ΣΤΙΒΟΣ

Σεμένια: “Δεν μου αρέσει να με κοιτάζουν”

Κάστερ Σεμένια-συνέντευξη

Η Κάστερ Σεμένια μίλησε για τη ζωή της λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί το πόρισμα της IAAF

Βέβαια η Νοτιοαφρικανή δρομέας με τα ανδρικά χαρακτηριστικά που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου, βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ δεν μας έλυσε την απορία ”
είναι ή δεν είναι γυναίκα“, αλλά η 18χρονη φοιτήτρια μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν είναι ωραίο να είσαι η… πολυσυζητημένη Κάστερ Σεμένια.




Δεν είναι εύκολο για μένα“, υποστήριξε η Σεμένια και συνέχισε ”
στο πανεπιστήμιο (σ.σ. της Πρετόρια) αισθάνομαι καλά όταν βρίσκομαι, όμως έξω δεν υπάρχουν πολλά μέρη για να πάω. Οι άνθρωποι θέλουν να με κοιτάζουν επίμονα. Θέλουν να με αγγίξουν. Υποθέτω ότι είμαι διάσημη, αλλά νομίζω ότι δεν μου αρέσει“.




Οι ψίθυροι που την ακολουθούν και η αμφισβήτηση του φύλου της δεν την άλλαξαν, όπως ισχυρίζεται η ίδια: “Τι νόημα έχει να αλλάξω; Αν γινόμουν διαφορετικό άνθρωπος, θα ήταν κακό. Αν συμπεριφερόμουν διαφορετικά στους φίλους μου, δεν θα ήταν ευτυχισμένοι. Είναι σημαντικό να μείνω αυτή που είμαι“.



Προγραμματίζει δε το αγωνιστικό πρόγραμμα της για το 2010 με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Αφρικής. Στις 20 του μήνα η IAAF θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του ελέγχου που υποβλήθηκε η Σεμένια. Τότε θα μάθει εάν διατηρεί το δικαίωμα να αγωνίζεται ως γυναίκα, σε διαφορετική περίπτωση θα τιμωρηθεί και πιθανότατα θα αναγκαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση αν θέλει να συνεχίσει την καριέρα της. Θα θέλει όμως;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ