BWIN BET

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα κέρδισε την… αποθέωση

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα κέρδισε την… αποθέωση

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό, για να τελειώσει το έργο του και σε αυτή την τριετία πέτυχε κάτι περισσότερο από το να κατακτήσει τίτλους. Κέρδισε την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση του κόσμου της ομάδας κι όχι μόνο, γι’ αυτό που παρουσιάζουν οι «ερυθρόλευκοι» στο παρκέ!

Ο Ολυμπιακός με την έλευση του κόουτς Μπαρτζώκα, πάτησε γερά ξανά στο παρκέ. Η ομάδα έχοντας ως άξιο «σύμμαχο» της την bwin, που εδώ και πέντε χρόνια στέκεται στο πλευρό των «ερυθρόλευκων» ως Μεγάλος Χορηγός, ξεκίνησε το «ταξίδι» με προορισμό την κορυφή! Και τα κατάφερε. Μία θρυλική συνεργασία, που στόχο είχε η ομάδα και το διεθνές brand, να «βαδίσουν» μαζί στον δρόμο της απόλυτης επιτυχίας.

«Είναι μία ομάδα πολύ καλά προπονημένη, ο Μπαρτζώκας είναι φαινόμενο σαν προπονητής, μου αρέσει ο τρόπος που κάνει τα πράγματα. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που ήθελαν», τόνισε ο κόουτς της Ρεάλ, Ματέο Τσους και ο 57χρονος επιβεβαίωσε τους χαρακτηρισμούς του Ισπανού στη μεταξύ τους μονομαχία. Η νέα εκδοχή του Ολυμπιακού δεν έφερε μόνο τίτλους, επιστροφή σε μεγάλα ραντεβού, έφερε και φέρνει διαδοχικά sold out, μιας και οι φίλοι της ομάδας απολαμβάνουν όσο τίποτα άλλο τη δίωρη «ερυθρόλευκη» παράσταση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Έξι χρόνια ήταν πολλά για να είναι… μακριά!

Το 2014 οι δρόμοι του Ολυμπιακού και του Γιώργου Μπαρτζώκα χώρισαν, όμως ο κύκλος δεν έκλεισε ποτέ. Οι μεγάλες αγάπες δεν τελειώνουν και οι δύο πλευρές ήξεραν πως το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί. Έξι χρόνια αργότερα, όταν πήραν τη μεγάλη απόφαση να σμίξουν ξανά, γνώριζαν καλά πως μπορούν να γράψουν ιστορία.

Ο Ολυμπιακός αναζητούσε μια γνώριμη λύση, έναν προπονητή που θα έδινε ξανά το κίνητρο. Ο χρόνος πίεζε, η εσωστρέφεια μεγάλωνε. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούσαν το μέταλλο, την ενέργεια, το βάθος, το καθαρό μυαλό, την προσήλωση στην άμυνα, στοιχεία που έλειψαν αρκετά. Τα σενάρια έγιναν σκέψεις, συζητήσεις και τον Ιανουάριο του 2020, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεφε στον Πειραιά για να επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο γνώριμο DNA του και να κάνει το απαραίτητο restart, ώστε η ομάδα να δίνει το παρών στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού.

Μη ρωτήσετε αν σκέφτηκε την επιστροφή. Η πρόταση είχε ορίζοντα την κορυφή κι ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορούσε να αρνηθεί. Άλλωστε, μεγάλωσε με την μπασκετική και την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, ήταν πιστός οπαδός. Η αγάπη για την ομάδα είναι αδιαπραγμάτευτη! «Ήταν από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου όταν συμφώνησα με τον Ολυμπιακό», τονίζει ο ίδιος και η πίεση αυτή τη φορά ήταν σύμμαχος για την εκτόξευση. Για τον ίδιο ήταν μια δεύτερη ευκαιρία για να διορθώσει τις ατέλειες του πρώτου κύκλου. Το… φιτίλι είχε πάρει ανάψει.

Τα πρώτα εμπόδια και η επιστροφή στην κορυφή!

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα κέρδισε την… αποθέωση

Για 18 μήνες ο Ολυμπιακός, όπως και οι άλλες ομάδες της EuroLeague προσπαθούσαν κι αυτές να εγκλιματιστούν απέναντι στον «αόρατο» εχθρό, τον κορονοϊό. Οι Πειραιώτες είχαν ακόμα ένα εμπόδιο, τη μη συμμετοχή τους στην Α1 Ανδρών, μιας και επέμεναν στην απόφασή τους να συνεχίζουν με την αναπτυξιακή ομάδα στην Α2. Το άδειο ΣΕΦ, επιλογές παικτών που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, έλλειψη ρυθμού και τραυματισμοί δεν μπόρεσαν να δώσουν στην ομάδα τη σταθερότητα που αναζητούσε. Ήταν εμπόδια, τα οποία όμως δεν έμοιαζαν ανυπέρβλητα. Ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του, η ομάδα είχε διαστήματα κομμένα και ραμμένα στα θέλω του έμπειρου τεχνικού και ο άνεμος αισιοδοξίας ήταν διάχυτος.

Η προσμονή για κάτι μεγάλο ωραίο ολοένα και μεγάλωνε. Η επιστροφή του Κώστα Σλούκα έδωσε λύσεις, το νερό μπήκε ξανά στο αυλάκι και δεν μπορούσε να το ανακόψει ούτε η απόφαση του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη να πει «αντίο» στα παρκέ. Ο Ολυμπιακός έχασε την ηγετική του παρουσία στα αποδυτήρια, όμως τα συστατικά της εκτόξευσης ήταν ήδη ισχυρά για να καλύψουν αυτή την απουσία.

Ο 57χρονος προπονητής ήξερε καλά πως η ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, τα πειθαρχημένα αποδυτήρια και η πίστη στο πλάνο θα έφερναν αποτελέσματα. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στην Α1, δεν παρέκκλιναν από τα σχέδιά τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα το ΣΕΦ υποδεχόταν την ομάδα που έμελλε να χειροκροτηθεί τόσο ζεστά.

Οι κούπες «έπιασαν» λιμάνι

Με την επιστροφή του Ολυμπιακού στις εγχώριες διοργανώσεις ήρθε και η δική του λύτρωση. Οι πρώτοι τίτλοι. Η αρχή γίνεται με το Κύπελλο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Παναθηναϊκού κι έστειλαν το πρώτο μήνυμα κυριαρχίας. Στην Κρήτη έσπασε ένα σερί ανομβρίας έξι ετών και ήταν μόνο η αρχή. Σούπερ εμφανίσεις στην Ευρώπη, επιστροφή στα Playoffs της EuroLeague και στη συνέχεια στην elite του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Το Final4. Παράλληλα το ποσοστό νικών ξεπερνούσε το 70% εντός κι εκτός συνόρων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν ξέχασε το παρελθόν, αλλά δεν πάτησε και σε αυτό. Ο έμπειρος κόουτς ξέρει να δουλεύει για το σήμερα, για την επόμενη προπόνηση και το επόμενο ματς. Στο Βελιγράδι ένα τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στην τελευταία φάση του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει το τέταρτο αστέρι. Κι όμως, στη Σερβία η ομάδα του Μπαρτζώκα κέρδισε περισσότερα από έναν τίτλο, την καθολική αναγνώριση. Ποιος θα ξεχάσει τον μικρό τελικό, εκεί όπου η ευγνωμοσύνη υπερκέρασε την απογοήτευση; Η απόλυτη αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού! Για την πορεία, για τις στιγμές «μαγείας». Δεν ξέρουμε αν ο έμπειρος κόουτς λύγισε στα αποδυτήρια, σίγουρα όμως αποχώρησε από το Βελιγράδι πιο δυνατός, πιο πιστός στη φιλοσοφία του.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με σπουδαίες εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα κι επιστροφή στην κορυφή! Δίχως φωνές, δίχως αμφισβητήσεις, αλλά με ζεστό χειροκρότημα και γεμάτο γήπεδο. «Έχω την στήριξη της διοίκησης και του οργανισμού, ενός οργανισμού πολύ σπουδαίου. Κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχω θετικούς παίκτες που είναι πάντα καλό. Το χρειάζεσαι αυτό», τονίζει ο ίδιος και μπαίνει το ίδιο αεράτος στη νέα χρονιά, όπως ακριβώς τελείωσε.

Η ιστορία συνεχίζεται…

Σούπερ Καπ Ελλάδας, πρώτος στη EuroLeague, και δεύτερο διαδοχικό Κύπελλο! Το αήττητο εντός συνόρων μεγαλώνει, η νέα επιτυχία στην Κρήτη και το 11-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτυπώνουν την απόλυτη κυριαρχία, δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η πίεση που αισθανόταν κάποτε ο έμπειρος κόουτς, είναι πλέον εργαλείο στα χέρια του για ειδική διαχείριση.

Ξέρει όσο λίγοι να δημιουργεί κάτι δυνατό!

Από το «Ολυμπιακός σαν… θεατρικό έργο» του Τι Τζέι Πάρκερ στο «Ο Μπαρτζώκας είναι… φαινόμενο» του Ματέο Τσους. Ο Έλληνας κόουτς και η ομάδα του γνωρίζουν την αποθέωση της μπασκετικής Ευρώπης, ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει με το βλέμμα καθαρό, εκρηκτικό στο στόχο της μεγαλύτερης βελτίωσης. Είναι από τους λίγους που ξέρουν να «χτίζουν» δυνατές ομάδες και το έργο του φαίνεται ξεκάθαρα στο παρκέ. Ο Βεζένκοφ όταν έσμιξε ξανά μαζί του εκτοξεύθηκε και πλέον ανήκει στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης, ενώ ο Γουόκαπ έκανε το μεγάλο… step up. Ο Φαλ κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες και βλέπει… γήπεδο όσο ποτέ άλλοτε, ενώ ο Μακ Κίσικ πήρε την ευκαιρία που ήθελε για να παρασύρει τους αντιπάλους. Την τελευταία τριετία ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι πιο έμπειρος, πιο ώριμος και σίγουρα κατασταλαγμένος γι’ αυτό που κυνηγά. Το υπέροχο μπάσκετ! Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στη EuroLeague, μα έχει πετύχει να μπει στις συνειδήσεις του φιλάθλου, όχι για το μπάτζετ και τις εντυπωσιακές μεταγραφές, αλλά για τον τρόπο που προσεγγίζει το άθλημα.

Ολυμπιακός και bwin σε μια θρυλική συνεργασία

Ολυμπιακός και bwin συνεχίζουν να χαράσσουν πορεία σε μια άκρως παραγωγική χορηγική συνεργασία με πολλές φιλοδοξίες και μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστήσει ο καθένας στον τομέα του, στο υψηλότερο επίπεδο! Την τελευταία πενταετία η bwin, Μεγάλος Χορηγός της ΚΑΕ Ολυμπιακός στηρίζει τις προσπάθειες των «ερυθρόλευκων» για την κατάκτηση τίτλων στην Ελλάδα, την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης και του εύχεται ολόθερμα καλή επιτυχία!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ