DAILY BET

Αλλάζει τους Πολωνούς ο Πάουλο Σόουζα

O Πάουλο Σόουζα κατά τη διάρκεια αγώνα της Μπορντό στην Ligue 1 απέναντι στην Μαρσέιγ (8 Δεκεμβρίου 2019)
O Πάουλο Σόουζα κατά τη διάρκεια αγώνα της Μπορντό στην Ligue 1 απέναντι στην Μαρσέιγ (8 Δεκεμβρίου 2019) @ 2019 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Από σήμερα μπαίνουμε σε ρυθμούς Euro 2020. Δύο εβδομάδες έχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές για να μοντάρουν τις ομάδες τους. Σήμερα οι Πολωνοί με τον Πάουλο Σόουζα στον πάγκο τους, υποδέχονται τους Ρώσους και οι φιναλίστ του Μουντιάλ Κροάτες, τους Αρμένιους.

Την επόμενη Παρασκευή, 12 Ιουνίου ξεκινάει το Euro 2020. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές έχουν σκάρτες δύο εβδομάδες, να ετοιμάσουν τις ομάδες τους για την μεγάλοι διοργάνωση. Θα προσπαθήσουν και να φρεσκάρουν τα βαριά τους χαρτιά, αλλά και να δημιουργήσουν όσο γίνεται πιο σύντομα συνθήκες, για να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Είναι κανόνας, πως το επίπεδο ποδοσφαίρου που παίζεται σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πιο χαμηλό σε σχέση με αυτό που παρακολουθούμε σε συλλογικό επίπεδο. Οι Εθνικές που καταφέρνουν να αποκτήσουν χημεία και σταθερές, έχουν σοβαρό πλεονέκτημα.

Στο "Στάντιον Μιέσκι" του Βρότσλαβ οι Πολωνοί, υποδέχονται τους Ρώσους. Στο Euro οι Πολωνοί βρίσκονται στον 5ο όμιλο, με τους Ισπανούς, τους Σουηδούς και τους Σλοβάκους. Τον περασμένο Μάρτιο με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ, ήρθε σε συμφωνία με τον Πάουλο Σόουζα.

Υποσχέθηκε ελκυστικό ποδόσφαιρο

Ο Πορτογάλος τεχνικός, στην παρουσίασή του υποσχέθηκε ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έναν τρόπο παιχνιδιού, που θα το χαίρονται και οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί. Άφησε το 4-1-4-1 του Γιέρι Μπρέζεκ και δουλεύει πάνω σε ένα σύγχρονο 3-4-1-2, με τον Ζιελνίσκι πίσω από τον Λεβαντόφσκι και τον παρτενέρ του, που θα είναι ένας εκ των Μίλικ, Πιάτεκ, Σφιντέρσκι. Στα τρία πρώτα παιχνίδια με Ουγγαρία εκτός, Ανδόρα εντός και Αγγλία εκτός, οι Πολωνοί πέτυχαν 7 τέρματα και δέχτηκαν 5. Είναι ξεκάθαρο πως έχουν γίνει πιο επιθετικοί, αλλά η αμυντική διαχείριση θέλει δουλειά.

Οι Ρώσοι κληρώθηκαν στον 2ο όμιλο, μαζί με Βέλγιο, Δανία, Φιλανδία. Διατηρούν από τον Αύγουστο του 2016 τον Τσερτσέσοφ, που τους είχε πάει καλά στο Μουντιάλ που διοργάνωσαν το 2018 και έχουν την ελπίδα για μία παρόμοια παρουσία. 4/5 τελευταία παιχνίδια των Ρώσων ήταν στο αμφίσκορο και υπήρχε και η ήττα με 5-0 στο Βελιγράδι από την Σερβία.

Φιλικό είναι, δοκιμές θα γίνουν και με τον Πάουλο Σόουζα να προσπαθεί να διδάξει ένα πιο ελκυστικό, πιο επιθετικό ποδόσφαιρο το Goal Goal που βρίσκεται στο 1,71 στο μέσο όρο των εταιριών έχει ενδιαφέρον.

Με σημαντικές απουσίες οι Αρμένιοι απέναντι στους Κροάτες

Οι Κροάτες έχουν κληρωθεί στον 4ο όμιλο, μαζί με Αγγλία, Τσεχία και Σκωτία. Για την προετοιμασία τους, θα υποδεχθούν στην Βελίκα Γκόριτσα την Αρμενία. Η κυριότερη απώλεια από την Κροατία που μάγεψε στο προηγούμενο Μουντιάλ και έφθασε στον τελικό, ασφαλώς και είναι ο Ράκιτιτς, που δεν πήρε πίσω την απόφαση του να αποσυρθεί από την Εθνική.

Αντίθετα ο Μόντριτς επέστρεψε και θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Ταλέντο και ποιότητα έχουν οι Κροάτες, το ζητούμενο για τον Ντάλιτς, είναι να κάνει στα 35 του καλό τουρνουά ο ηγέτης Μόντριτς. Η Εθνική Αρμενίας έχει κάνει βήματα προόδου. Βγάζει επιθετικότητα και πίεση στην τελευταία γραμμή άμυνας τους αντιπάλου και έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με 3/3 νίκες στον όμιλό της για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ασφαλώς δεν θα βρεθεί στο Euro και απλά θα δώσει δύο φιλικά για την δική της πρόοδο. Είναι ξεκάθαρο πως σαν δυναμική εξαρτάται σημαντικά από τον Μιχιταριάν, που δεν έχει ακολουθήσει την αποστολή ενώ επίσης είναι εκτός και οι Γκαζαριάν, Χαμπαρτζουμιάν, Ισκαχνιάν, Καραπετιάν, όλοι τους βασικοί. Ξεκάθαρα οι Κροάτες και μεγαλύτερο κίνητρο για να δείξουν σε καλύτερη κατάσταση έχουν και την δυνατότητα, να ξεκινήσουν με μία καλή νίκη. Ο άσος με over 2,5 στο 1,70 στο μέσο όρο των εταιριών.

19.00 Κροατία-Αρμενία 1 over 2,5

21.45 Πολωνία-Ρωσία Goal Goal

TAGS DAILY BET EURO 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ