ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

"Ξέβαψε" το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Τα μετάλλια της πρώτης θέσης στις διοργανώσεις είναι επιχρυσωμένα. Έτσι και αυτό που κατέκτησε ο Τεντόγλου στο μήκος. Μόνο που η χρυσή του επιφάνεια διαβρώθηκε γρήγορα.

Τα European Games του Μονάχου ολοκληρώνονται σήμερα (21/8). Για τη μεγάλη διοργάνωση των εννέα Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων που έγιναν ταυτόχρονα στην ίδια πόλη κατασκευάστηκαν συνολικά 1.300 μετάλλια.

Τα μετάλλια που απονέμονται στους αθλητές, οι οποίοι κατακτούν την πρώτη θέση είναι συνήθως από επιχρυσωμένο ασήμι και όχι ολόχρυσα, διότι το κόστος θα ήταν δυσβάσταχτο για κάθε διοργάνωση.

Για παράδειγμα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα χρυσά μετάλλια που απονέμονται στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Το 92,5% αυτών πρέπει να είναι τουλάχιστον ασήμι και να είναι επιμεταλλωμένα με 6 γραμμάρια καθαρού χρυσού.

Ένα από χρυσά τα μετάλλια του Μονάχου ήταν και αυτό που κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος με το εκπληκτικό άλμα του στα 8,52 μέτρα. Για την ακρίβεια επίχρυσο μετάλλιο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι διαπίστωσε πολύ γρήγορα την ευαισθησία αυτών των μεταλλίων καθώς ένα μέρος της χρυσής επικάλυψης έχει ήδη φύγει.

Αυτό συμβαίνει συχνά και στα επιχρυσωμένα κοσμήματα ειδικά στο σημείο τριβής τους με το δέρμα. Με τον καιρό η χρυσή επίφανειά τους διαβρώνεται και αποκαλύπτεται το ασήμι ή οποίο άλλο μέταλλο έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση.

Το μετάλλιο που κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Μόναχο έχασε σε κάποια σημεία τη χρυσή όψη του, σαν να “ξέβαψε” να το πούμε πιο λαϊκά.

O χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο εξηγούσε στο φίλο και συναθλητή του Τίχομιρ Ιβάνοφ, που επίσης ανήκει στο γκρουπ του Γιώργου Πομάσκι και αγωνίζεται στο ύψος τι ακριβώς συνέβη με το μετάλλιό του και έχασε την ωραία χρυσή όψη του. “Συνηθίζω να κρατάω τα μετάλλιά μου στο χέρι μου”, εξήγησε εννοώντας ότι μάλλον η τριβή προκάλεσε αυτή τη φθορά στο μετάλλιο.

TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ