ΣΤΙΒΟΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ18: Κατέρριψε ρεκόρ 36 ετών η τρομερή Ελένη Ιακωβάκη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α-Γ Κ18 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ / 1η ΗΜΕΡΑ.(ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)

Διπλό πανελλήνιο ρεκόρ πέτυχε η Ελένη Ιακωβάκη στα 400 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Κ18 στην Πάτρα.

 

Η Ελένη Ιακωβάκη με μια εκπληκτική κούρσα στον τελικό των 400 μ. τερμάτισε σε 53.39, βελτίωσε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 (ήταν 53.95 από τον περασμένο Φεβρουάριο στην Παιανία) και πήρε στην κατοχή της και το ρεκόρ Κ20, που είχε η Μαρίνα Βασαρμίδου με 53.58 από το 1990.

Μετά την πρωινή… χαλαρή κούρσα, στην απογευματινή γρήγορη σειρά, η Ιακωβάκη έφυγε από τα πρώτα μέτρα δυνατά και φάνηκε ότι κυνηγούσε το ρεκόρ. Μπήκε στην ευθεία με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κορίτσια και πέρασε τη γραμμή του τερμάατισμού σε 53.39, την καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη στο αγώνισμα που έχει επιλέξει να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Ριέτι.

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ πέτυχε και η Αγγελική Ρόμπινσον (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 55.97, ενώ τρίτη ήταν η Αρτέμιδα Σπυρίδη (ΑΟ Φιλοθέης) με 56.70.

Άφωνους τους άφησε όλους ο Δημήτρης Μουμούρης με το εκπληκτικό άλμα του στο τριπλούν, 15.74 (0.2) με το οποίο ανέβηκε στο Νο 3 του κόσμου για το 2026 και στο Νο 2 της Ευρώπης. Εξαιρετικός ήταν και ο Μιχάλης Δελιντζόγλου με άλμα στα 15.23, αλλά ο άνεμος έπνεε θετικός 3.4 μ./δευτ.. Το χάλκινο μετάλλιο με 14.59 (-1.3) νέο ατομικό ρεκόρ, κατέκτησε ο Βασίλης Γεωργίου του ΑΓΣΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ