STOIXIMAN

​Ο Βέλιμιρ Ζάετς στο Football Idols by Stoiximan

​Ο Βέλιμιρ Ζάετς στο Football Idols by Stoiximan

O Βέλιμιρ Ζάετς είναι ο τρίτος καλεσμένος στη σειρά ντοκιμαντέρ Football Idols by Stoiximan. Σταρ και αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας που ήρθε στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό και έγραψε τη δική του ιστορία!

Μπορείτε να φανταστείτε τον Luka Modric σε ηλικία 28 ετών να αφήνει την Premier League και την προοπτική της μεταγραφής στη Ρεάλ Μαδρίτης για να έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα; Ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Εθνικής Κροατίας και αρχηγός της;

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Σίγουρα. Αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω και κάνουμε τις αναλογίες, πάντως, είναι κάτι που έχει συμβεί. Παίκτης που "πολιορκούνταν" από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, να έρχεται τελικά σε μια ελληνική, επειδή είχε δώσει το λόγο του.

Τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστής ήταν ο Βέλιμιρ Ζάετς, όταν το 1984 αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα. Με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο 1982 στην Ισπανία και το Euro 1984 και μάλιστα ως αρχηγός της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, ο "Λαγός" ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα για να το κοσμήσει με την παρουσία του.

Φυσικά τα οφέλη για τον Παναθηναϊκό από αυτή τη μεταγραφή που "ακούστηκε" σε όλη την Ευρώπη, ήταν πολλαπλά, καθώς συνέθεσε την μεγάλη τριπλέτα Ζάετς, Σαραβάκου, Ρότσα, με την οποία έκανε τις εντυπωσιακές πορείες στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τους "4" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και τους «8» του Κυπέλλου UEFA.

Ο τεράστιος Βέλιμιρ Ζάετς, στο τρίτο επεισόδιο της σειράς "Football Idols by Stoiximan", ξετυλίγει το κουβάρι των αναμνήσεων, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ήρθε στην Ελλάδα, τις πρώτες του εντυπώσεις και τι τον έκανε να μείνει στην Ελλάδα ακόμα και μετά το τέλος της μεγάλης καριέρας του.

TAGS STOIXIMAN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ