ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

Τεντόγλου: Ο Μίλτος κέρδισε στον πιο δραματικό τελικό της ιστορίας των παγκόσμιων πρωταθλημάτων

Miltiadis Tentoglou, of Greece, reacts after his last attempt in the Men's long jump final during the World Athletics Championships in Budapest, Hungary, Thursday, Aug. 24, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader)
Miltiadis Tentoglou, of Greece, reacts after his last attempt in the Men's long jump final during the World Athletics Championships in Budapest, Hungary, Thursday, Aug. 24, 2023. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την κορυφή του κόσμου στο μήκος και για να τα καταφέρει έπρεπε να επικρατήσει στον πιο δραματικό τελικό όλων των εποχών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το είπε και το έκανε. Ο Μίλτος Τεντόγλου το βράδυ της Πέμπτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και πρόσθεσε ακόμα ένα μεγάλο κατόρθωμα στην ήδη τεράστια λίστα του.

Πλέον, είναι και με τη βούλα ο αυτοκράτορας του μήκους σε παγκόσμιο επίπεδο αφού όλοι οι τίτλοι έχουν δίπλα το όνομά του. Δίχως αμφιβολία όσα έχει καταφέρει ο 25χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

Βέβαια, το χρυσό στη Βουδαπέστη ήρθε και αυτό στο αγαπημένο του τελευταίο άλμα και μάλιστα με τρόπο εμφατικό.

Ο πιο δραματικός τελικός στην ιστορία

Για να φτάσουμε όμως εκεί ζήσαμε τον πιο δραματικό τελικό. Τεντόγλου και Πίνοκ είχαν ακριβώς την ίδια επίδοση, συγκεκριμένα 8.50μ.

Ο Τζαμαϊκανός αν τελείωνε έτσι ο αγώνας θα έπαιρνε το χρυσό έχοντας καλύτερο δεύτερο άλμα. Συγκεκριμένα, το δεύτερο καλύτερο άλμα του ήταν 8,40μ. και ο Τεντόγλου είχε 8,39μ, δηλαδή, ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχανε το χρυσό για ένα εκατοστό στο δεύτερο καλύτερο άλμα του.

Τελικά, ο πρωταθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το χρυσό με επίδοση δύο εκατοστά περισσότερα από τον Πίνοκ. Αυτή η διαφορά είναι η μικρότερη στην ιστορία των τελικών του μήκους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ