ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το SPORT24 στο Τόκιο - οι δηλώσεις της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη: "Αν υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη, γιατί να μην ήμασταν και στα μετάλλια"

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη SPORTSFEED.GR

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μίλησε στο Sportsfeed.gr, που συνεργάζεται με το SPORT24 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την εκπληκτική κούρσα της και την 8η θέση στα 20.000μ. βάδην, θεωρώντας ότι μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα υπό προϋποθέσεις.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέλαβε την 8η θέση στα 20.000μ. βάδην, μία σπουδαία επιτυχία για την Ελλάδα σε ένα πολύ δύσκολο αγώνισμα του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κορυφαία βαδίστρια μίλησε γι' αυτήν την επιτυχία και αποκάλυψε ότι αρχικά δεν είχε αντιληφθεί σε ποια θέση είχε τερματίσει και την ενημέρωσε η συναθλήτριά της, Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία τερμάτισε 29η.

Συνέντευξη στην Πηνελόπη Γκιώνη

"Όταν τερμάτισα, δεν ήξερα σε ποια θέση τερμάτισα ακριβώς. Έφυγα και πήγα στο δωματιάκι που έχουμε τα πράγματά μας. Και έρχεται η Κυριακή έπειτα από λίγο κλαίγοντας και μου έλεγε 'τι έκανες;' Της λέω 'τι έκανα;' Μου λέει 'είσαι όγδοη ολυμπιονίκης'. Της λέω 'όχι, ρε'. Μου λέει 'ναι' και έκλαιγε η καημένη και με πήραν τα κλάματα κι εμένα. Αλλά δεν το πιστεύω ακόμη, δεν το 'χω καταλάβει, γιατί οι αθλήτριες που πέρασα είναι από αυτές που δεν νικιώνται εύκολα. Συνέβη και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, πάρα πολύ χαρούμενη".

Μιλώντας για την προετοιμασία του αγώνα της, η 37χρονη Καρδιτσιώτισσα εξήγησε: "Η κόουτς την προηγούμενη μέρα είχε πάει και είχε μελετήσει την κούρσα των ανδρών και όταν ήρθε πίσω μου είπε πώς ακριβώς πρέπει να πάει κι η δική μου κούρσα. Έμεινα πιστή, τον άκουσα, ακολούθησα τις συμβουλές του. Κάναμε την προετοιμασία μας σε υγρασία, ήμασταν στο Μισάνο τόσο καιρό. Πριν ήμασταν στο Άστρος Κυνουρίας που είχαμε πάρα πολύ υγρασία και ζέστη. Το περάσαμε όλο αυτό ξανά. Είχαμε προετοιμαστεί γι' αυτό. Δεν πήγαμε σε υψόμετρο, δεν πήγαμε στα κρύα, πήγαμε στη ζέστη".

"Παρ' όλα αυτά, ποτέ δεν ξέρεις πώς θα σου βγει μια κούρσα, είναι θέμα τακτικής. Χθες είπα και στους δικούς μου ανθρώπους 'θα ξεκινήσω αργά, μη φοβηθείτε', μέχρι που μου λένε 'δεν θα αγχωθούμε, θα ανοίξουμε την τηλεόραση μετά τις 11:30'. Τους είπα 'θα μείνω πίσω, υπάρχει λόγος, για να αντέξω και να κάνω την τακτική μου στο τελευταίο 10άρι'. Δεν επηρεάστηκα από τις συνθήκες, το στομάχι μου ήταν πάρα πολύ καλά, όλα ήταν πολύ καλά. Όταν τελείωσα ήμουν καλά, είχα κι άλλο. Αυτό το δίνει η επιτυχία φυσικά. Είναι η πρώτη φορά που δεν νιώθω ότι θέλω να πεθάνω στο κρεβάτι, είμαι πάρα πολύ καλά".

Παρότι ήταν ευχαριστημένη από τη θέση της, θεωρεί ότι υπό συνθήκες θα μπορούσε να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά, ακόμα και στα μετάλλια: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απ' αυτό. Να βλέπεις την επιτυχία και να την κάνεις εσύ, ο προπονητής σου, οι άνθρωποι που σε στηρίζουν και κανένας άλλος. Αν υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη, τι θα μπορούσε να γίνει; Γιατί όχι να μην είμαστε και στα μετάλλια; Αν είχα δύο χιλιόμετρα ακόμα μπορεί και να 'φευγα. Μπορεί και όχι, εντάξει, μην είμαστε υπερβολικοί. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη, ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί".

"Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί. Πρέπει να γυρίσω πίσω, να δω τους δικούς μου ανθρώπους για να καταλάβω τι έχει συμβεί. Αυτήν την αγκαλιά την οικογενειακή, τη φιλική, να τη νιώσω, να τη ζήσω, να την αισθανθώ. Την έχω ανάγκη για να καταλάβω πραγματικά τι έχει συμβεί".

"Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι η δεύτερη Ελληνίδα, μετά την Αθανασία Τσουμελέκα έχω την καλύτερη θέση. Εύχομαι στην Κυριακή και σε όλα τα νεότερα παιδιά να κάνουν μια καλύτερη θέση από εμένα. Γιατί όχι να μη βρεθούν σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε μετάλλιο, να χαρεί η χώρα μας ξανά. Είναι μεγάλη επιτυχία να μπορείς σε μεγάλους αγώνες να παίρνεις αυτό που σου αξίζει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή απ' αυτό το πράγμα".

Το βάδην είναι κι αυτό ένα αγώνισμα που στην Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία η Ντρισμπιώτη τα εντοπίζει κυρίως στη διδασκαλία και τους ανθρώπους της: "Σίγουρα σε ένα μεγάλο μέρος η επιτυχία οφείλεται στην πόλη μου, γιατί εκεί υπάρχει παράδοση. Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και σε άλλες πόλεις. Υπάρχει πρόβλημα με τους προπονητές. Δεν γνωρίζουν το αγώνισμα, δεν μπορούν να το προσεγγίσουν. Δυστυχώς, πρέπει να γίνουν σεμινάρια, να υπάρξει μάθημα στο πανεπιστήμιο. Έχουμε τα ΤΕΦΑΑ όλης της χώρας που απλά το περνάνε σε ένα μάθημα και αυτό είναι όλο, λυπάμαι που το λέω. Θα πρέπει να γίνουν ειδικά σεμινάρια, ώστε ένα αγώνισμα που μπορεί να βγάλει πρωταθλητές, να βγάλει".

Όσο για τους ανθρώπους που τη στηρίζουν, τον προπονητή της και την οικογένειά της, μόνο τα καλύτερα είχε να πει: "Είμαι πολύ χαρούμενη που έστω στο τέλος της καριέρας μου μπορώ να έχω τον κύριο Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο δίπλα μου. Αυτός με ώθησε εδώ που είμαι. Μαζί το κάνουμε, ο ένας βοηθάει τον άλλον. Κάνω την προπόνηση που μου λέει. Είμαι όπως πρέπει στις υποχρεώσεις μου. Θα ήθελα να είμαι και λίγο παραπάνω, αλλά έχω βάλει το κεφάλι κάτω και δουλεύω".

"Δεν έχω παράπονο από τους ανθρώπους μου. Με στηρίζουν. Δηλαδή όταν η μαμά μου ερχόταν στην καραντίνα με το ποδήλατο 30 χιλιόμετρα και να μη με αφήνει να πάω μόνη μου, γιατί ήξερε ότι ήθελα παρέα σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα... Με έπαιρνε τηλέφωνο το πρωί και μου έλεγε 'ξύπνησες; Πάμε για προπόνηση;' Έλεγα απίθανο, δεν μπορεί να συμβαίνει. Την επιτυχία αυτή την αφιερώνω στον προπονητή μου. Τη μοιραζόμαστε, δεν την έχω μόνη μου. Την αφιερώνω στην οικογένειά μου, στη μητέρα μου, στο σύζυγό μου, στους φίλους μου".

Σε αντίθεση με άλλους ανθρώπους που τη θυμήθηκαν λόγω της επιτυχίας: "Σίγουρα τα μηνύματα και τα τηλέφωνα είναι το κάτι άλλο, από απίθανους ανθρώπους. Βλέπεις και λες 'αποκλείεται να μου έστειλε τώρα μήνυμα αυτός'. Από φίλους, από αγνώστους, από ανθρώπους της πολιτικής, που αυτό έχει πάρα πολύ πλάκα, γιατί δεν τους βλέπω πουθενά αλλού, παρά μόνο όταν γίνεται μια καλή επίδοση. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν πειράζει, έχω μάθει πλέον και το αντιμετωπίζω διαφορετικά. Απλά το βλέπω και λέω ευχαριστώ".

Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι οι τελευταίοι στην καριέρα της και πολύ δύσκολα θα βρεθεί στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι: "Στο 35άρι μπορεί να είμαι ακόμη καλύτερη. Του χρόνου έχουμε τρεις πολύ σημαντικούς αγώνες. Εύχομαι να είμαι και στους τρεις. Δεν είπα ότι θα σταματήσω φέτος. Πάμε να κάνουμε μια καλή χρονιά του χρόνου. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, είμαστε σούπερ. Τα κορίτσια βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Δουλεύουν κι αυτές πάρα πολύ σκληρά. Ζητάμε παραπάνω πράγματα από αυτά που έχουμε κερδίσει και νομίζω τα αξίζουμε και θα τα πάρουμε".

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ