ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ

Οι Λέικερς βυθίζονται και "σπαταλούν" τη μυθική σεζόν του LeBron

Οι Λέικερς βυθίζονται και "σπαταλούν" τη μυθική σεζόν του LeBron

Οι Λέικερς βυθίζονται και ο King James αδυνατεί να βάλει φρένο στον κατήφορο, ο Westbrook «σπάει τα ταμπλό» και ο στόχος του φετινού τίτλου απομακρύνεται… τρέχοντας!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σόκαρε το Λος Άντζελες και το Χόλιγουντ είδε τον σταρ του ΝΒΑ να κλέβει τη λάμψη του LeBron James. Την ώρα που ο Giannis βάζει πλώρη για ΜVP και κρατάει ολοζώντανη την ελπίδα των Μπακς για διαδοχικό πρωτάθλημα, οι «Λιμνάνθρωποι» βυθίζονται στην εσωστρέφειά τους και βλέπουν τα Play offs να απομακρύνονται. ΜVP o Giannis στο 4.50.

Κι όμως οι Λέικερς μπήκαν στη σεζόν ως διεκδικητές του τίτλου, όμως η σημερινή τους εικόνα και περισσότερο η θέση τους προκαλούν ανησυχία! Στη Δυτική Περιφέρεια είναι στην 9η θέση και η εξάδα είναι κάτι… μακρινό. Να αναδειχθεί πρωταθλήτρια ομάδα από τη Δύση είναι στο 2.00.

Τι έφταιξε για την κατάρρευση; Τα εσωτερικά ζητήματα και τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά! Θα μείνει ο κόουτς, Frank Vogel; Ο Φεβρουάριος είναι μήνας αποφάσεων, ο ίδιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και με το να… παρκάρει τον πεισματάρη Russell Westbrook στον πάγκο κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ο Vogel μίλησε για την επιλογή του να αφήσει στον πάγκο τον Westbrook λέγοντας πως «πίστευα ότι με τα παιδιά που είχαμε διαλέξει θα νικούσαμε».

Ενισχυμένες αποδόσεις στο ΝΒΑ! |21+

Ο 33χρονος είναι απογοητευμένος από αυτή την απόφαση του προπονητή του, όμως όλοι ξέρουν πως για να έχουν οι Λέικερς… μια ελπίδα τίτλου, χρειάζονται τον Westbrook στο παρκέ! Βέβαια ποιον Westbrook; Σίγουρα όχι αυτόν που έχει γίνει “meme” και viral video στα social media με την απίστευτη αστοχία του!

«Έχω κάνει ότι μου έχει ζητηθεί εδώ. Θα συνεχίσω να το κάνω και με στόχο να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Να πάρουμε το πρωτάθλημα», απάντησε ο ίδιος στον κόουτς της ομάδας και το κλίμα στα αποδυτήρια είναι βαρύ! Είναι όμως οι Vogel και Westbrook οι δύο λόγοι για την κακή χρονιά των Λέικερς; Ή μήπως το ρόστερ τους δεν ήταν επαρκές εξαρχής;

Οι αιτίες του… κακού για τους Λέικερς!

Από τους Λέικερς έλειψε αρκετά ο Anthony Davis, που έχασε 15 παιχνίδια έχοντας τραυματισμό στο αριστερό του γόνατο. Βέβαια, και με τον Davis οι Λέικερς είχαν επίδοση 13-14 μέσα στη σεζόν σε μία ομάδα με πρόβλημα στο σουτ (17.9% στο τρίποντο), αλλά και στη συνύπαρξη των LeBron James και Westbrook.

Προφανώς και τα θέματα των Λέικερς πηγαίνουν πέρα από τους τραυματισμούς και την Covid-19, που αντιμετώπισαν όλες οι ομάδες του ΝΒΑ. Στην πραγματικότητα τα προβλήματα τοποθετούνται χρονικά πριν αρχίσει η σεζόν. Με τους χειρισμούς του general manager, Rob Pelinkaκαι τις «συμβουλές» του LeBron James οι «Λιμνάνθρωποι» έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Ειδικότερα, πάρθηκαν μία σειρά από αμφιλεγόμενες αποφάσεις για το ρόστερ και χτίστηκε μία ομάδα με τον πιο μεγάλο ηλικιακά μέσο όρο στο πρωτάθλημα (30 έτη).

Αυτό έγινε με την προσθήκη παλιών σταρ όπως ο Carmelo Anthony (37), Dwight Howard (36), Trevor Ariza (36), DeAndre Jordan (33) και Russell Westbrook (33). Οι Λέικερς στηρίχθηκαν σε βετεράνους, αντί σε νέο αίμα. Όμως αυτοί οι βετεράνοι δυσκολεύονται ειδικά στο αμυντικό σκέλος, με τους Λέικερς να είναι στην 20ή θέση της Λίγκας. Λείπει η ενέργεια, το πάθος, η φρεσκάδα, τα τρεξίματα, η δύναμη.

Επίσης, οι Λέικερς σε επίπεδο νέων σε ηλικία παικτών έκαναν το λάθος με το να υπογράψουν ξανά τον 21χρονο combo guard Talen Horton-Tucker με ένα τριετές συμβόλαιο 31 εκατομμυρίων (στο οποίο υπήρχε οψιόν στον παίκτη για τον τελευταίο χρόνο). Το έκαναν αυτό αντί να κρατήσουν τον 27χρονο γκαρντ Alex Caruso, που στις πρώτες τέσσερις σεζόν του στους Λέικερς ταίριαξε εξαιρετικά με όλους εκτός από τον LeBron James

NBA σε Ζωντανή μετάδοση* |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο Horton-Tucker είναι απογοητευτικός και ανεπαρκής φέτος, αντίθετα με τον Caruso ο οποίος υπέγραψε ένα 4ετές συμβόλαιο αξίας 37 εκατομμυρίων (με συμφωνία για ένα κατά μέρους εξασφαλισμένο συμβόλαιο τον τελευταίο χρόνο) με τους Σικάγο Μπουλς! Ο Caruso έχει πολύ πιο καλή εικόνα από τον Tucker σε κάθε στατιστική κατηγορία κι έχει συμβάλλει στο να είναι τόσο ψηλά οι Μπουλς στην Ανατολική Περιφέρεια.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της εκπομπής του James Worthy, παλιού θρύλου της ομάδας, που μετά τη νέα ήττα από τους Μπλέιζερς δεν βρήκε λόγια για να περιγράψει το «ναυάγιο» των 17 φορές Πρωταθλητών του ΝΒΑ!

Mια ομάδα που κοστίζει 163 εκατομμύρια δολάρια και δεν… στρίβει

Η ανταλλαγή με τον Russell Westbrook αποδείχθηκε η πλέον λανθασμένη απόφαση. Έπειτα από μία επίδοση 42-30 πέρυσι, που ήταν απογοητευτική οι Λέικερς αντάλλαξαν τους Kyle Kuzma, Caldwell-Pope, Harrell και το Νο22 του 2021 στα ντραφτ του ΝΒΑ με τους Ουόσινγκτον Ουίζαρντς για τον 33χρονο Ράσελ.

O MVP του 2017 προερχόταν από ένα πολύ καλό δεύτερο μισό της σεζόν με τους Ουίζαρντς όπου μαζί με τον Μπράντλεϊ Μπιλ οδήγησαν την ομάδα τους σε επίδοση 18-7 και την 8η θέση. Όμως ο Westbrookδεν απέδωσε όπως τον περίμεναν στο Λος Άντζελες. Εάν και είναι από τους πλέον εκρηκτικούς και αθλητικούς point guards που έχουν παίξει ποτέ το άθλημα δεν είναι ένας κλασικός και καλός σουτέρ, θέλει πολύ τη μπάλα στα χέρια του για να αποδώσει και φυσικά έρχεται σε σύγκρουση με τις επιθυμίες του Τζέιμς. Δεν θα γινόταν η μπάλα να μην είναι στα χέρια του «Βασιλιά», που αναμφίβολα είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Ο Westbrook είναι από τους πιο υψηλά αμειβόμενους παίκτες στο ΝΒΑ. Βγάζει 44 εκατ. τον χρόνο (47 τη νέα χρονιά) οπότε οι Λέικερς έπρεπε να έχουν άλλα πολύ πιο μικρά συμβόλαια και να φέρουν παίκτες στο τέλος της καριέρας τους. Προφανώς οι Λέικερς απέτυχαν σε αυτό, ενώ το συνολικό τους salary cap αγγίζει τα 163 εκατομμύρια δολάρια και είναι το 4ο μεγαλύτερο σε όλο το ΝΒΑ.

Build A Bet* στο NBA | 21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Οι «Λιμνάνθρωποι» βέβαια δεν είναι μία απλή και κλασική ομάδα. Οι κανόνες και οτιδήποτε άλλο δεν πιάνουν για τους Λέικερς. Είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο και το διαφορετικό και με ηγέτη τον LeBron, έναν εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών εάν όχι τον κορυφαίο, ο οποίος κυνηγά με μανία το 5ο δαχτυλίδι του. Ο AD γύρισε οπότε ο

Frank Vogel θα προσπαθήσει να «δέσει» την τριάδα Westbrook- James - Davis. Τουλάχιστον όσο είναι ακόμα στη θέση του προπονητή. Θα τα καταφέρει;

Τα καλά νέα είναι ότι οι Λέικερς ήταν πολύ καλοί όταν αυτοί οι τρεις μοιράζονται το γήπεδο και ακόμα καλύτεροι όταν το κάνουν χωρίς παραδοσιακό σέντερ. Θα είναι βασικό για τους Λέικερς να χτίσουν συνέχεια στο δεύτερο μισό της σεζόν, καθώς έχουν ήδη χρησιμοποιήσει 21 διαφορετικές αρχικές πεντάδες και η πιο χρησιμοποιημένη πεντάδα τους έχει παίξει μόλις 68 λεπτά μαζί, ενώ κάθε άλλη ομάδα του ΝΒΑ είχε τουλάχιστον τη βασική ομάδα τουλάχιστον 100 λεπτά μαζί.

Ωστόσο, το ρόστερ δεν είναι ισορροπημένο ή αρκετά βαθύ για να κάνει μια πορεία τίτλου, όπως έχει χτιστεί αυτή τη στιγμή. Και αυτό σκοπεύουν να κάνουν, δεδομένου ότι δύο από τους τρεις καλύτερους παίκτες τους είναι 33 και 37 ετών, ενώ ο άλλος έχει ιστορικό τραυματισμών. Το πρόγραμμα γίνεται πιο δύσκολο και η αντίστροφη μέτρηση για την πιο δύσκολη σεζόν άρχισε.

O LeBron είπε την αλήθεια...

«Δεν είμαστε στο επίπεδό τους» τόνισε ο «Βασιλιάς» μετά τη συντριβή από τους Μπακς. Ο Τζέιμς απηχούσε ένα συναίσθημα που εξαπλώθηκε σε όλο τον οργανισμό των Λέικερς. Στα αποδυτήρια, οι παίκτες βλέπουν και αισθάνονται τα ίδια προβλήματα με όλους τους άλλους, ίσως ποτέ πιο ξεκάθαρα από ό,τι μετά από μια βαριά ήττα από τους πρωταθλητές. Καταλαβαίνουν όπως και όλοι ότι τίποτα δε λειτουργεί σωστά σε αυτή την ομάδα. Στο 19.00 προσφέρεται να δούμε ξανά τους Λέικερς πρωταθλητές!

Ενισχυμένες αποδόσεις στο ΝΒΑ! |21+

Είναι μια σκληρή πραγματικότητα για μια ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι εξαργύρωσε σχεδόν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία για να αποκτήσει τον πρώην πολυτιμότερο παίκτη Russell Westbrook και, στο όνομα της κατάκτησης του 18ου πρωταθλήματος ΝΒΑ των Λέικερς, συγκέντρωσε μια ομάδα παικτών που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρελθόν. Ο LeBron έκανε ακόμη πιο ξεκάθαρα τα συναισθήματά του όταν ρωτήθηκε αν οι Λέικερς μπορούν ακόμα να φτάσουν στο επίπεδο των Μπακς. «Αν πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο που βρίσκεται το Μιλγουόκι αυτή τη στιγμή;» επανέλαβε. «Όχι. Αυτό θέλατε να ακούσετε; Οχι».

Ο LeBron James ήταν εκπληκτικός για άλλη μια φορά αυτή τη σεζόν, αψηφώντας τη συμβατική σοφία για το τι είναι δυνατό για έναν 37χρονο παίκτη. Σκόραρε 27 πόντους κόντρα στους Μπακς, όμως για πολλούς η μοίρα έχει αποφασίσει για τη φετινή πορεία... O James κάνει μυθική σεζόν, μετρά 36.7 λεπτά συμμετοχής, έχει 29 πόντους μέσο όρο, 6.5 ασίστ και 7.7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, θυμίζοντας παλιότερες σεζόν, τότε που όριζε αυτός τη μοίρα κάθε ματς. Θα καταφέρει ή μάλλον θα προλάβει ο «Βασιλιάς» να αλλάξει την κατάσταση; Στο 101.00 τιμάται να αναδειχθεί ΜVP ο James!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ