Το πήρε απόφαση ο Μπολτ

Ο Γιουσέιν Μπολτ θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, παρά την πρόσκληση που δέχθηκε από τον χρυσό Ολυμπιονίκη των 400 μέτρων, Κίρανι Τζέιμς.
Καλό το μήκος, καλά τα 400μ. και φυσικά ακόμα καλύτερα είναι το ποδόσφαιρο, τα γρήγορα αυτοκίνητα και το κρίκετ για όσους ενδιαφέρονται, ωστόσο ο Γιουσέιν Μπολτ έχει γίνει θρύλος, όπως ήταν ο στόχος του στο Λονδίνο, τρέχοντας σπριντ.
Άλλωστε, οι κούρσες των 100 και των 200 μέτρων εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δημοσιότητα και βέβαια τα περισσότερα χρήματα.
Στη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται ο Μπολτ μαζί με μια πλειάδα αστέρων του στίβου, ανακοίνωσε πως το 2013 θα επιχειρήσει να κάνει καλύτερους χρόνους δηλαδή παγκόσμιο ρεκόρ τόσο στα 100, όσο και στα 200μ.
” Όλα αφορούν την ταχύτητα, θέλω να δω πόσο γρήγορα θα πάνω. Θέλω να διαπιστώσω τι μπορώ να κάνω. Μεγαλώνω (σ.σ. θα γίνει 27 ετών τον επόμενο Αύγουστο), οπότε θα πρέπει να προσπαθήσω τώρα να βελτιώσω τους χρόνους μου. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν τραυματισμοί, θα είναι μια καλή σεζόν“, σχολίασε ο Μπολτ, φαβορί και πάλι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στίβου της χρονιάς.
Πάντως ο “Μπολτ των 400μ.” δηλαδή το παιδί-θαύμα από τη Γρενάδα, ο Κίρανι Τζέιμς καλωσόρισε τον Μπολτ στα λημέρια του, εξηγώντας πως αν ο Μπολτ θέλει να δοκιμάσει στα 400 μέτρα, τότε ” αυτό θα έδινε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην απόσταση“.
Και μπορεί ο Τζαμαϊκανός σταρ να μη σχεδιάζει την κάθοδο στα 400 μέτρα, αλλά ο 20χρονος φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα προγραμματίζει να… ανέβει εκείνος στα 200 μέτρα, προκειμένου να βελτιώσει την ταχύτητα του. Δεν περιμένει να απειλήσει ούτε τον Μπολτ, ούτε τον Τζέιμς Μπλέικ.
Πρόσθεσε επίσης πως δεν βιάζεται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Μάικλ Τζόνσον στα 400 μέτρα, το οποίο κρατάει από το 1999.
Τόσο ο Μπολτ, όσο και ο Τζέιμς θα είναι δύο από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας το ερχόμενο καλοκαίρι.