BIG GAMES BET

Ατλέτικο - Λίβερπουλ: Δύο διαφορετικοί ποδοσφαιρικοί κόσμοι βγάζουν στοίχημα στα γκολ στο 1.95

Ο Αλεξάντερ Αρνολντ κόντρα στον Τρίπιερ στο Ανφιλντ στο Champions League
Ο Αλεξάντερ Αρνολντ κόντρα στον Τρίπιερ στο Ανφιλντ © 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Ατλέτικο και Λίβερπουλ συγκρούονται απόψε στο Γουάντα Μετροπολιτάνο για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου του Champions League, η Ατλέτικο υποδέχεται τη Λίβερπουλ στη Μαδρίτη (22:00 Cosmote Sport 2 HD, Live από το SPORT24), με τις στοιχηματικές εταιρίες να προσφέρουν φαβορί το διπλό κατά μέσο όρο στο 2.25 και τον άσο στο 3.30. Αναμενόμενη ανάγνωση, δεδομένου ότι η Λίβερπουλ αυτήν τη στιγμή είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη.

Πριν τη διακοπή σκόρπισε την Πόρτο στο Ντραγκάο με 5-1, έφερε 2-2 με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας προηγηθεί δύο φορές, ενώ μετά την επιστροφή από το διάλειμμα για τις εθνικές, έδειξε πως δεν έχει επηρεαστεί καθόλου και συνέτριψε 5-0 τη Γουότφορντ για την Premier League.

Η Λίβερπουλ τρέχει ένα αήττητο σερί 20 αγώνων (14-6-0) σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως στα τελευταία οχτώ παιχνίδια της έχει σημειώσει 27 γκολ! Η τριάδα Σαλάχ - Μανέ - Φιρμίνιο σκοράρει κατά ριπάς και οι "κόκκινοι" φέτος είναι μία τυπική ομάδα Γιούργκεν Κλοπ, που συνδυάζει θέαμα και ουσία.

Ασχημη παράδοση η Λίβερπουλ στην Ισπανία

Το ταξίδι βέβαια στη Μαδρίτη ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις. Το 2020 στη φάση των "16" του Champions League, η Λίβερπουλ είχε ηττηθεί στην ισπανική πρωτεύουσα με 1-0 από την Ατλέτικο και στον επαναληπτικό του Ανφιλντ αποκλείστηκε στην παράταση (2-3) σε ένα επικό παιχνίδι, όπου μπήκαν τέσσερα γκολ στον έξτρα χρόνο.

Γενικά, η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια ζορίζεται αρκετά όταν επισκέπτεται την Ισπανία. Κατ’ αρχάς δεν έχει κερδίσει ποτέ την Ατλέτικο εκτός έδρας, αφού σε τρεις μεταξύ τους αναμετρήσεις με γηπεδούχους τους "ροχιμπλάνκος" το ρεκόρ είναι 2-1-0 υπέρ των Μαδριλένων. Επίσης, είναι χωρίς νίκη επί ισπανικού εδάφους επτά διαδοχικά παιχνίδια (0-1-6) δηλαδή πάνω από 12 χρόνια (τελευταία νίκη επί της Ρεάλ το 2009) και το ρεκόρ της στα 14 πιο πρόσφατα ματς κόντρα σε ισπανικούς συλλόγους ανεξαρτήτως έδρας είναι απογοητευτικό (2-3-9).

Μόνο η Τσέλσι έχει λυγίσει την Ατλέτικο

Από την πλευρά της η Ατλέτικο παραδοσιακά καταφέρνει εντός έδρας να τα βγάζει πέρα κόντρα στις αγγλικές ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 14 ματς στη Μαδρίτη με αντιπάλους από την Αγγλία έχει απολογισμό 8-5-1. Η μοναδική της ήττα είναι από την Τσέλσι το 2017 στους ομίλους του Champions League με γκολ στο 93’. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Ατλέτικο έχασε ξανά από την Τσέλσι, σε ματς όμως που ήταν μόνο τυπικά γηπεδούχος, αφού λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών από τον κορονοϊό, διεξήχθη στο Βουκουρέστι.

Στο Γουάντα Μετροπολιτάνο τρέχει αήττητο σερί 12 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, κερδίζοντας εκεί πριν τη διακοπή με 2-0 την Μπαρτσελόνα. Στο Champions League η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε ξεκίνησε με το ισόπαλο 0-0 εντός έδρας κόντρα στην Πόρτο, σε ένα ματς που πιο κοντά στη νίκη έφτασαν οι "δράκοι", ωστόσο τη δεύτερη αγωνιστική, οι Μαδριλένοι επιβλήθηκαν της Μίλαν στο Σαν Σίρο 2-1 με ανατροπή, χάρη στα γκολ των Γκριεζμάν (84’) και Σουάρες (πέναλτι, 97’) και μπήκαν σε τροχιά πρόκρισης.

Και στο βάθος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για την Ατλέτικο το αποψινό παιχνίδι θα είναι το πρώτο μετά τις εθνικές, αφού η αναμέτρησή της με τη Γρανάδα για το ισπανικό πρωτάθλημα αναβλήθηκε λόγω της καθυστερημένης άφιξης των Λατίνων διεθνών. Μετά το ματς με τη Λίβερπουλ υποδέχεται στο Γουάντα Μετροπολιτάνο και την πρωτοπόρο της La Liga, Σοσιεδάδ. Πολύ μεγάλο παιχνίδι βέβαια έχει και η Λίβερπουλ μετά το ταξίδι στη Μαδρίτη, αφού την Κυριακή ακολουθεί το παραδοσιακό ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.

Όπως γίνεται αντιληπτό το πρόγραμμα και των δύο ομάδων είναι καυτό και γεμάτο κρίσιμες αναμετρήσεις. Το θετικό πάντως είναι ότι δεν έχουν σημαντικές απουσίες. Ο Σιμεόνε θα στερηθεί μόνο τον τιμωρημένο Σάβιτς. Ο Κλοπ έχει εκτός μόνο τους τραυματίες Τιάγκο και Ελιοτ, αφού πλέον υπολογίζει κανονικά τους δύο Βραζιλιάνους Αλισον και Φαμπίνιο, που δεν αγωνίστηκαν με τη Γουότφορντ.

Στοιχηματικά κάθε εκτίμηση σε σημείο μοιάζει παρακινδυνευμένη. Η Λίβερπουλ ναι μεν είναι πιο φορμαρισμένη, η Ατλέτικο όμως ξέρει όσο καμία άλλη ομάδα στην Ευρώπη να εκνευρίζει και να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου. Ποδοσφαιρικά συγκρούονται δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι. Από τη μία η Λίβερπουλ, που μετράει οχτώ σερί over 2,5, εκ των οποίων τα πέντε στο over 3,5 και από την άλλη η Ατλέτικο, που έχει φέτος 9/10 under 3,5. Με την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε στην εξίσωση δεν μπορείς να περιμένεις ότι το σκορ θα ξεφύγει, επομένως πιθανότερο εύρος μοιάζει το 2-3 γκολ στο 1.95.

ΠΡΟΤΑΣΗ
22:00 Ατλέτικο - Λίβερπουλ: 2-3 γκολ (1.95)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ