ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τόμπιας Μόντλερ: "Είναι δύσκολο να νικηθεί ο Τεντόγλου"

Ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγυρίζει μετά από το άλμα του στα 8.20
Ο Μίλτος Τεντόγλου πανηγυρίζει μετά από το άλμα του στα 8.20 PRINT SCREEN

Ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του μήκους στο Παγκοσμίο Πρωτάθλημα στίβου του Γιουτζίν, ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ... ποντάρει τα λεφτά του στη νίκη του Έλληνα χρυσού Ολυμπιονίκη.

Ο Τόμπιας Μόντλερ προκρίθηκε στον τελικό του μήκους με την τρίτη καλύτερη επίδοση (8,10μ.) και παρόλο που βρέθηκε επτά εκατοστά μπροστά από τον Έλληνα χρυσό Ολυμπιονίκη ξέρει ότι οι επιδόσεις στον προκριματικό έχουν μικρή σημασία και χαρακτήρισε ανίκητο τον Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Σουηδός που βρέθηκε πίσω από τον Έλληνα πρωταθλητή στο βάθρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου αναφερόμενος στον προκριματικό τόνισε: "Μετά την πρώτη μου που προσπάθεια που ήταν άκυρη, ήθελα να επιχειρήσω ένα πιο ασφαλές άλμα στη συνέχεια. Ήταν πραγματικά πολύ κακό άλμα το δεύτερο. Έπειτα, έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός για να αποφύγω την πιθανότητα ενός ακόμα αποτυχημένου άλματος.

Ευελπιστώ για αύριο στον τελικό. Άλλη μέρα, άλλος αγώνας. Το πρώτο μου παγκόσμιο μετάλλιο στο Βελιγράδι (κλειστός στίβος) μου δίνει αυτοπεποίθηση. Βέβαια, πιστεύω ότι ο Μιλτιάδης είναι δύσκολο να νικηθεί. Εξίσου καλός είναι και ο Σίμον Ιχάμερ. Και ο Ντέντι (8,16μ) φάνηκε καλός στα προκριματικά. Σε κάθε περίπτωση, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να τους αντιμετωπίσω".

Ο Ελβετός Σίμον Ιχάμερ που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με άλμα στα 8,45 μ., προκρίθηκε στον τελικό με 8,09μ. Ο 22χρονος είναι πρωταθλητής Ευρώπης εφήβων στο δέκαθλο και πρωταθλητής Ευρώπης νέων στο μήκος. “Έχω την καλύτερη επίδοση φέτος, θέλω πολύ ένα μετάλλιο. Όμως πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολος ο τελικός.

Αποφάσισα να αγωνιστώ στο μήκος εδώ, επειδή το δέκαθλο θα διεξαχθεί τις τελευταίες μέρες της διοργάνωσης και τις πρώτες μέρες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στο Μόναχο. Συνεπώς, θα είχα μόλις 20 ημέρες στη διάθεσή μου για να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ. Στο Γιουτζίν είμαι αθλητής του μήκους και στο Μόναχο θα είμαι δεκαθλητής”.

Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό είχε ο Ιάπωνας, Γιούκι Χασιόκα με 8,18μ., ο οποίος δήλωσε: “Στόχος μου στον τελικό είναι να πετύχω νέο εθνικό ρεκόρ. Θέλω ένα άλμα στα 8,40 μ.”.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ