ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Μεγαλώνει και άλλο η ελληνική ομάδα για το Παγκόσμιο στο Όρεγκον

Η Σπυριδούλα Καρύδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Η Σπυριδούλα Καρύδη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου EUROKINISSI

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ανανέωσε σήμερα τη λίστα της κατάταξη, που αφορά στην πρόκριση των αθλητών και αθλητριών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον (15-24/7).

Δέκα αθλητές και αθλήτριες μας είναι εντός της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με βάση την κατάταξη τους, όπως αυτή προέκυψε από τους αγώνες που συμμετείχαν.

Πρόκειται για την Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος (28/32), την Σπυριδούλα Καρύδη στο τριπλούν (28/32), την Ελένη Πόλακ στο επί κοντώ (32/32), τη Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία (27/32), τον Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία Ανδρών (23/32) και την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία (26/32).


Εντός πρόκρισης με το σύστημα ράνκινγκ είναι και ο πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, αλλά και οι πρωταθλήτριες Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου και Έφη Κουρκουτσάκη.

Πολύ κοντά σε πρόκριση βρέθηκαν οι άλτες του τριπλούν Ανδρέας Πανταζής (34/32) και Νίκος Ανδρικόπουλος (35/32), αλλά και ο Δημήτρης Τσιάμης (39/32), που αν δεν είχε χάσει το Βαλκανικό, λόγω του covid-19 θα είχε κλείσει θέση στη διοργάνωση. Αρκετά κοντά κινήθηκαν και οι αθλήτριες των ψηλών εμποδίων Αναΐς Καραγιάννη (44/40) και Ελισάβετ Πεσιρίδου (45/40). Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα μπορούσε να ήταν εντός πρόκρισης, αν δεν είχε χάσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης, έναν αγώνα, που θα της έδινε πολύτιμους βαθμούς.

Θυμίζουμε πως οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν στις 3 Ιουλίου.

Η χώρα μας έχει επτά αθλητές και αθλήτριες με όρια. Είναι οι: Τεντόγλου (μήκος), Στεφανίδη (επί κοντώ), Καραλής (επί κοντώ), Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Ντρισμπιώτη (βάδην), Τζένγκο (ακοντισμός), Φραντζεσκάκης (σφυροβολία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ