ΣΤΙΒΟΣ

Φανταστικός Τεντόγλου με άλμα στα 8,48 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Ο Μίλτος Τέντογλου σε προσπάθειά του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2021
Ο Μίλτος Τέντογλου σε προσπάθειά του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεψε την παράσταση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στιβου καθώς "πέταξε" στα 8,48 μέτρα και κατέχει πλέον όχι μόνο την πρώτη αλλά και τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου έδωσε την ευκαιρία στον Μίλτο Τεντόγλου να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά πως βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από το 8,60 μ. της Καλλιθέας, είχε νέα φοβερή προσπάθεια!

Συγκεκριμένα, ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ολοκλήρωσε τον αγώνα του με 8,48 μ. που είναι η δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, πίσω από το δικό του 8,60 μέτρα. Παράλληλα είχε ένα ακόμη μεγάλο άλμα στα 8,41 μ., στο οποίο πάτησε τουλάχιστον δέκα εκατοστά πίσω από την κόκκινη γραμμή.

Ο άλτης του Γιώργο Πομάσκι επέλεξε να κάνει και τις έξι προσπάθειες, προκειμένου να βρει το ρυθμό του, κάτι που δεν είχε κάνει μέχρι σήμερα στη σεζόν. Ο αθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με δύο άκυρα άλματα συνέχισε με το 8,41 μ., ήταν άκυρος στο τέταρτο και έκτο άλμα και πέτυχε 8,48 μ. στο πέμπτο άλμα.

Πλέον ο Τεντόγλου θα βάλει θα ρίξει την προσοχή του στην προπόνηση και θα μπει για αγώνα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στις 19-20 Ιουνίου.

"Ένιωθα τα πόδια μου σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση. Πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω τρελά πράγματα, αν δεν έκανα κάποια λάθη. Πάταγα πίσω και έκανα και κάποια άκυρα. Χρειάζομαι δουλειά στη φόρα μου, γιατί μέχρι σήμερα στην προπόνηση δεν κάνουμε πολλά άλματα.

Σήμερα αγωνίστηκα με όλη τη φόρα και πήγε αρκετά καλά. Το τρίτο άλμα ήταν 8,41 μ. και πάτησα πολύ πίσω. Είμαι ευχαριστημένος σήμερα, ωστόσο πιστεύω πως θα μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα. Γενικά θεωρώ πως είμαι ένας από τους καλύτερους άλτες του κόσμου, ένας αθλητής που ακόμη και σε κακή ημέρα μπορεί να πηδήσεί μακριά.

Αυτό που δίνει αρχικά τη δυνατότητα να σκέφτομαι πολλά περισσότερα πράγματα από συμμετοχή στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων", είπε ο Τεντόγλου με το τέλος του αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEWSFEED

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ