ΣΤΙΒΟΣ

Πέμπτη η Πέρρα στη Σαγκάη

Greece's Athanasia Perra competes in the Women's Triple Jump during the European Athletics Championships, in Barcelona, Spain, Thursday, July 29, 2010. (AP Photo/Matt Dunham) AP

Η Αθανασία Πέρρα κατέλαβε την πέμπτη θέση στο τριπλούν στο μίτινγκ του Diamond League στη Σαγκάη. Νίκη του Λίου Ξιανγκ στα 110μ. εμπόδια και ήττα της Καρμελίτα Τζέτερ στα 100μ.

Πέμπτη κατετάγη η Αθανασία Πέρρα στον τελικό του τριπλούν στο δεύτερο σταθμό του Diamond League στη Σαγκάη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τρία έγκυρα άλματα με καλύτερο στα 14,05μ. Νικήτρια αναδείχθηκε η Κουβανή Γιαργκέλις Σαβίν με 14,68μ.

Ακολούθησαν η Κινέζα Λι Γιανμέι με 14,35μ., η Όλγα Ριμπακόβα με 14,17μ. και η Ρωσίδα Νατάλια Κουτιάκοβα επίσης με 14,05μ. σαν την Πέρρα.

Το γεγονός της ημέρας ήταν η επικράτηση του Λίου Ξιανγκ στα 110μ. εμπόδια με 13.07 δευτερόλεπτα (κορυφαία επίδοση στον κόσμο) εις βάρος του Αμερικάνου Ντέιβιντ Όλιβερ (13.18 δευτ.).

Η Καρμελίτα Τζέτερ, ίσως κουρασμένη και από την εμφάνιση της στο Νταεγού πριν από λίγες μέρες, υπέστη ήττα από τη Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν στα 100μ. Η Τζαμαϊκανή τερμάτισε σε 10.92 δευτερόλεπτα έναντι 10.95 της Τζέτερ.

Τέλος, η Μπλάνκα Βλάσιτς σημείωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο ύψος, το χαμηλό για τα δικά της δεδομένα ύψος στα 1.94μ. Η Κροάτισσα έριξε και τις τρεις φορές τον πήχη στα 1.97μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ