ΣΤΙΒΟΣ

Στο Λονδίνο ο Τσάκωνας

INTIME SPORTS

Ο Λυκούργος Τσάκωνας έπιασε το υψηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στην κούρσα των 200μ. στη Γενεύη.

Στην πτήση για Λονδίνο ο Τσάκωνας! Ο Λυκούργος Τσάκωνας είχε ήδη πιάσει το χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 200μ.

Στο μίτινγκ της Γενεύης έπιασε το υψηλό όριο και επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του, πραγματοποιώντας ατομικό ρεκόρ. Πήρε τη νίκη σε χρόνο 20.52 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος που έκανε του δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό του Ελσίνκι (27/6-1/7) και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νέων ανδρών (σ.σ. το προηγούμενο δικό του με 20.56 από τις 16 Ιουλίου του 2011 στο ευρωπαϊκό της Οστράβα).

Είναι η έβδομη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας. Θυμίζουμε πως το πανελλήνιο ρεκόρ ανήκει στον Κώστα Κεντέρη με 19.85 δευτερόλεπτα.

Επόμενος… στόχος του Τσάκωνα είναι ο χρόνος του 6ου Παναγιώτη Σαρρή με 20.48 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ