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον μετά το τέλος του ματς. Κι όμως, η Γιουνάιτεντ είχε καταφέρει να ισοφαρίσει με το γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ. Πέδρο, Μέσι και Βίγια πέτυχαν τα τρία γκολ κι έδωσαν το τρόπαιο στην ομάδα τους. Ηταν ο 4ος μεγάλος τίτλος για τους Καταλανούς! Απόδοση 3.80 στην bwin να δούμε over 3.5 γκολ στον φετινό τελικό.

1997 | Ντόρτμουντ - Γιουβέντους 3-1

Εναν χρόνο νωρίτερα, η Γιουβέντους κατακτούσε στη Ρώμη την κορυφή της Ευρώπης. Η πορεία της στην επόμενη σεζόν ήταν εντυπωσιακή, ούσα έτοιμη να υπερασπιστεί την κούπα και η Ντόρτμουντ δεν ήταν ομάδα φόβητρο. Πολλοί μιλούσαν για την κορυφαία ομάδα που είχε φτιάξει ο Μαρτσέλο Λίπι στα μέσα των 90's. Στους τελικούς δεν χωράνε προγνωστικά! Οι Βεστφαλοί μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, διέλυσαν κάθε αμυντικό πλάνο της «Μεγάλης Κυρίας» και πήραν προβάδισμα τίτλου. Με δύο γκολ του Ρίντλε, έπειτα από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, η Ντόρτμουντ ήταν το απόλυτο φαβορί. Αν και η Γιουβέντους να μείωσε με το τακουνάκι του Ντελ Πιέρο, οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να χάσουν αυτό το ματς. Στο 71ο λεπτό, ο Ρίκεν με μαγικό τελείωμα, ολοκλήρωνε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις σε τελικό Champions League. Απόδοση 9.25 στην bwin να νικήσει η Τσέλσι και να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

2017 | Ρεάλ - Γιουβέντους 4-1

Η Γιουβέντους επέστρεφε στο μεγάλο ραντεβού του τελικού του Champions League μετά το 2015 και το ματς με την Μπαρτσελόνα! Στην πορεία για το τελευταίο σκαλί είχε δεχθεί μόλις δυο γκολ. Πολλοί πίστεψαν πως τα μάγια των χαμένων τελικών θα λύνονταν. Κι όμως, το γκολ ισοφάρισης του Μάντζουκιτς έκανε περισσότερους να πιστέψουν στο τρόπαιο. Ο Κριστιάνο είχε δώσει το προβάδισμα, όμως η Γιούβε είχε ισορροπήσει το ματς! Τι συνέβη στο ημίχρονο; Τι ειπώθηκε; Οι Ιταλοί κατέρρευσαν και οι Ισπανοί θριάμβευσαν. Καζεμίρο, Κριστιάνο και Ασένσιο διέλυσαν τη «Μεγάλη Κυρία», η Βασίλισσα του Ζιντάν επικράτησε 4-1, πανηγύρισε τον 12ο τίτλο της κι έκανε το repeat, το οποίο για τελευταία φορά είχε συμβεί τέλη δεκαετίας '80, από τη Μίλαν του Αρίγκο Σάκι. Απόδοση 2.05 στην bwin να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

2002 | Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβερκούζεν 2-1

Το 2002 η Λεβερκούζεν ήταν μια ανάσα από το τρεμπλ, αλλά επιβεβαιώθηκαν όσοι την χαρακτήριζαν… neverkusen! Η ομάδα του Κλάους Τόπμελερ είχε παίξει εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο Champions League, γι αυτό και κανείς δεν μιλούσε με απόλυτη σιγουριά για φαβορί. Η Ρεάλ μπήκε δυνατά, πίεσε και μόλις στο 8ο λεπτό ο Ραούλ άνοιξε το σκορ. Η Λεβερκούζεν έπαιζε ανοιχτό ποδόσφαιρο, το ίδιο έκανε και στον τελικό! Ετσι, πέντε λεπτά αργότερα ο Λούσιο έφερνε το ματς στα ίσα. Ωστόσο, όταν μια ομάδα έχει στο ρόστερ της μια ιδιοφυία, τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Η βραδιά στη Γλασκώβη έμεινε στην ιστορία για το κορυφαίο τέρμα που είδαμε ποτέ σε τελικό, με τον Ζιντάν να κάνει το τελικό 2-1 στο 45’ και να χαρίζει το τρίτο τρόπαιο μέσα σε έξι χρόνια στη Ρεάλ. Απόδοση 2.80 να νικήσει στον φετινό τελικό η Τσέλσι και να αφήσει τη Σίτι χωρίς τίτλο.

1994 | Μίλαν - Μπαρτσελόνα 4-0

Η Αθήνα φιλοξενούσε ένα τεράστιο ραντεβού, δυο θρυλικές ομάδες. Υπήρχε όμως φαβορί και αυτό ήταν η Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ. Σπουδαία πορεία, εξαιρετικό ποδόσφαιρο και το επιθετικό της στυλ δεν άφηνε περιθώρια για αμφισβήτηση. Κι όμως, η Μίλαν των πολλών απουσιών, χάρη σε παίκτες – αστέρια διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο του Κρόιφ. Ο Μπερλουσκόνι γινόταν Πρωθυπουργός εκείνο το βράδυ και ο Καπέλο του έκανε δώρο την κούπα! Τα δύο γκολ του Μασάρο στο α’ μέρος έδιναν το τρόπαιο στη Μίλαν, που όμως δεν έμεινε εκεί… Σαβίσεβιτς και Ντεσαϊγί με υπέροχα τέρματα ολοκλήρωναν τον θρίαμβο. Μάλιστα, η γκολάρα του Μαυροβούνιου σταρ πέρασε στην ιστορία, με τον Θουμπιθαρέτα να μην ξεχνά ποτέ το «κρέμασμα». Απόδοση 3.10 στην bwin να νικήσει η Μάντσεστερ Σίτι την Τσέλσι και να σημειωθούν περισσότερα από 2.5 γκολ στο παιχνίδι.

1999 | Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπάγερν 2-1

O τελικός των τελικών, η ανατροπή των ανατροπών! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε ο μεγαλύτερος εφιάλτης της Μπάγερν. Στο Καμπ Νόου, οι Βαυαροί ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και, μάλιστα, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Μάριο Μπάσλερ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» του Άλεξ Φέργκιουσον, χωρίς τους τιμωρημένους Ρόι Κιν και Πολ Σκόουλς, βρήκαν ψυχικά αποθέματα κι έκαναν κάτι μοναδικό. Αφού γλίτωσαν το δεύτερο γκολ, αφού είδαν τον Ματέους να αποχωρεί στο 80’, άρχισαν την αντεπίθεσή τους. Στο 91' και στο 93', έπειτα από δύο κόρνερ, ο Τέντι Σέριγχαμ και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, οι οποίοι είχαν μπει ως αλλαγή στο τελευταίο ημίωρο, φώναξαν «παρών», έφεραν τα πάνω κάτω κι έστεψαν πρωταθλήτρια Ευρώπης την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ηταν η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία που κατέκτησε τρεμπλ σε μια σεζόν (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League). Απόδοση 26.00 στην bwin να νικήσει η Τσέλσι το πρώτο ημίχρονο και η Μάντσεστερ Σίτι το δεύτερο.

2005, Λίβερπουλ - Μίλαν 3-3 (3-2 στα πέναλτι)

Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές, ένα ποδοσφαιρικό θαύμα που πέρασε για πάντα στην ιστορία. Στις 25 Μαΐου 2005, στο Ataturk Olympic Stadium της Κωνσταντινούπολης, η Λίβερπουλ βρέθηκε από τον εφιάλτη της απώλειας στο όνειρο της κατάκτησης του τίτλου. Η Μίλαν έκανε το ανάποδο ταξίδι κι αυτό το ματς θα τη στοιχειώνει για πάντα. Οι Ροσονέρι μπήκαν πολύ δυνατά και ο Μαλντίνι έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε τελικό Champions League βάζοντας μπροστά τους Ιταλούς! Οι Ροσονέρι του Κάρλο Αντσελότι ήταν καταιγιστικοί. Ο Κακά έκανε σούπερ ματς, ο Κρέσπο εκτελούσε και με τα δυο τέρματά του, η Μίλαν πήγε στα αποδυτήρια με το 3-0! Κι όμως, η Λίβερπουλ επέστρεψε δυναμικά! Μέσα σε έξι λεπτά, πέτυχε τρία γκολ! Στο 54’ ο Τζέραρντ σκόραρε με δυνατή κεφαλιά και στο 56' ο Σμίτσερ πέτυχε το 3-2. Οι «Reds» ήταν ακάθεκτοι και στο 60' ήρθε το 3-3. Ο Τζέραρντ κέρδισε πέναλτι, ο Ντίντα απέκρουσε το σουτ του Τσάμπι Αλόνσο, όμως στην επαναφορά ο Ισπανός πέτυχε το γκολ. Για... εξήντα λεπτά έγινε ματσάρα, με τη Μίλαν να χάνει μεγάλες ευκαιρίες, αλλά τον Ντούντεκ να πιάνει τα πάντα. Σερζίνιο, Πίρλο και Σεφτσένκο ήταν οι μοιραίοι στη ρωσική ρουλέτα και η Λίβερπουλ ήταν ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης! Απόδοση 15.00 στην bwin να νικήσει Η Τσέλσι στα πέναλτι.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ