BWIN BET

H bwin στεγάζει τα όνειρα των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση

H bwin στεγάζει τα όνειρα των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση

Με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανέγερση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη» και οι γονείς που έχουν παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, πλέον, δεν φοβούνται για το μέλλον.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, με την πολύτιμη υποστήριξη της bwin, έβαλε τα θεμέλια για την υλοποίηση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αριάδνη», η οποία ξεκίνησε να σχεδιάζεται από το 2018 με στόχο να γίνει το σπίτι εννιά ενηλίκων με εγκεφαλική παράλυση. Λίγους μήνες μετά, ήρθε η πανδημία, αλλάζοντας την καθημερινότητα των πάντων. Κόντρα στις δυσκολίες της εποχής, η bwin και η «Πόρτα Ανοιχτή» όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά αντίθετα, ενέτειναν την προσπάθειά τους. Κατάλαβαν από την πρώτη στιγμή, πως οι άνθρωποι αυτοί τις είχαν περισσότερη ανάγκη από ποτέ.

Με περίσσια αλληλεγγύη και μπόλικο μεράκι αντιπαρήλθαν τις δυσκολίες και το έργο ξεκίνησε να μεγαλώνει, να παίρνει σάρκα και οστά. Πλέον, η «Αριάδνη» βρίσκεται λίγους μήνες μακριά από την ολοκλήρωσή της, καθώς το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμη προς παράδοση στους ανθρώπους που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Οι εννιά ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση που φιλοξενούνται στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το νήμα που ξετύλιξε γι' αυτούς η bwin, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό τους. Να βρεθούν στο δικό τους σπίτι και να πορευτούν χωρίς τον φόβο που έκρυβε γι' αυτούς και για τους γονείς τους το μέλλον.

Η «Αριάδνη» «ζωντάνεψε» μέσα από την πολύτιμη συνεισφορά της bwin κι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα βρουν απλά μία στέγη, αλλά ένα κανονικό σπίτι. Με την «Αριάδνη», θα νιώσουν την θαλπωρή που προσφέρει ένα σπίτι σε κάθε άνθρωπο, θα βρουν τον δρόμο για να αισθανθούν μέρος της κοινωνίας και να έρθουν κοντά με τους συνανθρώπους τους. Εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες είναι μερικά από τα στοιχεία που πλέον θα αποτελούν μέρος της ζωής τους. Η νέα τους καθημερινότητα θα γεμίσει με αγάπη και σιγουριά σε κάθε τους στιγμή.

Η τεράστια σημασία του έργου έγκειται, συν τοις άλλοις, στο γεγονός ότι οι γονείς τους είναι προχωρημένης ηλικίας. Πλέον, γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους θα έχουν κάποιον στον πλευρό τους να τους παρέχει όσα έχουν ανάγκη και θα νοιάζεται γι' αυτούς.

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ένας γονέας, που ήθελε το δικό του παιδί να έχει μία αξιοπρεπή στέγη, έκανε δωρεά το οικόπεδο στον Άγιο Δημήτριο και με τη συμβολή της bwin η ανοικοδόμηση έγινε από όνειρο, πραγματικότητα. Τα έργα δεν σταμάτησαν στιγμή από το καλοκαίρι του 2020, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που έφερε σε όλους τους τομείς η πανδημία και τα απανωτά lockdown. Σε πείσμα των δύσκολων καιρών, το όραμα αυτού του σημαντικού πρότζεκτ έδωσε ώθηση, σε όσους βοήθησαν στην υλοποίησή του, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, προκειμένου μέσα σε λίγους μήνες να ολοκληρωθεί.

Από το 1972, όταν και ξεκίνησε το έργο της προς τα παιδιά και τους ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή έχει προσφέρει έμπρακτη υποστήριξη σε περισσότερες από 4.000οικογένειες. Οι ίδιοι οι γονείς, άλλωστε, ήταν εκείνοι που πρώτοι άνοιξαν την πόρτα και δημιούργησαν το Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, καταλαβαίνοντας από πρώτο χέρι πως τα παιδιά τους χρειάζονταν υποστήριξη, κοινωνικοποίηση και ένα περιβάλλον που να τους κάνει να αισθάνονται άνετα.

Όλα αυτά τα χρόνια η «Πόρτα Ανοιχτή» κάνει βήματα μπροστά, αγκαλιάζοντας συνεχώς περισσότερους ανθρώπους. Χάρη στην υποστήριξη της bwin, ξεκίνησε από το 2018 να σχεδιάζει το μέλλον και την υλοποίηση του οράματός της για την ανέγερση της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για τη δημιουργία ενός αληθινού σπιτιού για τους ανθρώπους που μεγάλωσαν σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά δεν έχασαν ποτέ την όρεξη για ζωή.

Η bwin, στάθηκε στο πλευρό της Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή όλο αυτό το διάστημα, καλύπτοντας διάφορους τομείς που είχαν ανάγκη. Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, για παράδειγμα, παρέδωσε υλικό για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που παρακολουθούν παιδιά και νέοι με εγκεφαλική παράλυση.

Η ολοκλήρωση της «Αριάδνης», όμως, αποδεικνύει στην πράξη πως το όραμα της bwin για έμπρακτη υποστήριξη στους ανθρώπους και τις κοινωνίες, στις οποίες δραστηριοποιείται, δεν είναι μια ακόμα βαρύγδουπη φράση, αλλά μια πρόταση που περικλείει τις αξίες του διεθνούς brand…

Περισσότερα για το Κοινωνικό Αποτύπωμα της bwin μπορείτε να βρείτε στο www.bwincares.gr.

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC.Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114.Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ