ΣΤΙΒΟΣ

Πιστόριους: Δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του, εκτός φυλακής από τον Ιανουάριο του 2024

Πιστόριους: Δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του, εκτός φυλακής από τον Ιανουάριο του 2024
Ο Όσκαρ Πιστόριους κατά τη διάρκεια της δίκης του για τη δολοφονία της κοπέλας του το 2013 @2023 AP IMAGES/THEMBA HADEBE

Δεκτό έκανε το αίτημα αποφυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους η αρμόδια επιτροπή του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής, με τον πρώην παραολυμπιονίκη δρομέα να βγαίνει από τη φυλακή τον προσεχή Ιανουάριο, σχεδόν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία της κοπέλας του.

Σχεδόν έντεκα χρόνια (2013) έχουν περάσει από τη δολοφονία της κοπέλας του, Ρίβα Στέενκαμπ, στο σπίτι τους στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, ένα έγκλημα για το οποίο ο Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε με κάθειρξη 13 χρόνων.

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο του 2024, ο Νοτιοαφρικανός δρομέας θα είναι ελεύθερος υπό όρους, καθώς έγινε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση.

Η επιτροπή του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής εξέτασε το πρωί της Παρασκευής (24/11) το αίτημα του πρώην χρυσού παραολυμπιονίκη, με συνέπεια ο 37χρονος να αφήνεται ελεύθερος μέσα στον Γενάρη, αφού έχει εκτίσει το ποσοστό της ποινής που του αναλογεί για να αποφυλακιστεί και κρίθηκε "κατάλληλος για κοινωνική επανένταξη".

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ