ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ

Τεντόγλου: Ήρθε η ώρα να σπάσει και την τελευταία κατάρα

Τεντόγλου: Ήρθε η ώρα να σπάσει και την τελευταία κατάρα

Τέσσερις ελληνικές συμμετοχές με τις δύο να αφορούν τους τελικούς των Τεντόγλου και Φραντζεσκάκη συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Σαββάτου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (17/07, 04:20, ΕΡΤ3, LIVE BLOG στο SPORT24) ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί στον τελικό του μήκους Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και θέλει να προσθέσει τον μοναδικό τίτλο που του λείπει.

Αυτή τη στιγμή όλοι οι τίτλοι στο μήκος γράφουν δίπλα τους το όνομά του εκτός από εκείνον του Παγκόσμιου πρωταθλητή στον ανοικτό στίβο.

Το άλμα στα 8,03 ήταν αρκετό για τον Τεντόγλου ώστε να προκριθεί στον τελικό και τώρα θα ψάξει ακόμα μεγαλύτερο για να ανέβει στην κορυφή του βάθρου. Αποστολή δύσκολη, αλλά όχι ακατόρθωτη.

Η κατάρα των Παγκοσμίων για τους Έλληνες άλτες

Εάν τα καταφέρει θα σπάσει και μία κακοδαιμονία που κυνηγά τους Έλληνες άλτες. Η χώρα μας είχε πάντοτε καλούς άλτες, ωστόσο στα παγκόσμια πρωταθλήματα τα πλασαρίσματά τους δεν ήταν ποτέ τα ανάλογα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη θέση που έχει πάρει Έλληνας αθλητής στο μήκος είναι η έκτη. Δράστης ήταν ο Κώστας Κουκοδήμος στη διοργάνωση του 1995 στο Γκέτεμποργκ. Μάλιστα, είναι και ο μοναδικός που έχει μπει στην οχτάδα του αγωνίσματος στη διοργάνωση.

Φυσικά και κάτι τέτοιο είναι στις δυνατότητές του αφού εάν βρει τη φορά του είναι δεδομένο ότι θα βρεθεί στο βάθρο και γιατί όχι ξανά στην κορυφή.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΟΡΕΓΚΟΝ 2022 ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ