ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Τεντόγλου: Η αδιανόητη σταθερότητα της καλύτερης χρονιάς του

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου
Ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στίβου EUROKINISSI

Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τη χρονιά του κατακτώντας το Diamond League και το SPORT24 σάς παρουσιάζει τους αριθμούς της αδιανόητα σταθερής χρονιάς που έκανε.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο νέος κάτοχος του διαμαντιού στο μήκος των ανδρών για το 2022, καθώς ήταν ο νικητής στην Ζυρίχη στον τελικό του Diamond League με καλύτερο άλμα στα 8,42 μ.

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος ήταν και πάλι ο κυρίαρχος του αγώνα και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής στίβου που κατακτάει το πολυπόθητο διαμάντι (4 διαμάντια έχει κατακτήσει η Κατερίνα Στεφανίδη -2016,2017,2018,2019- και 1 διαμάντι έχει κατακτήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου -το 2015).

Με αυτόν τον τρόπο ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε μία ακόμα εντυπωσιακή χρονιά προσθέτοντας στη συλλογή του ένα τρόπαιο το οποίο του έλειπε.

Η πιο σταθερή χρονιά του

Μετά το τέλος του αγώνα του στη Ζυρίχη ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε τον απολογισμό της χρονιάς και τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος από τον κλειστό στίβο όχι όμως και από τον ανοικτό.

"Έκανα φανταστικό κλειστό, καλό ανοιχτό, όχι όσο καλό θα ήθελα. Σήμερα κατέκτησα το πρώτο μου διαμάντι και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το συνδύασα με μια σπουδαία επίδοση”, είπε μεταξύ άλλων μόνο που οι αριθμοί δείχνουν κάτι διαφορετικό.

Τεντόγλου: Η αδιανόητη σταθερότητα της καλύτερης χρονιάς του

Στο γράφημα που υπάρχει ακριβώς από πάνω υπάρχει η καλύτερη του επίδοση στον κλειστό και τον ανοικτό στίβο ανά χρονιά από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Όπως μπορείτε εύκολα να διακρίνετε είναι η πρώτη του χρονιά που έχει καλύτερο άλμα στον κλειστό και στον ανοικτό πάνω από τα 8.50μ. Φυσικά εκείνος έχει ακόμα μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του και θέλει να πηγαίνει ακόμα πιο μακριά οπότε είναι λογικές οι δηλώσεις του.

Η τρελή διετία του

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για ένα μεγάλο αθλητή είναι η σταθερότητα. Ο Μίλτος Τεντόγλου την τελευταία διετία έχει σταθεροποιηθεί στις μεγάλες πτήσεις.

Από δέκα καλύτερες επιδόσεις της καριέρας του σε κλειστό και ανοικτό στίβο οι εννιά έχουν γίνει το 2021 και το 2022 και η μοναδική που μπαίνει σφήνα είναι το 8.38μ. που έκανε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού το 2019.

Οι υπόλοιπες πέντε έγιναν το 2021 και οι άλλες τέσσερις το 2022. Όλα τα άλματα είναι πάνω από 8.35μ και πιθανότατα αφήνουν ικανοποιημένο και τον πάντα απαιτητικό με τον εαυτό του Μίλτο Τεντόγλου.

Να επισημάνουμε ότι φέτος αγωνίστηκε σε 23 αγώνες εκ των οποίων οι πέντε ήταν στον κλειστό στίβο και οι υπόλοιποι 18 στον ανοικτό. Σε αυτούς οκτώ φορές βρέθηκε πάνω από τα 8.30μ. Οι δύο καλύτερες επιδόσεις του έγιναν στους δύο από τους τρεις μεγάλους αγώνες της χρονιάς, δηλαδή στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου όπου προσγειώθηκε στα 8,55μ. και στο ευρωπαϊκό ανοικτού όπου έκανε 8.52μ.

Η απόλυτη κυριαρχία και το απωθημένο

Σε αυτά τα δύο χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κατακτήσει πέντε από τους έξι τίτλους που βρέθηκαν στο διάβα του. Η αρχή έγινε με το χρυσό στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου το 2021 και ακολούθησε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Φέτος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο του κλειστού στίβου, στο ευρωπαϊκό ανοικτού και φυσικά κατέκτησε και το διαμάντι στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη.

Ποιος είναι ο μοναδικός τίτλος που του έχει ξεφύγει; Το χρυσό στο Παγκόσμιο ανοικτού το οποίο και έχασε στο τελευταίο άλμα. Αυτός είναι και ο μεγάλος του στόχος της επόμενης σεζόν αφού θέλει να τον κατακτήσει και αυτόν στη Βουδαπέστη.

Οι τίτλοι που έχει στην κατοχή του

  1. Ευρωπαϊκό κλειστού (2021)
  2. Ολυμπιακοί Αγώνες (2021)
  3. Παγκόσμιο κλειστού (2022)
  4. Ευρωπαϊκό ανοιχτού (2022)
  5. Diamond League (2022)
TAGS ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ