ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Τζένγκο: Τα δύο ρεκόρ που έσπασε με το χρυσό στο ευρωπαϊκό

Η Ελίνα Τζένγκο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Η Ελίνα Τζένγκο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EUROKINISSI SPORTS

Η Ελίνα Τζένγκο έγραψε ιστορία όχι μόνο για το ελληνικό στίβο αλλά και για τον ευρωπαϊκό έχοντας πλέον δύο ρεκόρ δίπλα στο όνομά της.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό είναι η Ελίνα Τζένγκο η οποία με μία τεράστια βολή κατάφερε να προσθέσει το όνομά της στη λίστα των Ελληνίδων που έχουν κατακτήσει μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Την ίδια ώρα η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ, η οποία είναι μέλος της team future της bwin, κατάφερε να βάλει δίπλα στο όνομά της δύο μεγάλα ρεκόρ τα οποία είναι δύσκολο να σπάσουν.

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 20 της χρόνια (έχει γενέθλια στις 2 Σεπτεμβρίου). Αυτό σημαίνει ότι σε ηλικία 19 ετών 11 μηνών και 19 ημερών κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με αυτό τον τρόπο έσπασε ένα ρεκόρ που κρατούσε 60 χρόνια! Τότε, η Ελβίρα Οζολίνα (ΕΣΣΔ) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό σε ηλικία 22 ετών και 341 ημερών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1962 στο Βελιγράδι. Πλέον, η Τζένγκο είναι η νεαρότερη αθλήτρια που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό.

Παράλληλα, η Τζένγκο έγινε και η νεαρότερη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος στο Βερολίνο ήταν 20 ετών και 136 ημερών.

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ