ΣΤΙΒΟΣ

Το μοντέλο του στίβου

Η fashionista Μάγκι Βέσεϊ κλέβει την παράσταση στα μίτινγκ στίβου επί αμερικανικού εδάφους για τις τολμηρές εμφανίσεις της που ορισμένες φορές θυμίζουν υπερπαραγωγή.

Η αείμνηστη Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ έδειξε στις υπόλοιπες αθλήτριες πως μπορούν να είναι εντυπωσιακές στην εμφάνιση ακόμα και όταν τρέχουν, όταν κάνουν άλματα, όταν ρίχνουν ακόντιο.

Τώρα πια οι αθλήτριες του στίβου εμφανίζονται περιποιημένες. ” Είναι και θέμα ψυχολογίας“, μας είχε πει παλιότερα η Πηγή Δεβετζή, η οποία πρόσεχε πάντοτε την εμφάνιση της.

Η Μάγκι Βέσεϊ, η Αμερικανίδα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, είναι η ίσως η πιο καλοντυμένη αθλήτρια στον στίβο. Δεν είναι ευρέως γνωστή στην Ευρώπη, αν και έχει αγωνιστεί σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τον τελευταίο χρόνο κλέβει την παράσταση όπου κι αν αγωνίζεται εξαιτίας της εντυπωσιακής της εμφάνισης. Η ξανθιά Καλιφορνέζα σχεδιάζει μόνη της τα κορμάκια που φοράει στους αγώνες. Της αρέσουν τα χρώματα, τα περίεργα κοψίματα, ορισμένα εκ των οποίων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αποκαλυπτικά.

Το χειμώνα του 2013 η πρωταθλήτρια των 800 μέτρων έμεινε χωρίς χορηγό, όταν η εταιρεία New Balance την ενημέρωσε πως δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο της. Δεν βρήκε άλλο χορηγό και αποφάσισε να στραφεί στην αγάπη της για τη μόδα. Προσάρμοσε ρούχα που της άρεσαν από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας και εταιρείες ρουχισμού στα μέτρα της με τη βοήθεια του σχεδιαστή Μέρλιν Καστέλ.

Έτσι ένα μικρό μαύρο φόρεμα Chanel έγινε μαύρο κορμάκι με διαφάνεια μπροστά και ανοιχτή πλάτη. Η Μάγκι έκλεψε την παράσταση στο Χένγκελο. Φυσικά οι επιλογές της θεωρούνται ακραίες από τους ανθρώπους του στίβου.

Θέλω να τραβήξω την προσοχή στο στίβο και ίσως να δώσω σε αυτούς που δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα ένα λόγο να μας κοιτάξουν με προσοχή. Αλλά είναι μια αυθεντική έκφραση του ποια είμαι και τώρα έχω αυτή την ευκαιρία να είμαι τολμηρή και να πάρω ένα ρίσκο”, δήλωσε σε συνέντευξη στο “Runner’s World.

Η Βέσεϊ σχεδιάζει στο χαρτί την ιδέα της και ο Καστέλ προτείνει κάποιες ιδέες για το κόψιμο, το ύφασμα κτλ. Η Βέσεϊ δοκιμάζει το δείγμα και ο Καστέλ κάνει τις διορθώσεις. Το τελικό σχέδιο δεν προβάρεται ποτέ, το φοράει απευθείας στον αγώνα. ” Γενικά, όλα τα κορμάκια είναι άνετα. Όταν αγωνίζεσαι άλλωστε, δεν το σκέφτεσαι. Ποτέ δεν θα φορούσα κάτι με το οποίο δεν αισθάνομαι άνετα“.

Από τη στιγμή που δεν έχει χορηγό, φοράει παπούτσια διαφόρων εταιρειών, τα οποία συνδυάζονται χρωματικά και στυλιστικά με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της. Τα γυαλιά της Louis Vuitton ή Juicy Couture, όχι τα… αθλητικά που φορούν οι περισσότεροι αθλητές.

Ο στόχος της είναι να αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το 2015 στο Πόρτλαντ και να βρει ένα συνεργάτη, ίσως και ένα χορηγό που θα της επιτρέπει να συνεχίσει να δημιουργεί τα σχέδια της.

Το ίδιο άλλωστε έκανε η “Φλο-Τζο”, ενώ τενίστριες όπως οι αδερφές Γουίλιαμς και η Μαρία Σαραπόβα φορούν τα δικά τους σχέδια. Ο στόχος της Μάγκι είναι ο ίδιος με των συναθλητριών της, να κόψει πρώτη το νήμα του τερματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ